padla rucicka tachometra
Moderátoři: šulda, Moderátoři
padla rucicka tachometra
Zdravim,mam problem s rucickou tachometra. Pri lepeni kruzkov okolo budikov sa mi ju podarilo posunut.
Posunul som ju spat na nulu, no po nastartovani klesla dole odkial sa normalne vytaca. Viete mi pls poradit ako ju dostat spat na nulu? dik za kazdu radu

Octavia 81kw TDi (r.v.2003)
Otoč ju v smere hodinových ručičiek nadoraz, až za maximum tachometra, tak že ručička ukazuje približne zvislo dole. Zatlač ju opatrne ešte ďalej, kúsok viac, ako si ju predtým omylom potlačil dole pod nulu. Oproti smeru hodinových ručičiek ju zase vráť, teraz bude mierne nad nulou. Opatrne ju vráť na nulu, alebo milimeter-dva pod nulu- pozri ako máš nastavený otáčkomer a urob to rovnako. Ak máš VAG, potom skús diagnózu akčných členov, mala by ukazovať 100 km/h. Ale ak ju nastavíš rovnako ako otáčkomer, bude to OK.
Nemáš za čo. Dá sa odmontovať. Ručička je len napichnutá na kovovom hriadeli motorčeka. Teda ručička je dutá- (rúrka, plastová). Ide to dosť ťažko, treba ťahať, ale opatrne. Lepšie sa mi to vyťahuje práve na doraze- napr ako keby som otáčal ručičkou proti smeru hodinových ručičiek pod nulu, naraz ju otáčam a ťahám... Ten motor vydrží obdivuhodne veľa, sám sa divím