Mám dotaz, když bud jezdit na směs 75% nafta a 25% fritovací olej, budu potřebovat předehřev atd...? nebo je objem oleje ještě malej na to aby netuhnul v potrubí atd?
Jakej je Váš názor?
Dík Tom
Kdyby to zvládlo v pohodě poměr 50:50 nafta:olej byl bych moc rád.
V létě by to snad nemělo děla problémy.
Jedná se o starej motor Mercedes 2.4D- 55kw.
Tomas.cz píše:Mám dotaz, když bud jezdit na směs 75% nafta a 25% fritovací olej, budu potřebovat předehřev atd...? nebo je objem oleje ještě malej na to aby netuhnul v potrubí atd?
Jakej je Váš názor?
Dík Tom
To ale moc neusetris, je nasnade, jestli ten oprcajtung s tim olejem stoji za to.
Tomas.cz píše:Kdyby to zvládlo v pohodě poměr 50:50 nafta:olej byl bych moc rád.
V létě by to snad nemělo děla problémy.
Jedná se o starej motor Mercedes 2.4D- 55kw.
Mercedes asi jo, ale u rotacniho Boshe me to i v lete porusilo tesneni a musel jsem nechat cerpadlo pretesnit.
Alespoň na 60 st. C u komůrkovýho či předkomůrkovýho motoru, u motoru s přímym vstřikováním paliva na víc, jinak hrozí u těhle motorů zanesení motorového oleje olejem rostlinym v důsledku nedokonalého spalování při delším chodu motoru na volnoběh nebo při delším provozu motoru při velmi nízkym zatížení. U starých motorů MB DIESEL lze očekávat ale nejméně potíží, i když bohužel právě u těhle agrgátů s nepřímym vstřikem paliva je specifická spotřeba paliva v důsledku konstrukce motoru dosta vysoká, jelikož konstruktéři upřednostňovali tichý chod motoru před spotřebou, což se ale na tu dobu taky povedlo - MB W 123 i W 124 patřily v době svého vzniku a i dlouho poté v dieselech k nejkultivovanějším agregátům.
Pročet jsem tu pár příspěvků, ale nikde jsem se nedočetl, kolik je bezpečný poměr RO/nafta bez předehřevu. Mám TDI 81kW. Teď jsem zkusil 60/40 a ztim bez problémů, mám počítat s tím, že nějaký nastanou?? Jinak chci to provozovat pouze v létě, takže teploty nad 15°C, v zimě tam jde nafta ... Díky za rady.
PetrS píše:Pročet jsem tu pár příspěvků, ale nikde jsem se nedočetl, kolik je bezpečný poměr RO/nafta bez předehřevu. Mám TDI 81kW. Teď jsem zkusil 60/40 a ztim bez problémů, mám počítat s tím, že nějaký nastanou?? Jinak chci to provozovat pouze v létě, takže teploty nad 15°C, v zimě tam jde nafta ... Díky za rady.
Tezko radit, protoze seriozni zarizeni vzdy pouzivaji predehrev.Muze se neco stat, ale nemusi.Ale urcite je motor, vystaven vetsimu opotrebeni, uz kvuli degradaci oleje.Mne se treba stalo (jezdil jsem bez predehrevu 50/50), ze mne odeslo tesneni na cerpadle.Stalo mne to 400 Kc.Ven a zpatky jsem si jej dal sam (mechanicky Bosh).U TDI by se mohla jakakoliv zavada pekne prodrazit.
Ford Transit 2.5 DI 51kw
AUDI A4 1.9 TDI 8E 130 HP palivo nafta
chlapi mam takovi dotaz kdyz uz tady o tom jde rec zaclo mi mocit cerpadlo mam P205 bosch staci v techto cerpadlech vymenit pouze tesneni? myslel jsem jestli tam treba nechcijou gufera nebo tak neco
bobyd píše:chlapi mam takovi dotaz kdyz uz tady o tom jde rec zaclo mi mocit cerpadlo mam P205 bosch staci v techto cerpadlech vymenit pouze tesneni? myslel jsem jestli tam treba nechcijou gufera nebo tak neco
bobyd píše:chlapi mam takovi dotaz kdyz uz tady o tom jde rec zaclo mi mocit cerpadlo mam P205 bosch staci v techto cerpadlech vymenit pouze tesneni? myslel jsem jestli tam treba nechcijou gufera nebo tak neco
Mne se stalo, ze se provalil ten 'O' krouzek co z cerpadla vede tycka, ktera se otaci jak pridavas plyn + kolem nejakeho dekliku.Nejlepe cerpadlo sundat a zavest do servisu, ktery se tim zabyva a maji na Boshe stolici.Seridi a pretesni za nevelke penize.
Ford Transit 2.5 DI 51kw
AUDI A4 1.9 TDI 8E 130 HP palivo nafta