rád bych poprosil, jestli by mi někdo mohl podle ETKy ověřit čísla dílů turbodmychadla a EGR ventilu (038 131 501 E) pro motor do 1.gen Octavie 1.9 TDI 66kw ALH r.v. 2001. Je potřeba k tomu znát i číslo VIN ?
Vlastně tady tak trochu navazuju na starší thread, kde jsem řešil občasné padání do nouzáku při akceleraci: https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
Na radu Rayxe občas ručně zahýbám regulací na turbu a od té doby, co jsem to začal dělat, mi to už do nouzáku nepadá a regulace chodí volně.
Ale už je to nějaký ten pátek a já zvažuju, že bych dal přeměřit komprese na motoru a jestli by byly v pořádku, tak bych zainvestoval a dal nové díly. EGR už profukuje olej přes dírku u klapky delší dobu a turbo má už svoje taky odběháno. Jestli sedí údaje z tachometru, tak by mohlo k dnešku mít odježděno přes 320 tisíc (jestli je původní ale netuším.) Právě proto si myslím, že turbo už má velké vůle a propouští olej do sání a netěšný EGR ventil ho fouká ven na motor (Intercooler jsem zatím vymontovaný neměl, abych se podíval, jestli v něm není nateklý olej.)

Máte prosím zkušenosti, od jakého výrobce by bylo nejlepší koupit nové turbo, které by vydrželo aspoň podobně co původní? Původní turbíny pro TDI Octavie myslím dodával Garett, tak jsem jen ze zajímavosti koukal, že nové turbo od Garettu by vyšlo na cca 15 tisíc (pokud to byl správný typ). Zvládnou ještě nové turbíny naběhat to, co zvládly původní sériové?
Díky moc za každou radu,