Špatné starty 1.9-tdi-96kw audi A4 B6

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ondryso
Nováček
Odpovědi: 0

Špatné starty 1.9-tdi-96kw audi A4 B6

Příspěvek od Ondryso »

Zdravím, předem se omlouvám, vím, že tu dotaz byl často, ale nikde jsem se nedopátral řešení, a to jsem toho přečetl hodně. Mám problém s motorem 1.9tdi 96kw awx. Napíšu, co je nový, hlava, včetně vložek pro vstriky, filtr, plastový ventil na filtru, čidlo teploty vody a nafty, gumičky na vstrikach, váha vzduchu, vačka se vším příslušenstvím, tandemový čerpadlo, rozvody, zhavici svíčky, vše nový díly, žádnéj vrakac. Ale problém je, že auto spatne startuje, jako kdyby tomu chyběla nafta, auto sice chytí hned, ale na chvilku na 3 a chytí se na 4 a z výfuku dým. Olej nepřibývá, čerpadlo v nádrží funguje, tlačí naftu krásně. Vliv stání z kopce a do kopce nemá vliv. Když otočím klíčkem třeba 7x, auto chytí hned a krásně. Napadá mě, vstriky? Ale zas auto nekouří a jede krásně. Další věc mě napadá software, byl jsem na Chipování auta a když vyčetli software co tam je teď, tak říkali, že se v tom někdo vrtal a udělal v softwaru paseku jak blázen, ale zatím čekám na přehrání, mohl by mít soft takový vliv na starty? Teplý chytá bez problémů a rozvody jsou nastaveny správně. Nepřijde mi, že by vysloveně padala nafta, když mi padala nafta, tak jsem měl naftu v oleji a natočit to byl fakt oříšek, ale už si nevím rady, chytí to, ale nepravidelne a pěkně si to zakouří, nikde nemůžu najít řešení, všechno co se týče paliva mám nový 😃 laboruji nad tím a fakt uz nevím, nikde nic neteče.. Tak mě napadá, soft, vstriky? Ty jediný se nedělaly. Korekce při teplým motoru jsou max do 0.2, na studeným do 0.3. Všude se píše tandem, plast na filtru, ne těsnosti, to vše mám buď nový nebo projitý😃
Naposledy upravil(a) Ondryso dne 31 bře 2024, 13:46, celkem upraveno 2 x.
martinsidlo
Aktivista

Re: Špatné starty

Příspěvek od martinsidlo »

Žhavky,sice nový ale fajfky mají kontakt ? Odpoj čidlo teploty vody a jak staruje.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Ondryso
Nováček

Re: Špatné starty

Příspěvek od Ondryso »

To jsem zkoušel, má to trošku vliv v zimě, ale spíš tim, že to žhavi dyl, žhavky jsem zkoušel dát do fajfek a opřít o motor, ty žhavily. V těhle teplotách to teď možná ani nežhaví, pokud se nepletu. Ale když to odpojim v téhle teplotách, tak to taky startuje o poznání líp, to určitě jo. Ale mám takkvy pocit, že to při těhle teplotách jinak zhavit nebude
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“