hodnotné nálezy ve stodole..

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

hodnotné nálezy ve stodole..

Příspěvek od jericho-3 »

https://www.autozive.cz/muz-si-postavil ... .sznhp.box

No , nevím zda další nálezy v budoucnosti vozů z dnešní doby vůbec někoho nadchnou..Nehledě na to, že je vzbudit bude patrně práce pro robota, který třídí elektroodpad na skládce..Ale najít třeba zaprášenou AUDI v plné palbě s falešnými výfuky vzadu bude po 40 letech pro nálezce oříšek, co to mělo znamenat.. :)
nepropadat panice...
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Jericho ked bola doba kde jazdili staré felicie myslíš že si nikto povedal že za x rokov to bude pre niekoho zaujímavé ?
BMW 330 ix
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Už tehdy to byla rarita, protože soudruzi nepovažovali za nutné, aby jejich ovečky měly buržoazní nápady a jezdily kabriolety.. A jelikož nebyly běžně dostupné, původně byly jen na pořadníky pro soudruhy a na vývoz, tak je to dodnes rarita. Stejně jako Velorex a například tříkolka ČZ pro invalidy. Ale seriová auta z doby, kdy kvůli poruchové elektronice často nepoužitelné vozy budou vzbuzovat úžas? Nevím v čem...Proto jsou ojetiny s plnou palbou za hubičku a už dnes je problém je opravit.. A další důvod je,že dnešní moderní auta jsou sterilizovaná, nemají totiž duši.. :)
nepropadat panice...
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

rudy5 píše:Jericho ked bola doba kde jazdili staré felicie myslíš že si nikto povedal že za x rokov to bude pre niekoho zaujímavé ?
Naprostej souhlas, jinak jericho zase našel někde italskej bordel v kopřivách a honí u toho ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Honí si to ti, co si mohou koupit třeba 100 Octavií jako ty, ale raději narvou miliony do starého Ferrari apod. Už si konečně vy burani uvědomte, kde vždy byla špička a pořád je. Nejvyšší přidanou hodnotu a ceny mají právě firmy z Itálie, výrobci sportovních automobilů, podhoubí to F 1..Fekálku, to že máš v hlavě genetický chip burana ala Czechia v podobě Fabie apod. není nic divného, ale jak může takový neznalec a auto primitiv dělat mechána? V každé profesi musí profík znát souvislosti , dějiny automobilek, vývojové přelomy , apod. jinak je k hovnu..Člověka až zaráží, kolik ignorantů se sere tam, kde mnoho věcí nechápou, a bylo by jim lépe, např. měnit želízka na pluhu v ZD..A přitom nosí telefon u ucha, který jim může vše objasnit..Já jen poukazuji na bezcennost dnešních strojů pro minulost. Samozřejmě až na vyjímky. I Brouk byl fenomen, nemusí to být třeba Jaguar. Myslíš, že dnešní produkce ,možná mimo např. BMW M8 Coupé apod. bude mít nějako cenu jako třeba T 87 s motorem OHC, který v české kotlině byl posledním OHC do revoluce? :o
P.S. ale možná až necháš tvojí Octu 4O let v garáží, že pravnuci si sednou na prdel, až jim někdo vysvětlí, že program z ŘJ už dávno zmizel a IMMO už nebude vědět, k čemu sloužilo...
nepropadat panice...
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Jericho za 40rokov bude doba ze.nejaká RJ a immoo bude hračka pre ľudí si s tým poradiť bude úplne iná technika na inej úrovni a nevidím s tým problém Ani teraz zato ze ty si z toho jeleň neznamena ze su všetci ci myslíš že také ferrari nič také nemá ?
BMW 330 ix
oktáf
Přispěvovatel

Příspěvek od oktáf »

Super je že se z jedné z těch ALF povedlo zrenovovat AC Cobra :D
CFHC
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Můj problém je, že mám rád stará auta , což kdysi neplatilo..A nejsem sám, ti starší i po testu nových, kdy samozřejmě popíší, jak je to úžasné, to ticho, jede to jako po kolejích apod. Zrovna u testu BMW CSI s novodobým BMW nejvyšší třídy , ale pak prohlásí, že to nové auto nemá duši. Člověk je v podstatě odtržen od reality .., neříkám, že je to dnes špatně, ale mnozí tím ztrácejí radost z jízdy. Proto také funguje silné veteránské hnutí, a všechny tyhle nálezy člověka potěší..Čím více auto dělá husí kůži, tím lépe..I třeba Stadion 11 někoho potěší/mne ne/, tuhle mi mladý kluk povídá,pojď se podívat, co mám...A tam tenhle stroj, on celý šťastný, povídá, omyl jsem to nastříkání a koukej, krásný origo lak..A já, kde byl zahrabán? U jednoho dědka za rohem, potřeboval vyhrabat kanál , tak jsem vzal traktor.. a moped byl doma..No není to bezva? :)
nepropadat panice...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Můj problém je, že mám rád stará auta , což kdysi neplatilo..A nejsem sám, ti starší i po testu nových, kdy samozřejmě popíší, jak je to úžasné, to ticho, jede to jako po kolejích apod. Zrovna u testu BMW CSI s novodobým BMW nejvyšší třídy , ale pak prohlásí, že to nové auto nemá duši. Člověk je v podstatě odtržen od reality .., neříkám, že je to dnes špatně, ale mnozí tím ztrácejí radost z jízdy. Proto také funguje silné veteránské hnutí, a všechny tyhle nálezy člověka potěší..Čím více auto dělá husí kůži, tím lépe..I třeba Stadion 11 někoho potěší/mne ne/, tuhle mi mladý kluk povídá,pojď se podívat, co mám...A tam tenhle stroj, on celý šťastný, povídá, omyl jsem to nastříkání a koukej, krásný origo lak..A já, kde byl zahrabán? U jednoho dědka za rohem, potřeboval vyhrabat kanál , tak jsem vzal traktor.. a moped byl doma..No není to bezva? :)
nepropadat panice...
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Tak si dopraj a kup si alfa Romeo 8c Monza :)
BMW 330 ix
fekálek
Aktivista

Příspěvek od fekálek »

jericho-3 píše:Honí si to ti, co si mohou koupit třeba 100 Octavií jako ty, ale raději narvou miliony do starého Ferrari apod. Už si konečně vy burani uvědomte, kde vždy byla špička a pořád je. Nejvyšší přidanou hodnotu a ceny mají právě firmy z Itálie, výrobci sportovních automobilů, podhoubí to F 1..Fekálku, to že máš v hlavě genetický chip burana ala Czechia v podobě Fabie apod. není nic divného, ale jak může takový neznalec a auto primitiv dělat mechána? V každé profesi musí profík znát souvislosti , dějiny automobilek, vývojové přelomy , apod. jinak je k hovnu..Člověka až zaráží, kolik ignorantů se sere tam, kde mnoho věcí nechápou, a bylo by jim lépe, např. měnit želízka na pluhu v ZD..A přitom nosí telefon u ucha, který jim může vše objasnit..Já jen poukazuji na bezcennost dnešních strojů pro minulost. Samozřejmě až na vyjímky. I Brouk byl fenomen, nemusí to být třeba Jaguar. Myslíš, že dnešní produkce ,možná mimo např. BMW M8 Coupé apod. bude mít nějako cenu jako třeba T 87 s motorem OHC, který v české kotlině byl posledním OHC do revoluce? :o
P.S. ale možná až necháš tvojí Octu 4O let v garáží, že pravnuci si sednou na prdel, až jim někdo vysvětlí, že program z ŘJ už dávno zmizel a IMMO už nebude vědět, k čemu sloužilo...
Co mi ještě povíš o mojí oktavii ty krachlíku??
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

No, že se musím smát, když nový majitel -fekálek napíše, že leje pečlivě origo nový olej, což je správné, ale upozorní, že AUTO MÁ NAJETO 20000km A NEŽERE OLEJ.... (LOL)
To jste dopadli koncerňáci, tetelíte se, že vám vaše ještě ani nezaběhnuté motory nežerou olej..Já mám skoro 300000km a po 15000km doleji tak půl litru...
:P
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“