Leon 1M pásy, pyropatrony, RJ, airbagy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Leon 1M pásy, pyropatrony, RJ, airbagy
Ahoj, mám takový problém. Koupil jsem Leona, při koupi jsem si žádného problému nevšiml, kontrolka airbagu ukazovala správně. Nicméně se mi špatně navíjel pás u řidiče, tak jsem se rozhodl, že se na něho podívám a vyčistím ho od bordelu, ale po demontáži B sloupky jsem si všiml, že do pásu s pyropatronou není zapojen kabel a že navíječ se zdá zdeformovaný. Pro jistotu jsem hned sundal i B sloupek u spolujezdce a tam je kabel taky odpojený, nicméně tento pás nevykazuje žádnou deformaci a funguje jak má. Sehnal jsem si tedy diagnostiku, ale nedaří se načíst RJ airbagů (VAG hlasí: Nelze sesynchronizovat Baud Rate!). S obavami jsem tedy sundal airbag volantu, abych zjistil jestli je vůbec zapojený. Naštěstí zapojený je, takže se zdá, že airbagy jsou OK. A teď mám několik otázek: 1. Jakto, že když jsou pyropatrony odpojené, nesvítí kontrolka airbagu? 2. Po čem jít, abych se mohl spojit s RJ airbagu? 3. Pokud koupím jiný pás s pyropatronou, stačí jen vyměnit a zapojit? 4. Může se něco stát pokud zapojím pás u spolujezdce, kterému očividně nic není? Nebo se to musí nějak resetovat v jednoce airbagu? Zkoušel jsem o tom hledat v DP od octavie, ale v octavii jsou zřejmě použity pouze mechanické odpalovače pyropatron, což se tedy divím, že v leonu jsou elektro. Za každou radu díky.
-
- Aktivista
-
- Aktivista
slovacek.milos: V pohodě, i tak díky. S ostatníma jednotkama se spojím bez problému, jen při načítání airbagů VAG hlasí: Nelze sesynchronizovat Baud Rate! Ale kontrolka se při načítání rozsvítí.
hansdob: souhlasím a chtěl bych toho docílit, když koupím nový pás můžu ho bez obav připojit? Nebo je v jednotce uložený jako střelený a mohl by střelit zas? Ale myslím si, že pokud nesvítí kontrolka a někdo obelhal jednotku třeba odporama na konektoru od pyropásů, tak se tváří jako OK a jednotka nevykazuje chybu, takže po montáži nových by mohlo být vše OK ne?
hansdob: souhlasím a chtěl bych toho docílit, když koupím nový pás můžu ho bez obav připojit? Nebo je v jednotce uložený jako střelený a mohl by střelit zas? Ale myslím si, že pokud nesvítí kontrolka a někdo obelhal jednotku třeba odporama na konektoru od pyropásů, tak se tváří jako OK a jednotka nevykazuje chybu, takže po montáži nových by mohlo být vše OK ne?
-
- Aktivista
-
- Aktivista
-
- Aktivista