Zdar pánové, mám T5ku s potkaným motorem 5válcem 96kw a mám možnost mít komplet nastrojený 128kw motor. Jak ty motory jsou moc rozdílné ? Případně jak moc pracná by byla přestavba pokud se nejedná o totální nesmysl.
Díky předem za informace !!
Záměna motorů u T5 96kW vs 128kW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Re: Záměna motorů u T5 96kW vs 128kW
Záleží jestli máš oboje verze bez dpf nebo oboje s dpf. Potom samotné holé motory rozdílů moc nemají ,troufl bych s říci že holý motor bude stejný a rozdíl byl ve velikosti turba a myslím že vstřiků. Po této záměně by chtělo upravit mapy v ř.j. motoru. Několikrát jsme tyto motory už zaměňovaly ,daleko složitější je ale vzít motor s dpf a dávat ho tam kde dpf nebylo či naopak... tam jsou jiný blok (nálitky , příruba na turbo) ,jiné turbo , víko ,sání ,egr atd..
Nejlepší však je, sehnat motor co tam patří, ale vím jak je kolikrát problém vůbec nějaký slušný sehnat.
Pokud jsem na něco zapoměl tak mě doplňte.

Nejlepší však je, sehnat motor co tam patří, ale vím jak je kolikrát problém vůbec nějaký slušný sehnat.
Pokud jsem na něco zapoměl tak mě doplňte.

Re: Záměna motorů u T5 96kW vs 128kW
Proč se to potkalo - co se tam událo ?
Není nejjednodušší opravit ten stávající ? Pokud je spodek v pohodě, šel bych určitě touto cestou
Není nejjednodušší opravit ten stávající ? Pokud je spodek v pohodě, šel bych určitě touto cestou