Převodovka - hluky po repasi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Převodovka - hluky po repasi
Fabia 1.4tdi 350 000km. Před třemi týdny mi pan Sixta dělal repas převodovky (nová ložiska a olej). Místní mechanik mi převodovku vyndal a dal po opravě zpět, plus nová spojka Lukas. Od té doby mi při neutrálu a když auto stojí občas něco hučí(škrtá) stačí přidat lehce plyn ,nebo vymáčknout spojku a je ticho. Mechanik tvrdí, že je to převodovkou a pan Sixta, že spojkou. Umí někdo poradit ,popř. se na to podívat? Okolí Litoměřic,ale ani Praha není problém.
Ty by ale musely vypadnout ty středící pouzdra. Jednou jsem řešil popískávání na volnoběh u feldy po výměně převodovky a dělalo to právě chybějící pouzdro.
To škrtání spíš vidím na převodovku. Řekl bych, že tyhle převodovky májí sklony k různým hlukům na volnoběh.
To škrtání spíš vidím na převodovku. Řekl bych, že tyhle převodovky májí sklony k různým hlukům na volnoběh.
Je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia II combi 1,4 TDI 70 kW 2008
Byl: Focus combi 1,8 TDCi 74 kW 2002
To je jedna možnost.
Druhá je převodovku demontovat a pokud budou středící pouzdra na svém místě, tak převodovku odvézt zpět sixtovi ať se polepší...
Na služební fabii AMF jsem měl převodovku na volnoběh taky hlučnější, stačilo zmáčknout a pustit spojku a bylo chvíli ticho.
Při 300 tkm začalo jít blbě řadit, tak jsem sehnal jinou převodovku. Ta řadí dobře, ale na volnoběh je taky někdy hlučnější.
Najel jsem na ní něco přes 30 tkm a zatím beze změny, neřeším to...
Druhá je převodovku demontovat a pokud budou středící pouzdra na svém místě, tak převodovku odvézt zpět sixtovi ať se polepší...
Na služební fabii AMF jsem měl převodovku na volnoběh taky hlučnější, stačilo zmáčknout a pustit spojku a bylo chvíli ticho.
Při 300 tkm začalo jít blbě řadit, tak jsem sehnal jinou převodovku. Ta řadí dobře, ale na volnoběh je taky někdy hlučnější.
Najel jsem na ní něco přes 30 tkm a zatím beze změny, neřeším to...
Je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia II combi 1,4 TDI 70 kW 2008