auto dobre kuri, az kym sa nezohreje (napr. pri 80 na budiku som zapol na plno topenie a kruilo to krasne na volnobehu az padala rucicka k 60)
avsak ak ide teplota
podla vagu nad 90° ide to az k 100 (vonku -2 viac sa mi nepodarilo) na palubovke stale 90, zapnu sa sahary
auto prestane kurit, aj na volnobeh, vo velkych otackach to zacne pomalicky fukat teply vzduch, padnu otacky zasa chlad
teda po zohriati na realnych 90° prestane kurit
-hadice do radiatora vlazne
-hadica za termostatom takmer studena (termostat novy, mahle, kazdopadne ak by neotvaral tak 100° by nemal byt az taky problem auto by kurit malo)
-prepad do nadobky prestane tiecť, pričom ak rukou postlačam hadice tak pohyb vody pekne vidno
-hadice su mekučke, žiaden tlak
otvorim nadobku trocha to vyvre a odfukne, postlacam hadice a nic sa nedeje auto nekuri ajtak
vychadza mi to iba na pumpu ktora nefunguje ked sa chladiaca kvapalina zohreje nad urcitu teplotu

auto som neskusal odvzdusnovat vakuom, iba poriadne prestlacanim velkych hadic az kym neprestal ist cez prepad vzduch, myslim ze to problem nebude
pred vymenou termostatu to nerobilo, avsak to teplota na budikoch nedosiahla ani po dlhej jazde na 90°, nieto este pri zapnutom topeni
ak to necham chvilu v tomto stave stat tak sa eventualne radiator zohreje pri vypnutom topeni a ak to zapnem zafuka teply vzduch chvilku a zasa chlad
climatronik som kontroloval, cidla teploty ukazuju dobre hodnoty, klapky po zakladnom nastaveni bez chyby
auto vychadne, dalsi start hned ako sa budik teploty odlepy kuri bez problemov az kym sa nezohreje po cca 20 - 30 minutach jazdy na 90° (realnych podla vag) a robi to nejako nepravidelne povedal by som, pripadne som nedosiahol dost vysoku teplotu, všimol som si že to spravi keď ho trošku prevetravam (avšak hadice su fakt mäkke a otvorenim nadobky sa to nespravi)
sorry za dlhy post