Passat B6 2.0 TDI CR CBBB poškozený řemen alternátoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Passat B6 2.0 TDI CR CBBB poškozený řemen alternátoru
Poprosím o radu. Minulý týden se mi podélně ukrájel řemen k alternátoru. Myslel jsem, že vadný kus. Ovšem po montáži nového jsem najel cca 200 km a všiml si, že je řemen podélně poškozený. Není třeba opačně volnoběžka altíku? Protože řemen vypadá, že na řemenici kliky a klimy sedí správně vpravo (z pohledu před motorem), ale na altíku je vlevo, čemuž odpovídá i poškození zleva. Řemenice altíku v mém případě má osazení na levé straně.
- Přílohy
-
- IMG_3630.jpeg (1.11 MiB) Zobrazeno 3411 x
-
- IMG_3631.jpeg (1.19 MiB) Zobrazeno 3411 x
Re: Passat B6 2.0 TDI CR CBBB poškozený řemen alternátoru
volnobežka je v poriadku? nieje zakusnutá?
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Před týdnem zkoušeno, rukou krásně volná. Auto jsem kupoval v srpnu a z ledna mám fakturu ze servisu, kdy se měnila volnoběžka a napínák. Řemen ale na faktuře není, což nechápu. Auto tedy nemá spodní kryt, tak jsem si říkal v tom prvním případě dejme tomu, něco to pomohlo způsobit. Ale 2x za týden je už podle mě nesmysl.
Teď jsem koukal pod autem a řemen je vlevo na klice, altíku a napínáku, na klimě je více vpravo.
Edit: Může ta volnoběžka takto vypadat po 10t km?
Teď jsem koukal pod autem a řemen je vlevo na klice, altíku a napínáku, na klimě je více vpravo.
Edit: Může ta volnoběžka takto vypadat po 10t km?
- Přílohy
-
- IMG_3632.jpeg (1.49 MiB) Zobrazeno 3352 x
Neni ten napínák nějak našikmo a řemen jde k vnitřní straně?
Tiež som nadobudol dojem z foto prv že remeň je jaksi "šejdrem"
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
Aky mas remen? Nemas nahodou 5 drazkovy a mas mat 6? A mas ho osadeny na rozdielnych drazkach?
Napínák našikmo myslíš spodek od motoru a vršek více k motoru nebo vzadu k motoru a vpředu od něj? Na fotce to tak vypadá, ale naživo mi připadal rovně v obou směrech. Ale kdyby byl dole od motoru, tak by to teoreticky házelo řemen na klice a altíku vlevo, čemuž by odpovídala jeho poloha.
Řemen měl původně 6, označení 6PK1070.
Zítra ten napínák pořádně omrknu.
Řemen měl původně 6, označení 6PK1070.
Zítra ten napínák pořádně omrknu.
- martinsidlo
- Aktivista
Omrkni vše,namontováno špatně,nedotaženo,apod. A nebo po nehodě a něco vyhnutého.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Auto měli známí několik let, a nehodu za ně nezažilo, pouze drobné ťukance.
Na klice, klimě i altíku vše drží pevně. Napínák má malou vůli. Kladka na napínáku vypadá, že sedí správně. Záleží, jak to vyfotím, někde to vypadá, že je vyosená (možná čočka zkresluje?), ale na té druhé fotce to vypadá, že sedí přesně.
Video vůle napínací kladky: https://youtube.com/shorts/NLgUrZoToto? ... Qik5G49jSP
Na klice, klimě i altíku vše drží pevně. Napínák má malou vůli. Kladka na napínáku vypadá, že sedí správně. Záleží, jak to vyfotím, někde to vypadá, že je vyosená (možná čočka zkresluje?), ale na té druhé fotce to vypadá, že sedí přesně.
Video vůle napínací kladky: https://youtube.com/shorts/NLgUrZoToto? ... Qik5G49jSP
- Přílohy
-
- IMG_3635.jpeg (882.41 KiB) Zobrazeno 3233 x
-
- IMG_3636.jpeg (1.86 MiB) Zobrazeno 3233 x
Ten napínák nevypadá že je novej. Někdo na něm jen vyměnil rolnu za čínskou nee.dej tam celej novej napínák a remen a pokud je volnobezka ok tak ji nech být
Podle faktury to má mít najeto max 10t km (leden 24), kdy já najel od srpna cca 7t. Volnoběžka se krásně točí setrvačností.
Na demontáž napínáku opravdu musí dolů sahara? A ten šroub se dává nový?
Na demontáž napínáku opravdu musí dolů sahara? A ten šroub se dává nový?
většinou mi tohle,na jiným autě teda,udělala bud napínačka nebo vodící,když byla křivě a běželo to přes hranu. Taky to může bejt nějakej zásek v drážkách na řemenicích. A na tý druhý fotce na řemenici kliky je vidět nějakej bordel ne? Zrovna v drážkách.
Nemusí jít dolů Sahara ale zrovna na cbbb je tam na pi.. přístup. Ten šroub sem nikdy neměnil
V drážkách něco bylo, to jsem ráno vyčistil. Nahodil jsem řemen a asi uvidím. Napínák jsem koupil, tak ho když tak zkusím v Kelly vrátit.
Ohledně demontáže napínáku, tak dolu jde jen ta plastová trubka k IC?
Ohledně demontáže napínáku, tak dolu jde jen ta plastová trubka k IC?
Většinou si oddelam tu trubku od cooleru ke klapce.je to tam boj.a jakou si koupil značku té kladky?