citroen saxo 1.5D 42kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
citroen saxo 1.5D 42kw
zdravim ode dneska mam takovy problem s cintronem 1.5D je to klasik nafta bez turba a problem je takovy kdys je motor studeny respektive kdys autio stoji treba 8-12hodin tak normalne to nastartuje na brnk to je vsechno v pohode ale jak nastartuju tak nedrzi volnobeh a chcipne takze musim pridat plyn a je to v klidu ale stve me to nevite nekdo vim by to mohlo byt ? vcera to bylo jeste uplne v cajku
Je to jedno s druhým, motor má už něco za sebou, takže už je slabší komprese, trysky už tak nepráší apod. Je to běžný projev, který řeší majitelé přidržením plynu, než se motor trochu ohřeje/to je ta minuta o které píšeš/ anebo ihned vyjedou..Jinak nevím, zda máš čerpadlo Lucas nebo Bosch, ale měl bys tam mít jak tady pánové píší "zvyšovač otáček zastudena", který právě toto eliminuje. Takže to prohlédni a motor zbytečně netrap převalováním při volnoběhu na pokraji chcípnutí, ničí ho to...Pokud vše bude jak má být a přesto to vandruje, je dobré přidat trochu předvstřik a motor má pak čas zvládnout /sežrat/ vstřikovanou naftu s rezervou..Protože start zastudena je pro motor ta nejhorší situace v jeho pracovním životě... 

nepropadat panice...
Stačí i odmašťovák na brzdy, když jsem měl v háji žhavky, tak jsem na něj taky chvilku startoval, než jsem dal nové. Nebo někoho, kdo ti bude při startu foukat horkovzduškou do sání.roman1648 píše:start sprej a jede hned....
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000