repase předních brzdičů

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

repase předních brzdičů

Příspěvek od hansdob »

Ahoj tak jsem byl na mé audi i na tuaregu repásnout brzd třmeny jelikož povytažené manžetky kvůli oxidaci hliníku.

Jaké kupujete výrobce na repase?? (manžetky a kroužky) na audi jsem objednával origo a v krabičkách přišlo TRW 554kč i když na autě byl origo lucas stejně jako systém brzd no na touarega origo a přišlo brembo 813kč stejně jako origo. Ještě jsem zkusil jen pro zkoušku frenkit 250kč ten se mi zdál na omak a pružnost taky dobrej a pak jakejsi jinej (zítra doplním název jsem zapoměl)187kč a to mělo manžety krátky a tvrdý. Já totiž ty brzdiče měnil od doby co repasovaný výměnným způsobem jsou za hubičku ale na mou audi i touarega ta cena nesmysl tak jsem se jal je opravit ale lucas ani ate se mi nepovedlo sehnat tak zjištuju co kdo má oskoušené.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Domecek
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Domecek »

frenkit jsem montoval spostukrát a nikdy nebyl problém, ale tady jsem četl na něj od někoho kritiku, taj já už nevím co montovat :?
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

frenkit nikdy nebyl problém. Teď po čase se mi vrátil repas třmen od trw. tekl kolem pístku, gumička jak z bláta. Nevím co tam nacpali za sračku.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Kdysi kdyz brzdice repasovany byli za granat nebo nebyli vubec jsem objednaval normalne ATE brzdic ATE gumicky lucas tak lucas gumicky bendix tak bendix a neresil jsem co je uvnitr a fungovalo to. Ted jsem po x letech vymen brzdicu ( protoze je lepsi je menit nez se stim trapit) byl na vlastnich donucen to resit a najednou kdyz jsem chtel brembo a lucas co mam brzdy tak to neslo sehnat tak jsem objednal origa jak jsem psal a na zjisteni dve dostupne sady replik. Ten frenkit vypada podobne jako original ale ten original uz neprisel lucas co tam byl 500000km ale prislo TRW no prave po zkusenostech s cepy TRW ktere jsem x let montovaval a pak zacala nekvalita na gumickach a proto cepy do roka KO me to zklamalo ze na svy mam dat TRW tak resim co dat.

Touareg prislo brembo v orig baleni vw tak tam jsem spokojen.
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

od trw jsem teď namontoval zadní tlumiče na FRS I a oba za měsíc vystříkli jak švestkovej knedlík, co to sakra je dnes za díly????
NOVON
Aktivista

Příspěvek od NOVON »

hansdob: Dneska Lucas=TRW. Dal bych ATE ,BUDWEG CALIPER (delaji i komplet repasy) nebo treba BOSCH repas sadu.FRENKIT byl kdysi taky dobry,ale uz nepouzivam,hodne se zhorsili v kvalite.Jsou jeste repas sady AUTOFREN SEINSA,ale to nemam zkusenost.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

na muj brzdič byl dostupný právě komplet jen frenkit a nebo origo jen prachovky a kroužky a tam je TRW
NOVON
Aktivista

Příspěvek od NOVON »

hansdob píše:na muj brzdič byl dostupný právě komplet jen frenkit a nebo origo jen prachovky a kroužky a tam je TRW
Tak z tehle dvou bych dal TRW..Osobne fakt nemam s frenkitem dobrou zkusenost,3 mesice a prachovky vodicich koliku (AUDI 80) se rozsypaly v prstech,totalne styřelé..,a to jsem tam dal vazelinku pribalenou v te sade,ci li predpokladam,ze maji odzkousenou snasenlivost s materialem prachovek.
NOVON
Aktivista

Příspěvek od NOVON »

Ale muzu udelat pokus.Na passatu bych taky potreboval trmeny repasnout,tak na jednu stranu dam Frenkit a na druhou treba Autofren seinsa..Budu sledovat jak dlouho ktera vydrzi.
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

tak jak dopadl test??? po letech?? Já tady ted mám stařičkou A4 D5 a asi zkusím dát frenkit jednu a autofren druhou (nic jiného na ně pro mne dostupné není)
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Novy trmen 1500kc, jo sory ja zapomnel na evropu to vlastne stoji 3x tolik :D
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Ahoj. Děkuji. Jinak novy brzdič stojí 1238kč.

A hned ovšem upozorním že tyhle krásný “tovární” repase které jsem teď X let používal teď během 8 měsíců už po 6 reklamuji (4 zadni a 2 přední ) 2 od jednoho dodavatele 4 od druhého 2 ze dvou firma ABS ,2 ze čtyřech textar a dva TRW) takže vyměníš za 1300 až XXXX za půl roku řešíš připálený desky voranžovo modrej kotouč a reklamuješ no takže mám pocit že se vrátím k tomu na rodinných si to “udělat” sám. Tady jsem v roce 2017 vznesl dotaz a teď zkouším jestli kolega dal jednu a druhou a jak dopadl.
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Ja jsem o repasu nic nepsal
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

Ano tak za těch tvých 1500 je to co?? Rádoby “tovární” repas brzdiče. Nový stojí trochu jiný peníze.
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

za 1250 jsem kupoval nový zadní, jestli byli repas nevim starý nechtěli (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“