Fiat Bravo TD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fiat Bravo TD
Zdar fiataci, mohol by mi niekto trochu objasnit rozdiel medzi motormi 1,9TD/75 a 1,9TD/100,rozmyslam na kupou ale neviem ktory si vybrat myslim ze obidva su nepriami vstrek ale preco ma jeden 75 a druhy 100 konikov, je tam ine turbo alebo nieco ine.A aka je spotreba pri tychto motoroch?Dakujem za postrehy
Myslel si v chladič vzduchu - intercoler... že.wenka píše:Rozdíl je v mezichladiči oleje.TD s 75 koni mezichladič nemá.
A taktiež TD 100 má váhu vzduchu, čerpadlo LUCAS a o niečo viac elektroniky okolo motora ako TD 75.
Ak sa na TD 100 začne drbať elektronika, tak sú to drahé veci - napr. váha vzduchu BOSCH stojí okolo 15.000.- vo Fiate, inde 8.500.-. Neznačková Meat doria asi 4.500.-, ale vraj je to šit.
TD 75 váhu nemá čo znamená o jeden problém v motore menej.
Spotreba ja asi taká istá.
Motor jako takovej se moc neliší.
Hlavní rozdíl j v tom,že stovka má řízený čerpadlo.Něco jako TDi jenže né BOSCH ale Lucas.Vesměs to nefunguje špatně,rozhodně bych vzal TD 100.75 je hroznej mlejn výkonově slabej,nic extra.Ale při výběru opatrně,jako každej Lucas je to trochu náchylnější k poruchám,takže kvalitní nafta a pravidelná údržba mají přednost
Hlavní rozdíl j v tom,že stovka má řízený čerpadlo.Něco jako TDi jenže né BOSCH ale Lucas.Vesměs to nefunguje špatně,rozhodně bych vzal TD 100.75 je hroznej mlejn výkonově slabej,nic extra.Ale při výběru opatrně,jako každej Lucas je to trochu náchylnější k poruchám,takže kvalitní nafta a pravidelná údržba mají přednost
Tak ako je napisane vyssie. 1.9TD 75 nema IC, vahu, ma cerpadlo BOSCH a ma male turbo. Ale slabo ide. TD100 ide dost slusne ked je vaha OK. Cerpadlo Lucas stpji zaprd. Strasne malo vydrzi je nespolahlive, problem so servisom a mensia oprava zacina niekde pri 7500SK bez papiera!!! to je dost vazny argument. Inac by som kupil TD100 a supol tam BOSCH cerpadlo.
fiat bravo 1.9 td 100
zdravim chci se zeptat mam fiat bravo 1.9 td 100 da se u toho zvednout na cerpadle aby to lip jelo