O1 - zatekani do interieru - oprava tesnici folie ve dverich

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Rolík
Sběrač informací
Odpovědi: 0

O1 - zatekani do interieru - oprava tesnici folie ve dverich

Příspěvek od Rolík »

Zdravím,

jelikož mi skrze dveře lehce zatéká na vnitřní stranu gumového těsnění v interiéru poškozenou (resp. téměř neexistující) izolační fólií na vnitřní straně dveří pod tapecem, rozhodl jsem se zjednat nápravu.

Obrázek

V místním autorizovaném dealerství mi bylo řečeno, že tyto izolační fólie už Škodovka vypustila ze svého sortimentu, takže zbývá buď najít nějaký e-shop, kde ještě budou mít nějaké zásoby a nebo si udělat nějaké samo-domo. Plánuji na dveře použít parotěsnou fólii, co se používá při izolaci na stavbách. Krom nízkých teplot už mě od opravy drží jedna věc:

Na dveřích jsou plastové příchytky výplně (tapecu) dveří. Když jsem je chtěl vycvaknout, zjitil jsem, že zobáčky zajištující příchytku v plechu dveří jsou z výroby zatavené nějakým lepidlem a proto nejdou zmáčknout a vysunout ven. Absolvoval už někdo tuhle opravu, kdo by mohl poradit, co s tím? Jestli uštípat ty vnitřní zobáčky kleštěma (na některé se ale nejde dostat), nebo je opatrně odvrtat skrz tak, aby pak ty zajišťovací zobáčky šly utrhnout?
Obrázek

Díky za odpoveď
Octavia 1U5 combi r.v. 2001.05, 1.9 TDI ALH 66 kW, rotační čerpadlo Bosch VP 30
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Pytel od hnojiva kvalitní oboustranná a je to...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Prichytky nicim zalepeny nejsou. Na spodnim obrazku mas krasne videt jak to vytahnout a vyndat ven. Staci jakykoliv igelit v kuse a vyrobit si to.
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Martincv
Přispěvovatel

Příspěvek od Martincv »

Toto jsem delal asi pred 14 dnema. Pouzil jsem mirelon + oboustrana paska a navrch pro jistotu stribrna NASA paska na vsechno.
Ty prichytky jsem normalne oddelal sroubovakem, vytahl ten prostredni cudl a slo to ven.

Zatim to drzi v interieru sucho :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“