Octavia 1 - nejde 1. rýchlosť sahary

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
JakubJ
Nováček
Odpovědi: 0

Octavia 1 - nejde 1. rýchlosť sahary

Příspěvek od JakubJ »

Zdravím, mám problém na Octavii 1 1.9 SDI. Keď zapnem klímu, tak sa nespustia ventilátory na chladiči.

Elektrika tam ide. Skúšal som to zapojiť aj napriamo, ale na nižšiu rýchlosť sa neroztočia.

Vie niekto ako je riešená nižšia rýchlosť, prípadne mal niekto rovnaký problém? Je tam nejaký predradný odpor, čo mohol zhorieť?

Ďakujem
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

K.o. vetráky. Vymeniť ;)
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Kuchal jsem kdysi větráky z ARL, když jsem montoval nové a koukal jsem jak jsou řešený a ano je tam předřadný odpor, ale zajimavé bylo, že odpor byl v pořádku, ale koroze rozežrala jeho uchycení v obvodu.
Při troše snahy a šikovnosti to celé bylo opravitelný, ale když byly koupený nový, tak jsem to nakonec vše vyhodil.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Vyměnit oba větráky, na O1 nestojí žádnou ránu, koupit podle OE čísla, jestli je ještě čitelné na motoru.
JakubJ
Nováček

Příspěvek od JakubJ »

Je to tak ako píše favo.
Na oboch je odpadnutý káblik od predradného odporu. Bolo to tam nalisované a opraviť to tak, aby tam nevznikal prechodový odpor asi tak ľahko nepôjde.

Takže to poriešim výmenou ventilátorov...
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Klasika... kdyz ty auta jezdi porad s climatronicem na "Auto" tak se vetraky stale toci... az se odpor pokazi (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“