Cukání kolem 2 tis. otáček, Octavia I

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
vasilvlas
Nováček
Odpovědi: 0

Cukání kolem 2 tis. otáček, Octavia I

Příspěvek od vasilvlas »

Dobrý den, nedávno jsem měl problémy s autem, Škoda Octavia I 81 kw (ASV) (chiptuning na 96 kw) 2003, kdy auto hodně cukalo při rozjedu a nešlo s tím jet. Na VAGU to psalo zkrat na váze vzduchu. Koupil jsem proto novou váhu značky Pierburg, která by tam měla pasovat. Také se měnil EGR ventil. Po výměně váhy auto jelo první den, jako dřív, ale poté se znovu začalo cukání projevovat pouze kolem 2 tis. otáček a spíše když více sešlápnu plyn. Nejdřív to se stalo třeba jednou za jízdu, ale nyní se to stává častěji, auto cukne. Také jsem si všiml, že trochu klesl výkon. Nevíte někdo, v čem by mohl být problém?
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

A to robí odkedy je načipovaná? Skúsil by som urobiť log. Naftový filter si niekedy menil?
vasilvlas
Nováček

Příspěvek od vasilvlas »

Auto je nachipované asi už 5 nebo 6 let a nikdy nedělalo problémy až teď tak 3 týdny zpět. Náftový a vzduchový filtr měním pravidelně.
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Něco můžou dělat vnitřní klouby poloos.
Ale hlavně asi váha dává moc,než je obvyklé a chce ŘJ.Není to na škodu,ba právě naopak ale neduh cukání. Je to jako tam dát diodu místo váhy ale ŘJ si žádá méně.
Udělej LOG,kolik dává váha a co chce ŘJ.
Mám to taky.Váha mi dává tolik,že nepotřebuji turbo do 2500ot na normální jízdu.EGR mám Off.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“