Tesneni Ajusa vs. Elring

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
TomasHav
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Tesneni Ajusa vs. Elring

Příspěvek od TomasHav »

Ahoj,
libi se mi, ze Ajusa ma tesneni pekne jako sadu oproti origo a nebo elringu. Ale jak je to s kvalitou ?
Myslim tesneni pod ventilove dekle , vyfukove svody, turbo, sani, olejovy drzak filtru, ..... ?

Co jsem zde projel diskuze nekdo nadava/doporucuje Elring,Gotze nekdo zas Ajusu.

Skazil se Elring nebo zatim je to porad dobra volba, kdyz nechci dat 4x tolik za origo u VW a co Ajusa a jeji kvalita od panu, co rikaji manana ? ;)

Btw: Ocekavam, ze tesneni vydrzi min. do dalsich rozvodu ;)

Diky za odpoved
Tomas
A6 4B 110kW AKN
Q7 4M 200kW CRTC
Clovek se porad uci :baby:
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: Tesneni Ajusa vs. Elring

Příspěvek od ROMEK »

Nevydrží nic ani od jedneho výrobcu ako si napísal. Ja už dávam len originály. Minule sem na opla chcel objednať original tesnenie pod veko ventilov ktore v originale stalo 90eur tak som na žiadost majitela dal Corteco a nedavno mi volal že auto kucká vytáhnu zapalovaci modul a sviečky komplet ponorene v oleji. Vydržalo rovných 7mesiacov
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jednou jsem dal Corteco na TDi pod hlavu, za tři měsíce jsem to dělal znovu, to těsnění se regulerně rozpadlo a fouklo :x
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

roman1648 píše: 11 úno 2025, 14:44 Jednou jsem dal Corteco na TDi pod hlavu, za tři měsíce jsem to dělal znovu, to těsnění se regulerně rozpadlo a fouklo :x
romane peru starline a problém nemám ted budu dávat na htp du se podívat do dílny
slovacek.milos
Aktivista

tak je tam starline tuším jsem ho objednal že bylo o nějakou setinku nižší, nechápu jak se ti rosypalo těsnění u tdi když přebrousíš hlavu třeba O,O5 mm a těsnění je kovové jak se ti regulerně rosypalo :? :? :? třeba u hlavy o O.35 a když se nic neudělalo s blokem bych to chápal
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Taky jsem to nechápal, blok jsem si rovnal sám jako vždy,v tom problém není, ten plech toho těsnění jakoby popraskal,prostě trhlinka vedle trhlinky
slovacek.milos
Aktivista

roman1648 píše: 13 úno 2025, 08:19 Taky jsem to nechápal, blok jsem si rovnal sám jako vždy,v tom problém není, ten plech toho těsnění jakoby popraskal,prostě trhlinka vedle trhlinky
mně se rosypalo jednou v životě na favoritu, borec že si tam dá fridex sám má doma a dal asi prdlajs, zbyly jen kruhy a ten papír doslova zmizel, kdybych to nedával já tak nevěřím, prej se takové těsnění mělo dávat přes noc do oleje nacucnout, pak sem už dával jen tuším temac a ok
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“