Crafter 2.5Tdi nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Crafter 2.5Tdi nestartuje
Ahoj
Prosím o radu. Máme na dílně Crafter 2.5TDi 100kw, ruply tam rozvody, udělala se hlava, vyměnili se písty, těsnění atd... Nechce nám ta svině nastartovat. Rozvody jsou nastavené správně, nafta je odvzdušněná, kódování vstřiků je správné. Prý by měla být někde u motoru nějaká pojistka či co, která by měla odstavit naftu.
Díky za radu
Prosím o radu. Máme na dílně Crafter 2.5TDi 100kw, ruply tam rozvody, udělala se hlava, vyměnili se písty, těsnění atd... Nechce nám ta svině nastartovat. Rozvody jsou nastavené správně, nafta je odvzdušněná, kódování vstřiků je správné. Prý by měla být někde u motoru nějaká pojistka či co, která by měla odstavit naftu.
Díky za radu
Škoda Octavia combi 1 AGR: 6q, brzdy 288mm, turbo Frs, egr + kat off a pár detailů navíc 

-
- Aktivista
Re: Crafter 2.5Tdi nestartuje
připoj na diag, zatoč motorem a napiš jaký jsi naměřil tlak pliva, co je v paměti závad, určitě to má i povolení startu co tam píšou?Lukáš Dziak píše:Ahoj
. Prý by měla být někde u motoru nějaká pojistka či co, která by měla odstavit naftu.
Díky za radu
-
- Přispěvovatel
Ahoj, Prozatím jsem zjistil: je větší korekce na 4ce vstřiku, cca + 2,9mg ostatní, ostatní jsou v průměru do 1,0mg, tlak v liště píše diag mezi 210 - 220 bar. A objevila se přerušovaná chyba váhy vzduchu ta ukazuje hodnoty na volnoběh cca 380. Nastartoval jsem ho na start sprej, bez něj jenom točí má snahu ale nechytne.
Škoda Octavia combi 1 AGR: 6q, brzdy 288mm, turbo Frs, egr + kat off a pár detailů navíc 

-
- Nováček
Dořešilo se to nějak? Mám stejný problém, jen s tím že auto hůř a hůř startovalo až už bez start spreje nechytne. Když ho vezmu sprejem tak už pak jede normálně. Ale jak ho chcípnu tak je konec. Diag čistá, při startu ukazuje tlak 989bar , volnoběh pak 1150bar. Otáčky motoru taky ukazuje.
-
- Aktivista
1000 bar při startu? to je zajímavé
To víš Miloši, čím víc tím líp 

-
- Nováček
Tak vcds tuhle hodnotu ukazuje. V autodatech píšou 7,5bar při 1500ot. Což bude blbost. Tak nějak nevím čeho se chytit, jestli čidlo tlaku, regulační ventily, čerpadlo.
-
- Aktivista
ale piču, měl jsem už několikrát třeba tlak 700 nebo i víc a ani to neštěklo, počáteční tlak 0 točka 150 drb a 470, nechcu kecat byl to asi ford tlak 3000? ani to neštěklo, piezák čidlo kdesi za motorem, to sem se čtyřikrát odbavil než jsem ho vyměnil a ještě ten blb řidič jel kě mně na starter a starter nepřežíl, nevím zatím jsem nečetl o takovém tlaku, znám jen start jak jsem popsal 0 pak 150 a drb jede
-
- Nováček
Ještě jsem to hodil na delphi a ta ukazuje požadovaný 585, aktuální 585. Takže asi dobrý. Co jsem si ještě všimnul tak otáčky při startu jsou 128-168ot. Je možné že je to málo a prostě řj. nepustí naftu?
-
- Aktivista
a maš tlak nula než začneš start?Dieselgarage píše: ↑03 dub 2024, 11:05 Ještě jsem to hodil na delphi a ta ukazuje požadovaný 585, aktuální 585. Takže asi dobrý. Co jsem si ještě všimnul tak otáčky při startu jsou 128-168ot. Je možné že je to málo a prostě řj. nepustí naftu?
Já si samozřejmě dělal prdel, málo tlaku při startu je špatně ale moc je taky špatně protože to samozřejmě vyhodnotí hned jako závadu a podle provedení systému to má buď na railu "bezpečnostní" ventil který se otevře a pustí tlak ven nebo čerpadlo prostě přestane dávat, píšu zjednodušeně aby to bylo pochopitelné i pro méně znalé
-
- Aktivista
hlavně tam musí být 0 nebo když to má v nádrži tak 0.5, vyšší tlak hned jsem nikdy neviděl jen mega vysoky /vadné čidlo/a na ten to neštěkne, skutečný tlak 0
ted jsem měl cr s podávacím čerpadlem a z filtru teče, z cr čerpadla a trubek u vstříku ani kapka, až startuješ, tak učit se můžeš do nekonečna a chytrý to už víme nikdy nebudeš

-
- Nováček
Dřív byl před startem tlak stejný jako požadavek, cca 585.
Teď nevím proč najednou začala ukazovat před startem tlak nula a při startování se tlak dostane na cca 130. Jednou tam skočilo 200 a chytlo to, ale teď už zase 130 a nechytne. Od přepadu na liště z ventilu jde při startu jen kapka, takže ten seklej nebude. Tohle čerpadlo se dávalo i do Audi do 3.0tdi a tam je v autodatech že při 1500ot by mělo dávat 1700bar , a moje dává jen 600. Tak to asi prostě bude to čerpadlo.
Teď nevím proč najednou začala ukazovat před startem tlak nula a při startování se tlak dostane na cca 130. Jednou tam skočilo 200 a chytlo to, ale teď už zase 130 a nechytne. Od přepadu na liště z ventilu jde při startu jen kapka, takže ten seklej nebude. Tohle čerpadlo se dávalo i do Audi do 3.0tdi a tam je v autodatech že při 1500ot by mělo dávat 1700bar , a moje dává jen 600. Tak to asi prostě bude to čerpadlo.
-
- Aktivista
tlak před startem je 0, skutečný 585, nesmysl holý věta rozvitá, máš v tom bordel 

a když to chytne,tak to pak jede normálně? Jestli jo,tak i nemyslím,že to je čerpadlo,spíš vstřik de přepadem,regulátor tlaku nebo náký čidlo. V nádrži čerpadlo funguje správně? Užitkáče a i různý roky výroby mívaly nižší tlaky na trysce,takže bych do toho naký 3l tdi netahal.A hlavně bych nezačínal od nejdražší položky jako čerpadla,když to není vůbec jistý..