Nevrací se pístek v třmenu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Nevrací se pístek v třmenu

Příspěvek od OťasTDi »

Vlastně ani nechci radu - spíš nějaký názor...stává se mi, že cca každé dva roky mi jedno ze čtyř kol začne přibržďovat...vždy je oprava jasná...sundat třmen, vyfouknout pístek, ve vyčistit, promazat origo tukem trw a dát nové gumičky...aktuálně je seklá levá přední...naposledy jsem dělal komplet zadek...no a teď už jsem na tom zadku koupil origo škoda gumičky...teď koupím origo škoda na předek...myslíte, že ty neorigo (netuším značku - možná abs) nakysají po určitém čase?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS 6.5, Delphi 2015.R3
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

Tak tohle se přesně stává těm, co málo a pomalu jezdí a málo brzdí.Jináč nevím
:?
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

se připojím se záhadou fábia I sdi někdy při přejetí karpat auto začalo brzdit, po dojezdu vlály z přehřátí plastové poklice, zkoušel jsem taky kde co vypoštět tlak z trubek, podkládat HBV, odpojit trubku od posilovače, pístky a válečky jak nové brzdovka měněná co dva roky, no problém se opakoval z trstína na senici a z kopce karpat auto začalo samo brzdit (wallbash)

jednou jsem ze zoufalství odpojil hbv a do posilovače nahulil silikonový sprej od té doby OK, náhoda boží prozřetelnost, životní zkušenost nevím :roll: ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Asi ano, protože posilovač posiluje všechna kola , ne jen to jedno..Ale jsou věci mezi nebem a zemí, kterým obyčejný človíček nikdy neporozumí....A tak to má být. :)
nepropadat panice...
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

Ja s tema zadnima brzdama podobná zkušenost
Dle mě to dělaj nekvalitní o kroužky co tesní pístek brzdiče prostě časem malinko nabobtnaj a ten pístek se pak nevrací jak má a je i velkej problém ho zatlačit zpět
Mam tu kamarada s pasatem a byl čas kdy se to dělalo každej rok
Ty sady od frenkitu dle mě nestojej za nic
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

Já koupil na zadek u Bory nové origo třmeny s deskama Škoda Rapid za hodně slušný peníz a od té doby mám od zadních brzd klid. A na ruční brzdu mě konečně ručka zastaví a z docela vysoké rychlosti. Takže opravovat třmeny se mě už nechce.
Leon ST FR CUNA 135 kW DSG 231 000 km FR = Furt Rozbitý
E39 530d M57D30 382 000 km
Ex Bora Variant ASZ 513 000 km :roll:

https://imgur.com/FesKPdz
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Jako zadní třmeny z rapida?
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

V důsledku je ta zadní osa stejná, když pominu jiný princip snímačů ABS.
MarfyE34
Přispěvovatel

Příspěvek od MarfyE34 »

Tváří se stejně jako ty na Rapidu.
Obrázek
Obrázek
Leon ST FR CUNA 135 kW DSG 231 000 km FR = Furt Rozbitý
E39 530d M57D30 382 000 km
Ex Bora Variant ASZ 513 000 km :roll:

https://imgur.com/FesKPdz
bemmet
Přispěvovatel

Re: Nevrací se pístek v třmenu

Příspěvek od bemmet »

OťasTDi píše:Vlastně ani nechci radu - spíš nějaký názor...stává se mi, že cca každé dva roky mi jedno ze čtyř kol začne přibržďovat...vždy je oprava jasná...sundat třmen, vyfouknout pístek, ve vyčistit, promazat origo tukem trw a dát nové gumičky...aktuálně je seklá levá přední...naposledy jsem dělal komplet zadek...no a teď už jsem na tom zadku koupil origo škoda gumičky...teď koupím origo škoda na předek...myslíte, že ty neorigo (netuším značku - možná abs) nakysají po určitém čase?
Dodrzujte vymenu brzdove kapaliny kazde 2 roky,brzd.kapalina vtahuje do sebe vlhkost pote pod gumickama oxiduje hlinik a to ma nasledek pridiraní pístku!

Dalsí vec na rozhybavani ci promazavani nepouzivejte zadne jine mazadlo nez brzdovou kaplinu!!! WD spray a ostatní narusuji a botnají gumicku!!!

pouzivejte casteji rusni brzdu,nemluvím o tom ze pri parkovaní ale kdyz mate rovinku jedete treba 90km/H víte ze pred vama a zavama nic neni pritahnete jsi krapek rucku s pojitkou (pomoci pulsu ci dobrzdení) :-) vím zni to hrozne ale kdyz budete citlivy do smyku se nedostanete,delam to jiz 8 let skoda Superb,octavia,Kdyz je mokro nebo sníh slapejte a dojedte domu s rozpalenyma brzdama aby se vse vyparil.Nezapomente ze zadek brzdí mene nezli predek:-).
bemmet
Přispěvovatel

Příspěvek od bemmet »

p.s. píše:Ja s tema zadnima brzdama podobná zkušenost
Dle mě to dělaj nekvalitní o kroužky co tesní pístek brzdiče prostě časem malinko nabobtnaj a ten pístek se pak nevrací jak má a je i velkej problém ho zatlačit zpět
Mam tu kamarada s pasatem a byl čas kdy se to dělalo každej rok
Ty sady od frenkitu dle mě nestojej za nic
Frenkit je top oem :) zalezí jak probíha repas a dalsí veci kolem.
ondrix
Přispěvovatel

Příspěvek od ondrix »

Dva tyzdne dozadu som menil komplet brzdice od znacky MAXGEAR a rucna mi neudrzi auto v strmsom kopci. Lava strana sa zasekava a pribrzduje. Takze brzdice pojdu dolu a zhanam originaly alebo nejaku lepsiu nahradu ktora nieco vydrzi.
Octavia Combi 2004 ALH - navrat k legende
Octavia Combi II FL 2011, 1,6 TDI
Octavia Combi 2008, BXE
Fabia RS 2004, 170PS
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

Frenkit je top oem? Poprosím dôkaz...

Čo potom človek robí zle ak všetko vyčistí ako má, použije tesnenia a piestik nový od frenkit a aj tak stoji za hovno? Potom kúpi posratý Repas TRW a všetko je ok. Hmmmm ? :roll:

So zadnymi strmenmi je škoda strácať čas výmenou hocicoho od frenkit-u.
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Koupené origo gumičky (z ceny ve škodovce mi teda ale spadla brada - jedna strana 940 Kč) no a dneska to jdu dělat. Neměl jsem jinou možnost, v pátek odjíždím na dov, takže auto musí být na 100%
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS 6.5, Delphi 2015.R3
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

A nebylo by lepší za 17stovek jeden novej (ne)origo třmen s vybroušeným logem. Jestli se teda ještě daj koupit.
Člověk se pořád učí.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“