vw touran 1.9 77 kw BLS svítí DPF, žhavení a kontrolka motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
vw touran 1.9 77 kw BLS svítí DPF, žhavení a kontrolka motoru
Dobrý den, měl jsem auto v servisu, šlo mi na tři válce. Motor vw 1.9 tdi PD 77 kw BLS ro výroby 12/2006, najeto 298t km. Dělany vstřiky, nová vačka, zdvihátka ventilu, ložiska vačky a další věci okolo. Auto jsem si převzal, jezdilo dva dni a rozsvítil se mi DPF, než jsem dojel domu tak se ještě rozblikalo žhavení. Volal jsem do servisu, měl jsem druhý den přijet. Ráno při nastartování, ale už svítila i kontrolka motoru. Auto v servisu, žádná závada, ale nejde spustit renerace DPF, což by prý mohla dělat vačka, že by to chtělo dát originál. Teď tam dali KOLBENSCHMIDT 50006342. Mají pravdu nebo by to mohlo být něčím jiným? Případně někdo z okolí Sedlčan, kdo by mi na to kouknul. Předem díky.
Re: vw touran 1.9 77 kw BLS svítí DPF, žhavení a kontrolka motoru
tato vačka je pro dpf
Tiguan 2 2.0 tdi
-
- Nováček
Jj to oni mi řekli, že je to nahráda originálu 038 109 101 AH, ale že se občas stane, že v autě nefunguje a musí se tam dát originál. Ale, že to bude fungovat to na 100% nezaručí. Tak se ptám jestli by to nemohlo být spíše ještě něčím jiným. Ta originál není zrovna levná.
-
- Aktivista
píšeš rožly se mi kontrolky spirálka, motor, dpf a nevíš proč, nemáš čísla závad, tak se můžeš bavit třeba o tom jestli by to mohlo být málo dofoukanýma gumama, nebo černou špínou ve výfuku
-
- Nováček
Psal jsem v prvním příspěvku, že jim diagnostika žádnou chybu nepíše. A koncovka výfuku je čistá.
Tak pokud tam svítí tři kontrolky tak musí v paměti něco být
-
- Aktivista
tak máš auto v pořádku a nic neřešaladinek76 píše: ↑23 pro 2024, 19:29Psal jsem v prvním příspěvku, že jim diagnostika žádnou chybu nepíše. A koncovka výfuku je čistá.

Heleď to že ti svítí kontrolky na palubce rozhodně znamená problém, logicky to musí být uloženo v paměti, bůh ví co ti v servise napovídaly !!!
Superb 1 - 2.0 TDI 103kw (BSS )s DPF
-
- Nováček
Tak já si tohle myslím od začátku. Nechtěl jsem psát, že lžou, protože tomu nerozumím. Ale nemůžu na ně vyrukovat bez nějakých argumentů. Proto bych potřeboval nějakého borce, který mi to napíchne nebo případně i dá dohromady.
Uživatel papouch22 autodílna Chválov, zkus mu napsat SZ, ale moc sem poslední dobou nechodí.
-
- Nováček
Díky za doporučení. 

Sakra nenech se hned odbýt tím kdo to dělal a nechal si za to zaplatit...
Kolbenschmidt jsem dával mockrát a neměl jsem problém
Zpátky do servisu a trvat si na svém ne to hned vézt jinam a tam platit znovu za to samé ??
A jak píšou kluci pokud svítí motor i bliká žhavení bude tam závada a ne jedna uložená
Kolbenschmidt jsem dával mockrát a neměl jsem problém
Zpátky do servisu a trvat si na svém ne to hned vézt jinam a tam platit znovu za to samé ??
A jak píšou kluci pokud svítí motor i bliká žhavení bude tam závada a ne jedna uložená