dá sa zdvihnúť auto na tlmičoch ???
Moderátoři: šulda, Moderátoři
dá sa zdvihnúť auto na tlmičoch ???
mám Octaviu I 1.9TDi 81KW ASV a výška od vozovky po kryt mota je necelých 10cm. V lete je to v poho, ale neviem ako budem jazdiť v zime. Bývam v hornatom kraji, takže o sneh tam núdza nie je. Teraz bola slabá zima, tak som nenadobudol žiadne skúsenosti.
Na ceste bola zrazená mačka, tak som ju prešiel stredom auta (nexcel som kolesami) a chytil som ju spodnym krytom motora. Neviem či sú všetky diesle tak hlboko alebo iba ASV. Preto sa pýtam skúsených ako by som si tú výšku trochu dvihol. Aspoň o 5-7cm, ale aby to bolo homologizované.
dík
Na ceste bola zrazená mačka, tak som ju prešiel stredom auta (nexcel som kolesami) a chytil som ju spodnym krytom motora. Neviem či sú všetky diesle tak hlboko alebo iba ASV. Preto sa pýtam skúsených ako by som si tú výšku trochu dvihol. Aspoň o 5-7cm, ale aby to bolo homologizované.
dík
Octavia TDi 81kW Elegance, MR02, ASV, 280082km, VAG-COM
Re: dá sa zdvihnúť auto na tlmičoch ???
A nemas uz vymackane pruziny?hopko píše:mám Octaviu I 1.9TDi 81KW ASV a výška od vozovky po kryt mota je necelých 10cm. V lete je to v poho, ale neviem ako budem jazdiť v zime. Bývam v hornatom kraji, takže o sneh tam núdza nie je. Teraz bola slabá zima, tak som nenadobudol žiadne skúsenosti.
dík
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
- warhead_cz
- Přispěvovatel
no ja mel treba vycvachtany srouby na krytu a ve vyssich rychlostech se mi nafukoval 

Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI 

- Bugs.Bunny
- Aktivista
Jaké máš pneu? 195-50-15?hopko píše:mám Octaviu I 1.9TDi 81KW ASV a výška od vozovky po kryt mota je necelých 10cm. V lete je to v poho, ale neviem ako budem jazdiť v zime. Bývam v hornatom kraji, takže o sneh tam núdza nie je. Teraz bola slabá zima, tak som nenadobudol žiadne skúsenosti.
dík

Pneu ma orig. 195/65 R15 a pružiny su tiež pôvodne. Ako zistim či sú vymačkané ??? Pri pohlade na auto z boku mi to nepripada, kolesa pekne licuju s blatnikom v predu aj vzadu. Keby boly vamečkané pružiny, asi by boli kolesa vpredu trochu utopene, nie ???Bugs.Bunny píše:Jaké máš pneu? 195-50-15?hopko píše:mám Octaviu I 1.9TDi 81KW ASV a výška od vozovky po kryt mota je necelých 10cm. V lete je to v poho, ale neviem ako budem jazdiť v zime. Bývam v hornatom kraji, takže o sneh tam núdza nie je. Teraz bola slabá zima, tak som nenadobudol žiadne skúsenosti.
díkNebo nějaké sport pružiny? Mělo by to být výš pokud je vše seriové.
Keby som xcel menit pružiny tak aku značku odporúčate, musím meniť aj uloženie pružín a dajú sa tam dať nejaké vyššie ???
Tak to nie je moj pripad, kontroloval som to. Inak, da sa zohnat plechovy kryt motoru ktory viac vydrzi ako PVC. Bojim sa ze si ten PVC rozmlatim o zladovately sneh na ceste...warhead_cz píše:no ja mel treba vycvachtany srouby na krytu a ve vyssich rychlostech se mi nafukoval
- warhead_cz
- Přispěvovatel
hmm taky budu muset asi poridit , minulou zimu sem trosku radil a natrhl sem si jeden z tech postrannich krytu 

Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI 

Ahoj. Taky jsem to řešil a na konec to vyřešila origo "lyže", kterou nmě dohodili ve firmě Jara Holý, pokud aspoň trochu znáte relí(nevím jak se to píše), tak víte o čem je řeč. Je to dural, jednoduchá montáž a drží. Už to testuju čtyři roky. Nová stojí asi 8000. Já jsem kupoval ojetou za 4000 od kamaráda, který tam pracuje...
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Já jsem to taky řešil. Vím, že některé čtyřkolky jsou vyšší, a taky nikdo neporadil jak na to. Hodil jsem tam ten dural a maximální spokojenost. Asi dva roky zpět jsem jel na "zálety" a prorazil jsem vanu. Olej pomalu unikal, ale to jsem zjistil, až když jsem potřeboval zmizet. Ani se neptej, co se potom stalo... Po takové zkušenosti jsem to vyřešil za dva dny.