Zdravim,
jen se chci ujistit, ze zavada moji 6-ti stupnove prevodovky je stejna jako zde na foru casto zminovana, tzn:
Pri prerazovani ze 4 na 5 to po pusteni spojky vrzne. V tahu jede 5-ka normalne, kdyz ale brzdim motorem na 5-ku tak to huci jako kdyz se na dalnici najede na bilou caru krajnice
Je to teda to vymackane lozisko v obalu prevodovky?
Pokud ano, vi nekdo co presne se pri takove oprave s prevodovkou dela?
octaviask píše:No ja mam 6 kvalt v OI a 5tka so 6tkou pri brzdeni motorom na dialnici hučia.
Problem je si myslim v loziskach 5tky a 6tky = na vymenu
+ treba vyriesit axialnu volu na hlavnom lozisku.
a mas po problemoch
Prima, dekuju za tip, zamerim se na ty loziska a vuli hlavniho loziska
diky
mesiac dozadu sme robili jednu octaviu II s vysekanym loziskom na hriadelke. riešilo sa nove puzdro a tak. Inak v CZ mate nejaku firmu priamo na tieto 6kvalty ktora dava zaruku na to!
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
octaviask píše:Treba pri vymene spojky davat origo mazivo na hriadel prevodovky. Kazdy tam kydne normalnu vazelinu ktora za par tisic km vyschne.
Mám Touran 2.0TDI PD 103kW a 6q.V létě jsem měnil spojku i se setrvákem Sachs a právě na tuto hřídel jsem se zaměřil a vše řádně promazal tukem G000 100.Mám vypodložené ložisko v převodovce a všechny problémy s řazením ze 4-5 přestalo a řazení je tiché a velmi přesné.Olej měním v převodovce každých 100 tisíc km.Ale např.Sixta vyloženě varuje že se ložisko vypodložit na axiální vůli nemá.Tak si vyberte.
Pokud jsi tu hřídel namazal, tak máš nejspíš po problému. Já zatím jen sbírám informace co s tím. Známej má jen origo podložku (10 tis. km) a zatím prý dobrý, Huml píše že to funguje, takže určitě ví o čem píše.
Jen si říkám, že podložkou sice vymezíš vůli, ale ložisko se dál může v obalu protáčet. Docela se mi líbilo to řešení s tím červíkem, ale nevím jestli má cenu to takhle bastlit, jestli člověk neudělá víc škody než užitku. Správné řešení závady známe nejspíš všichni
matess píše:Pokud jsi tu hřídel namazal, tak máš nejspíš po problému. Já zatím jen sbírám informace co s tím. Známej má jen origo podložku (10 tis. km) a zatím prý dobrý, Huml píše že to funguje, takže určitě ví o čem píše.
Jen si říkám, že podložkou sice vymezíš vůli, ale ložisko se dál může v obalu protáčet. Docela se mi líbilo to řešení s tím červíkem, ale nevím jestli má cenu to takhle bastlit, jestli člověk neudělá víc škody než užitku. Správné řešení závady známe nejspíš všichni
Jak říkám,kdo mění v převodovce olej?Podle mého je po cca 100-150 tisících km ten olej vyměnit a určitě převodovce prodloužíš život a to dost podstatně.Věřím,že je pak schopna dát i půl mega kiláků.