1. Neklid motoru po studeném startu-motor sebou háže, kolísají otáčky, a po cca 10 sekundách otáčky klesnou a je klid. Pokud se do těch 10 sekund rozjedu, motor je tupý, s hrubým chodem a jede asi jako fichtl.
2. Mírné kolísání v tahu motoru v nízkých a středních otáčkách cca 1500-3500 když třeba na trojku a čtyřku přidám plyn cca do půlky, motor jakoby zabere, trošku ubere, zase zabere (jakoby špatně regulovalo turbo, cca v 1 sekundových intervalech) Když dám plný plyn, není to znát. Tuto věc by 9 z 10 lidí asi ani nezaznamenalo a neřešilo, jelikož to není příliž znatelné, ale jsem bohužel detailista a štve mě to.
Koupil jsem auto před loni a už to dělalo při koupi. Dle diagnostiky bez závady. Myslel jsem, že to bude jen nějaká blbinka. Následně jsem zjistil, že auto žere 1 litr oleje na 540 km a tak jsme měnili písty. Samozřejmě se hned udělala i spojka, repase hlavy, nové rozvody s "posledním" napínákem atd. Čekal jsem, že se při výměně najde nějaká netěsnost, nebo chyba, která se při téhle GO vyřeší, ale nic, vše stejné.
Na zahraničních fórech jsem se dočetl, že to chce aktualizovat soft v ŘJ, ve Škodovce se soft aktualizoval za novější verzi, ale bez zlepšení.
Dále jsem vyměnil PCV ventil - odlučovač oleje, jelikož prý se hodně kazí membrána a zpětné klapky za modernizovanou verzi 06H 103 495 AH (měj jsem A), ale zase bez výsledku. koupil jsem originál za 2224,-
Posledním mým krokem byla výměna Vypínacího ventilu turba, jelikož je jeho starší verze 06F 145 710 G poruchová (praská membrána) za modifikovanou verzi s koncovým označením (D). Zase beze změny. Cena za origo byla cca. 1600,-
Jsem už na dně a nevím co dál, tak jsem se zaregistroval zde, poradí někdo? Ještě mě napadá váha vzduchu, lambda sonda, nějaký drobný únik tlaku za turbem atd. (při tahu ale necítím nějaké syčení) Díly jsou drahé a tak už moc nechci experimentovat.
PS: koupil jsem si benzín, s motorem Audi Ingolstadt abych neřešil problémy jako u mého předchozího dieselu, ale bohužel.