Vyhrev 01 vs.02

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Fire
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Vyhrev 01 vs.02

Příspěvek od Fire »

Ahoj, nechaval jsem precalounit predni sedacky u 01 a pri te prilezitosti jsem chtel vymenit i rozpadle vyhrivane dečky u ridice.

Čalounik vsak do sedacky 01 nainstaloval omylem vyhrivane decky z 02, ktery ma jiny konektor ...

Bude stacit prepinovat konektor? Nejake schema? Znovučalounit (i na naklady čalounika) se mi nechce (rofl) ... Dekuji...
Obrázek
yardarytarda
Přispěvovatel

Příspěvek od yardarytarda »

Nikdy jsem to nedělal,ale zajímalo by mě kolik jsi za to přečalounění dal?To musel byt ranec...A k tomu konektoru,už podle barev drátů bych řekl že to bude stačit napinovat.No říkám nevím,nebudu radit,nikdy jsem to nedělal.. ;)
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Dečky jsou v podstatě stejné - odporový drát + NTC/PTC. Pokud mají přibližně stejný termistor (změř při stejné teplotě obou deček při dvou teplotách kupříkladu při 10°C a při 37°C) a shodný odpor odporového drátu v dečce, tak to můžeš klidně přepinovat. V opačném případě to nebude fungovat správně. Nemám je tu k ruce, tak si to změř sám, není to tak složité.

Pro názornost schéma O1
Obrázek
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
zizuzidan
Aktivista

Příspěvek od zizuzidan »

Ranec? Není to nic složitého,nejsem čalouník,ale 2-3 hodky max.to mám vždy hotový.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Tak ono se za každou blbost platí. Asi jsem toho ještě viděl málo, ale mě čalouník do sedaček dá dečky, jaký mu dám se sedačkama. No a jestli to opravdu zvrtal čalouník, tak ho to prostě nech předělat. Cesta nejmenšího odporu bývá obvykle ta správná.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

Ukol znel přečalounit - behem rozdelavani zjistil, ze jedna decka je tesne pred smrtí (do te doby topila)...nabidnul mi, ze tam da jinou dečku z octavie ...doma jsem zjistil, ze je z 02. Zatim ho to nechci nechat predelavat (vzdalenost, cas apod..)

Zpet tedy k tematu - bude stacit prepinovat? Mereni vecer...
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

Muzu poprosit schema vyhrivani sedacek octavia II.generace? Dekuji
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Já mám ve svém Golfu dečky tuším z O1 bez výhřevu bočního vedení, jen sedadlo a opěradlo a když nastavím teplotu na ovladači vyšší jak 2 tak mi dečka shoří (přepálí se drát). Takže přepinovat může stačit ale ......
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Příspěvek od jozef9 »

Nech sa páči.

Obrázek
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

děkuji....

Ještě počkám, třeba se nějaký elektrikář vyjádří, co udělat pro to, abych dečku z 02 dostal do 01...děkuji
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Ty neumíš číst, nebo je ti potřeba stejnou věc opakovat dokola?
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

favo píše:Já mám ve svém Golfu dečky tuším z O1 bez výhřevu bočního vedení, jen sedadlo a opěradlo a když nastavím teplotu na ovladači vyšší jak 2 tak mi dečka shoří (přepálí se drát). Takže přepinovat může stačit ale ......
I = U/R. zmeraj odpor tvojej decky ...a pridaj do serie odpor 2..3krat vacsi ako si nameral hodnotu odporu tvojej decky. a nemala by uz zhoriet
GIV var asz 4mot upraveny
Venca1
Přispěvovatel

Příspěvek od Venca1 »

snímač teploty je stejný,stačí předělat konektor a chodí to ;)
favo
blázen

Příspěvek od favo »

jordee_23 píše:
favo píše:Já mám ve svém Golfu dečky tuším z O1 bez výhřevu bočního vedení, jen sedadlo a opěradlo a když nastavím teplotu na ovladači vyšší jak 2 tak mi dečka shoří (přepálí se drát). Takže přepinovat může stačit ale ......
zmeraj odpor tvojej decky ...a pridaj do serie odpor 2..3krat vacsi ako si nameral hodnotu odporu tvojej decky. a nemala by uz zhoriet
Díky. ;)
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

Dekuji vsem za rady, pouze prepinovan konektor... !!! Vse promereno, zatez "naprimo" od 12V baterie a vse funguje...jeste problem s konektory bagů, ale to zalozim tema....
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“