Audi 3.0 tdi modře kouří na začátku regenerace
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Audi 3.0 tdi modře kouří na začátku regenerace
Zdravim. Potřeboval bych poradit od někoho zkušeného. Mám Audi Q7 3.0tdi 171kw, dlouhodobě řeším problém a už mi dochází nápady. Když auto začne regenerovat DPF, tak začne dost kouřit modrobíle. Olej nežere, turbo je po kvalitním repasu, vstřiky jsem měl na kontrole a jsou OK, katík jsem dal novej, DPF je taky novej a jednotka je bez závad. Jinak motor funguje bez problémů. Lambda a snímače teploty jsem už v minulosti taky měnil a nic nepomohlo.
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Katik jsem dal BM Catalysts. Jenže uplně to samé mi to dělalo na origo katík který byl původně v autě. Od té doby co jsem auto koupil, tak je problém s kouřem na začátku regenerace. Byly špatné čidla teplot, dal jsem nové. Problém přetrvával. Dal jsem kat a dpf, pořád to kouřilo. Nechal jsem otestovat vstřiky a jsou všechny v pořádku.
Původní kat byl origo. Klapky fungujou a komplet cele sani jsem důkladně čistil když jsem dával turbo, včetně proplachu motoru než dostal novej olej. Komprese jsem už taky měřil a jsou OK bez větších rozdílů mezi válcema. EGR jsem dával taky novej origo. Soft jestli je OK nevim, chipnutý asi nebude. Ale to pouze odhaduju