Do oleje tekla nafta z 3 vsřiku až byla asi hladina oleje přespříliš tak si ho motor nasál přes odvětrání ventil deklu a rozmotal se na max bohůžel řidič motor nechcípl hned a to ještě prý ho po chvíly nastartoval znovu a nechal ho znovu roztočit což nechápu Co myslíte bude klika OK (myslím jako po té raně jestli nebude taky trochu prohlá) nebo ji mám radši vytáhnout a nechat přeměřit samozřejmě se ještě podívám na ložiska v oleji špony nebyly ve filtru trošku sem tam nepatrný zrníčko spíš kousky karbonu vanu jsem ještě nesundal.Díval jsem se a tento motor se rozumně koupit nedá takže ho asi budu muset opravit no kdyby jste měl někdo ojnice případně píst byl bych rád díky.Marek
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
jericho-3 píše:Klice nic nebude, tam je ložisko z obou stran..
Vím že klika je pětkrát uložená a jak píšeš má oporu z obou stran na rotačce jsem to řešil jenom výměnou ojnic a bylo to ok ale říkám si co když přece jenom šupa to musí být pořádná krajní písty jsou zároven s blokem takže bez přesahu a prostřední cca 1,5mm pod rovinu bloku takže všechny budou ohlý no bylo by to dobrý kdybych nemusel vytahovat motor uvidím jak povolím hlavní uložení
Rayx píše:Jaká padla rána? Proč už řešíš ojnice+kliku? Tohle bude hlavně turbíčko ...
turbo musím samozřejmě taky pořešit má lehkou axiálku ale to nebyla příčina proč se motor roztočil ptal jsem se ještě před tím jak motor chytal po delším stáním a říkaly mi že dobře
Ono se to stává i u benzinů, např. motor nasál vodu,když hoši jeli projet auto bez vzduch . filtru a vjeli do velké kaluže..A klice taky nic nebylo ..A stejně nemáš volbu, preventivní oprava tímto směrem asi nehrozí...
No já se nestačím divit ... Se to roztočilo na MAX a přitom to mělo nasát olej naplno, že došlo k ohnutí ojnic díky plnýmu spalovacímu prostoru ve válcích???
asi před rokem jsem dělal Espace 1.9dci rozsypaný turbo motor lapl na olej,točil snad 10tis. až se zastavil, pak to dotáhli, sundal jsem jen vanu a na omak se zdálo všechno až podezřele normální. Udělal jsem jen výplach,nový turbo a jezdí dodnes,nechápu...