tiguan 1.4 tsi - praskani tycky ze spojkoveho valce do pedalu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
tiguan 1.4 tsi - praskani tycky ze spojkoveho valce do pedalu
jednou az cas zustal pedal na zemi tak se vzdy zvednul nuhou a pak uz zas pedal fungoval, ted zustal zase na zemi ale hned po slapnuti zase spadl, takhle se to udelalo 3x a pri dalsim slapnuti praskla tycka mezi pedalem a spojkovym valcem. valec jsem vymenil, vse odvzdusnil, pedal sel pekne z lehka ale pak pri nekolikatem slapnuti na spojku zase praskla tycka z valce do pedalo, podotykam ze spojka chodi opravdu z lehka a auto ma najeto 50tis km. predpokladma tedy ze se nejedna o vyrobni vadu a neco klade v okruhu spojky odpor ktery ale neni na pedalu citit. muze to tedy delat spojkove lozisko, odvzdusnovak nebo ten kulaty zasobnik co je zapojeny na vystupu ze spojkoveho valce? netesnost nikde neni takze predpokladam ze to propadani pedalu z pocatku delal mozna fakt ten valec ale co to opakujici se praskani tycky??
Re: tiguan 1.4 tsi - praskani tycky ze spojkoveho valce do pedalu
No nechci nic říkat, ale táta má Tiguan rv 2012 1,4TSi ale on má CAVD 160 koní a najeto cca 50tis...už dvakrát mi volal, že musel nohou vykopnout pedál spojky zpátky nahoru.....mám se začít bát?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
JHBullit - vyřešil jsi to nějak? Mě to v pátek čeká...tak sonduji záludnosti...nezaložil jsi to třeba nějak blbě? Nedocvaknutý ten bílý zácvak, nebo tak něco? že by to chodilo jakoby nějak do křiva...dej vědět
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
-
- Přispěvovatel
omlouvam se za pozdni odpoved, vymenil jsem cele vedeni vcetne zasobniku kapaliny a odvzdusnovaku a dal novy spojkovy valec a vse ok
Zásobník kapaliny je ta černá baňka hned za spojkovým válcem?....ja vyměnil jen ten váleček a kapalinu.... zatím to maká.... každopádně díky za odpověď
-
- Přispěvovatel
presne tak ta mala kulata banka
Za spojkovým valcem neni zasobnik kapaliny ale tlumič kmitu alebo vybrácii zo spojky
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
By mě nenapadlo k čemu ten bazmek tam je.... takže tlumič kmitů....jako aby nevibroval za jízdy pedál?
ked si niekedy stlačil spojku treba na octavii 1 tdi tak si cítil takove kopanie
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Jo to je fakt... paráda, díky
-
- Aktivista
otas podle mě je spojka v pi.. a to zvedání pedálu je bordel ve spojkovém válci protože se tam neměnila kapalina, to třeba zjistíš tak že dáš na odvzdušnovák průhlednou hadici povolí a budeš šlapat, do hadičky se ti bude dostávat černý sajrajt
Miloši díky a máš pravdu a jestli jsi četl, tak je už i veřešeno.....spojka jako taková je v pořádku..... už se s tím i něco najelo a maká to......
Ale skutečně byla černá kapalina ve spojkovem okruhu....kapalina bohužel měněná zatím nebyla, ale bude..... zatím jsem jen vlastně proplachnul ten spojkový okruh plus v bance je nalitá nová.... spojkový váleček je výměněný
Ale skutečně byla černá kapalina ve spojkovem okruhu....kapalina bohužel měněná zatím nebyla, ale bude..... zatím jsem jen vlastně proplachnul ten spojkový okruh plus v bance je nalitá nová.... spojkový váleček je výměněný