dá sa zdvihnúť auto na tlmičoch ???

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hopko
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

dá sa zdvihnúť auto na tlmičoch ???

Příspěvek od hopko »

mám Octaviu I 1.9TDi 81KW ASV a výška od vozovky po kryt mota je necelých 10cm. V lete je to v poho, ale neviem ako budem jazdiť v zime. Bývam v hornatom kraji, takže o sneh tam núdza nie je. Teraz bola slabá zima, tak som nenadobudol žiadne skúsenosti.

Na ceste bola zrazená mačka, tak som ju prešiel stredom auta (nexcel som kolesami) a chytil som ju spodnym krytom motora. Neviem či sú všetky diesle tak hlboko alebo iba ASV. Preto sa pýtam skúsených ako by som si tú výšku trochu dvihol. Aspoň o 5-7cm, ale aby to bolo homologizované.
dík
Octavia TDi 81kW Elegance, MR02, ASV, 280082km, VAG-COM
Csala
Přispěvovatel

Re: dá sa zdvihnúť auto na tlmičoch ???

Příspěvek od Csala »

hopko píše:mám Octaviu I 1.9TDi 81KW ASV a výška od vozovky po kryt mota je necelých 10cm. V lete je to v poho, ale neviem ako budem jazdiť v zime. Bývam v hornatom kraji, takže o sneh tam núdza nie je. Teraz bola slabá zima, tak som nenadobudol žiadne skúsenosti.

Na ceste bola zrazená mačka, tak som ju prešiel stredom auta (nexcel som kolesami) a chytil som ju spodnym krytom motora. Neviem či sú všetky diesle tak hlboko alebo iba ASV. Preto sa pýtam skúsených ako by som si tú výšku trochu dvihol. Aspoň o 5-7cm, ale aby to bolo homologizované.
dík
A nemas uz vymackane pruziny?
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
warhead_cz
Přispěvovatel

Příspěvek od warhead_cz »

no ja mel treba vycvachtany srouby na krytu a ve vyssich rychlostech se mi nafukoval (LOL)
Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI :)
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

hopko píše:mám Octaviu I 1.9TDi 81KW ASV a výška od vozovky po kryt mota je necelých 10cm. V lete je to v poho, ale neviem ako budem jazdiť v zime. Bývam v hornatom kraji, takže o sneh tam núdza nie je. Teraz bola slabá zima, tak som nenadobudol žiadne skúsenosti.

dík
Jaké máš pneu? 195-50-15? (LOL) Nebo nějaké sport pružiny? Mělo by to být výš pokud je vše seriové.
hopko
Přispěvovatel

Příspěvek od hopko »

Bugs.Bunny píše:

dík
Jaké máš pneu? 195-50-15? (LOL) Nebo nějaké sport pružiny? Mělo by to být výš pokud je vše seriové.
Pneu ma orig. 195/65 R15 a pružiny su tiež pôvodne. Ako zistim či sú vymačkané ??? Pri pohlade na auto z boku mi to nepripada, kolesa pekne licuju s blatnikom v predu aj vzadu. Keby boly vamečkané pružiny, asi by boli kolesa vpredu trochu utopene, nie ???

Keby som xcel menit pružiny tak aku značku odporúčate, musím meniť aj uloženie pružín a dajú sa tam dať nejaké vyššie ???
hopko
Přispěvovatel

Příspěvek od hopko »

warhead_cz píše:no ja mel treba vycvachtany srouby na krytu a ve vyssich rychlostech se mi nafukoval (LOL)
Tak to nie je moj pripad, kontroloval som to. Inak, da sa zohnat plechovy kryt motoru ktory viac vydrzi ako PVC. Bojim sa ze si ten PVC rozmlatim o zladovately sneh na ceste...
warhead_cz
Přispěvovatel

Příspěvek od warhead_cz »

hmm taky budu muset asi poridit , minulou zimu sem trosku radil a natrhl sem si jeden z tech postrannich krytu (LOL)
Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI :)
karlikj
Přispěvovatel

Příspěvek od karlikj »

Ahoj. Taky jsem to řešil a na konec to vyřešila origo "lyže", kterou nmě dohodili ve firmě Jara Holý, pokud aspoň trochu znáte relí(nevím jak se to píše), tak víte o čem je řeč. Je to dural, jednoduchá montáž a drží. Už to testuju čtyři roky. Nová stojí asi 8000. Já jsem kupoval ojetou za 4000 od kamaráda, který tam pracuje...
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Jestli máš plast pod motorem jen necelých 10 cm nad silnicí něco musí být jinak. Zítra zkusím změřit kolik jsem já s toledem nad silnicí.
karlikj
Přispěvovatel

Příspěvek od karlikj »

U oktávky je to normální. Lyže to ještě o něco sníží, ale drhni jak chceš...
Eagle
Nováček

Příspěvek od Eagle »

Výrobce dodával Oktávky I z výroby i s paketem pro špatné cesty, to znamená trochu zvýšené. Nemáte někdo ponětí v čem to spočívá, případně na kolik by přišla dodatečná úprava?
doktor
Přispěvovatel

Příspěvek od doktor »

to take resim a stale nikdo nedokaze poradit ,dam nove tlumice,pera a stejne to bude jeste nizko.Videl jsem nejake gumy co se davaj pod pera,ale nevim kdo to dela a zda to nebude mit vliv na tlumice (jestli nepojdou az na doraz)
karlikj
Přispěvovatel

Příspěvek od karlikj »

Já jsem to taky řešil. Vím, že některé čtyřkolky jsou vyšší, a taky nikdo neporadil jak na to. Hodil jsem tam ten dural a maximální spokojenost. Asi dva roky zpět jsem jel na "zálety" a prorazil jsem vanu. Olej pomalu unikal, ale to jsem zjistil, až když jsem potřeboval zmizet. Ani se neptej, co se potom stalo... Po takové zkušenosti jsem to vyřešil za dva dny.
wintrej
Přispěvovatel

Příspěvek od wintrej »

Viem že tato nova octavia2 s pohonom všetkých kolies je dost dobre zdvihnutá pokial bola aj ta octavia1 takto zdvihnutá čo tak použiť pružiny s nej? objednat sa určite daju u hocijakeho predajcu
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

do předu se dají koupit takový vymezovací kroužky, je to pro auta s paketem pro špatný cesty( 1J0 412 311 A ), dozadu si nechal zákazník dělat ze silonu podložky pod péra
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“