BMW E34 524TD

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Honza M
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

BMW E34 524TD

Příspěvek od Honza M »

Ahoj.
Vlastním BMW E34 524TD a mám problém s kterým si nevím už delší dobu rady.
Když jedu okolo 110km/h a prudce přidám plyn až na podlahu,tak vůz vyrazí kupředu,ale pak jako přibrzdí a po chvíly zase jede normálně.A to se stále opakuje i při stoupající rychlosti.Je to jako by člověk tuknul o brzdu. Nechal jsem to i proměřit na diagnostice a nic nezjistily.
Děkuji za každou radu.
barvas
Přispěvovatel

Příspěvek od barvas »

Vypadá to jako kdyby to mělo málo nafty, takže palivový filtr, palivové vedení a podíval bych se pro jistotu i na vzduchový filtr a vedení vzduchu jestli není někde třeba přiškrcená hadice. Kdysi jsem měl podobný potíže a nakonec to byly nečistoty pod palivovým čerpadlem v nádrži (mám 525td). Byly tam takový kousky jakoby odlouplý barvy , asi z kanystru a to se přicucávalo ze spoda na sací koš. U 525td dost často zlobí EGRventil, nevím jestli ho má 524, jestli ano tak ho odpoj a projeď to.
Honza M
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza M »

barvas píše:Vypadá to jako kdyby to mělo málo nafty, takže palivový filtr, palivové vedení a podíval bych se pro jistotu i na vzduchový filtr a vedení vzduchu jestli není někde třeba přiškrcená hadice. Kdysi jsem měl podobný potíže a nakonec to byly nečistoty pod palivovým čerpadlem v nádrži (mám 525td). Byly tam takový kousky jakoby odlouplý barvy , asi z kanystru a to se přicucávalo ze spoda na sací koš. U 525td dost často zlobí EGRventil, nevím jestli ho má 524, jestli ano tak ho odpoj a projeď to.

Všechny filtry jsem už vyměnil,ale potíže nepřestaly. Vyzkouším další věci,které si mi poradil. (hm)
Brumlae34
Nováček

Příspěvek od Brumlae34 »

Já mám 524TD a když jsem ji kopil, tak mi to dělalo něco podobného, ale při každé akceleraci. Nakonec to byl obtokový ventil na turbu.To turbo tlačilo moc a snímač tlaku co je za pal. filtrem mi odstavoval plyn. Tak se natahl hadičku od toho ovl. ventilu co je na turbu přímo do hadičky co vede ze sání k tomu snímači tlaku a aute jede jako pra... . Tak to zkus a uvidíš...
Honza M
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza M »

Brumlae34 píše:Já mám 524TD a když jsem ji kopil, tak mi to dělalo něco podobného, ale při každé akceleraci. Nakonec to byl obtokový ventil na turbu.To turbo tlačilo moc a snímač tlaku co je za pal. filtrem mi odstavoval plyn. Tak se natahl hadičku od toho ovl. ventilu co je na turbu přímo do hadičky co vede ze sání k tomu snímači tlaku a aute jede jako pra... . Tak to zkus a uvidíš...
Díky za radu. Já si také myslím,že turbo moc tlačí a tím to počítač hodí do nouzového režimu. Na jaře to vyzkouším,protože jsem ted schoval auto na zimu do garáže.
Odpovědět

Zpět na „BMW“