Passat 74kw AVB jede,nejede

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
lukynvw
Nováček
Odpovědi: 0

Passat 74kw AVB jede,nejede

Příspěvek od lukynvw »

Ahoj dotaz prosím,k regulaci turba mi jde strašně slabý podtlak, podtlakové hadicky všechny vyměněny N75 jinej chová se pořád stejně po výměně. Regulace taky chodí v pořádku,výstup z vývěvy utěsněn tam je podtlak uspokojivý (po utěsnění se znatelně zvýšil) jde o to že většinou když to nastartuju po delší době stání normálně funguje,avšak po chcípnutí a opětovném startu natlačí tak kolem 0.5 bar (normálně mi tlačí 1.4bar)a při tomto stavu váha vzduchu ukazuje i pri proslapnuti na volnobeh max 580mg/R už fakt nevím někdy se během jízdy vzpamatuje a rozjede se a jindy zase hodí nouzák s následnou chybou regulacni mez nedosazena.... zkusím sem nějak hodit logy co jsem dělal včera díky za rady
Pašík B5.5 2001 74kw PD AVB :)
lukynvw
Nováček

Příspěvek od lukynvw »

slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

prosímtě AVB má obtokové turbo???
lukynvw
Nováček

Příspěvek od lukynvw »

Ee variabilni naklapeni ale pri vymene n75 jsem hybal regulaci a jde celkem dobře je citit jen odpor pruziny v bance :? Napadla me vaha vzduchu? Muze fungovat a za chvili nefungovat? Uz fakt netusim při tý nouzi nevyleze pres 1000mg/R spis ma kolem 500 jinak kdyz to jede ma normalni hodnoty pres tech 1000/R
lukynvw
Nováček

Příspěvek od lukynvw »

Novej poznatek ze když připojim hadicku od regulacni baňky turba přímo za výstup z vývěvy jak tam je ta slabá odbočka tak se táhlo zatáhne asi mě čeká fakt výměna vývěvy všechny hadicky nový n75 novej a furt nic...
slovacek.milos
Aktivista

dělám test že se dívám na táhlo od lopatek nastartuju táhlo se zatáhne na max zkusím rukou že je na doraz vypnu klíček táhlo hned pustí je tomu tak?

váhu bych neřešil ta de za turbem ;)
lukynvw
Nováček

Příspěvek od lukynvw »

No přesně jak říkáš akorát když připojim k baňce hadičku od n75 táhlo se sotva pohne...když těsně za valuovkou táhlo vyjede a po chcipnutí spadne no....
slovacek.milos
Aktivista

na řešení tohoto problému není internet ale T kus z ostřikovačů a měříč tlaku vakuometr

pokud nastartuješ tak N75 dává pný podtlak na bandu a jedné vteřině zatáhne táhlo na plný výkon, když vypneš klíček de atmosférický tlak a banda pustí táhlo

pokud tam chybí ta vteřina je něco blbě ;)
lukynvw
Nováček

Příspěvek od lukynvw »

Já rozumim že to nevyřešim na netu tak pardon chtěl jsem si byt jisty že to je právě vývěva manometr do minusu jsem poptaval u znamych a nikdo nema,zkusim ještě během dneška sehnat dobrá vývěva by měla dávat -0.9 jsem tu vyčetl je to tak že? Jinak kamoš má prý funkční s vyřešeným nátrubkem nafurt za litr tak ji asi vezmu a jestli to ani pak nepojede tak asi koupim htp nebo nevim (LOL) každopádně díky...
lukynvw
Nováček

Příspěvek od lukynvw »

Achtung! Závada vyřešena! Podtlak utíkal z baňky ventilu topení nacházející se na vodní hadici pod nádobkou chladici kapaliny, nevím proč tam ten ventil je ale v jinym vláknu tady jsem se dočetl že ho má léta odpojený a jezdí v pohodě zajistil jsem si ho zatím v pozici otevřeno se startem motoru se stejně zatáhlo táhlo baňky podtlakem a byl otevřený takže ho vyndam úplně. (noteeth)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ty budeš mít ještě přídavný vodní chladič v pravém rohu nárazníku a nad palivovým filtrem chladič voda/palivo, tohle je na chlazení paliva a je to předchůdce systému, kdy už měla auta chladič na břiše vozu.
slovacek.milos
Aktivista

lukynvw píše:Achtung! Závada vyřešena!
no hlavně žes to vyřeši a nezahrabal se do hrobu u teplic tady to řešíme vagem nebo https://www.winehouse.cz/zbozi/palava-- ... gKcnfD_BwE
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

lukynvw píše:Achtung! Závada vyřešena! Podtlak utíkal z baňky ventilu topení nacházející se na vodní hadici pod nádobkou chladici kapaliny, nevím proč tam ten ventil je ale v jinym vláknu tady jsem se dočetl že ho má léta odpojený a jezdí v pohodě zajistil jsem si ho zatím v pozici otevřeno se startem motoru se stejně zatáhlo táhlo baňky podtlakem a byl otevřený takže ho vyndam úplně. (noteeth)
Bez podtlalku je ten ventil pruchozi, otevreny. Naopak zatahnuty s podtlakem je uzavreny, tj. nepruchozi. Daval uz sem ho jednou novy, prvni ztracel tlak jako u tebe a druhy zacal po 5ti letech piskat po ypnuti motoru. Od te doby jezdim s odpojenym ventilem a zadny negativni projev nevidim.
A neni to ventil topeni, ale uzavírací ventil pro chladicí okruh chlazení paliva.
lukynvw
Nováček

Příspěvek od lukynvw »

Ventil topení-takhle pojmenovaný díl jsem našel na netu https://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/a ... ginal.html

jinak na paliváku mám ten příhřev vodou... Vyřešil jsem to 3/4 mosaznou trubkou na hadici z obi+2 stahovací spony a mam to průchozí už napořád a problém není :-)
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Kdyz ten ventil ma odpojenou hadicku, je otevreny, takze take pruchozi naporad. Neni tam tedy potreba davat trubku.
Ano, to je on.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“