Golf 7 1,6tdi teče olej proudem

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

drz
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Golf 7 1,6tdi teče olej proudem

Příspěvek od drz »

zeptám se , jestli si neěkdo taky nenaběhl jako já...
pán si koupil golfa 7, 200t km na budíkách, hned po koupi, ať udělám rozvody. Auto jsem zvedl, zespoda neskutečně poblitý olejem, tak, že plastové kryty pod podlahou byly od trvalé přítomnosti oleje zkroucené a zadní náprava promaštěná kvalitně.

Olej evidentně tekl guferem kliky, pod rozvody. Takže nové rozvody, řemínek olej.čerpadla, přetěsněná vana a nový plastový domeček s guferem ptfe. řekl jsem, že za ca. 14 dní ať se staví, zkontroluji, že olej neteče a dám dekl pod motor... Jinak na vyndaném domečku s guferem byl rok 2023, takže ho tam kdosi nedávno dával...
Po najetých ca.500km opět zespoda to samé :oops: :oops: :oops:
Tak mu říkám reklamace, asi se mi nepovedlo dát gufero, i když jsem to dělal pečlivě, odmaštěné, na sucho, bylo elring i s přípravkem... Prostě udělal jsem mu to zadarmiko úplně nejlíp, s motorem jsem neotáčel ne jak píší po 4 hodinách, ale až za dva dny a... zkouška 50km a CHČIJE TO FURT PROUDEM! Kliku jsem samozřejmě studoval, jestli v ní nejni rejpanec, koukal jsem na odvzdušnění kliky nahoru do vent.víka a průchozí...už docela nevím co s tím. Gufero za dost peněz, práce spoustu a naprd... Mám sto chutí mu vrátit prachy za 1.gufero a říct mu, že neumím opravit. Bůh ví, proč to někdo prodával...
roman1648
Aktivista

Re: Golf 7 1,6tdi teče olej proudem

Příspěvek od roman1648 »

Co to je za typ motoru ??
Přesně takto jsem se jednou vyjebal se slavným PTFE guferem, prostě to zaboha nechtělo těsnit a po pár km to začalo téct
Normálně vyrejpni gufero z toho domku a dej tam klasiku dvoubřit s pérkem jak bývaly dřív rozměr 32x47x10
https://www.gufero.cz/2409-gufero-nbr-t ... _di_mm-320
Není v klikovce rýha třeba od šroubováku?Ale píšeš že ne tak asi není
drz
Přispěvovatel

Příspěvek od drz »

CLHA
taky jsem nad tím už přemýšlel...
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Jestli to není tím elringem. Už je to pár let, dělal jsem motor na vivaru, klika byla venku, tak jsem dal u setrváku nové gufero. Teklo proudem hned po prvním startu, byl to reinz tak demontáž převodovky, práce nic moc, rozhodit celý traktor, dal jsem elring, tam tekl taky. Tak zas rozborka, vrátil jsem tam staré z koše a sucho....
Teď dělám o3 1.6tdi a taky teče, ale mezi vanou a tou plastovou přírubou, dával jsem to rok a půl zpátky, bylo to asi febi nebo elring, už nevím, ten plast se normálně zkroutil, že se to odlepilo od vany, prohlé mezi šroubama tak desetinu a silikon to neudržel. Tak dám origo, budu doufat že to pomůže, co víc vymyslet. Ale kolem kliky bylo sucho.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No, bezva, a já měl Elring za synonymum kvality.... :roll:
peter22
Nováček

Příspěvek od peter22 »

Také jsem se setkal se stejnou situací předtím...
oyostepper.de prodává online následující produkty: servomotor, CNC vřetenový motor
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Já už nemám za symbol kvality ani oe díly.... Všecko je to šmejd nad šmejd.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

Ked sa s niekym rozprávaš naprieč remeslami tak každý nadáva na kvalitu neni to len v automotive. šidí a omrdáva sa všade
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

kdyžto chcčije stejně tak to asi guferem neteče
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Kolega namontoval nový klimakompresor a utíkal tlak pod řemenicí,tak ho reklamoval,došel druhý a to samé....origo VW Sanden 5Q0 820 803 G (wallbash)
slovacek.milos
Aktivista

Problem treba hladat už v novom dieli ale koho to má potom bavit
Nedávno kokoti v kel napsali k výfuku
Klíčové slovo 53

53 není slovo ale číslovka a myslí tím prúmér trubky, nebo spoj trubky citroen trumpetka bambulka
To múže napsat jen bambula
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Mne už to nebaví. A kdybych uměl něco jiného tak se na to vys.... Čekám až se tu kolega zemědělec uchlastá a vezmu po něm pozemky, pak se na opravařinu vykašlu. Zas tu máme vlky, tak past vedle pasti.
Jako tahat dvakrát převodovku, u vivara musí stěna, chladiče, náprava.... Před asi půlrokem jsem dával sousedovi na smaxe přední ložiska, chtěl něco levnějšího, najede tak 5000km za rok, prodejce mne umluvil na denckermann, čekal jsem že to aspoň 20tis dá.. Leda tak pi.u. Jedno bylo volné hned po montáži, tak výměna za SKF, reklamace uznaná, druhé po asi 1500km taky jak šráky. Tak výměna za SKF, reklamace zamítnutá s tím, že není důvodná, že průměr venkovního kroužku ložiska je v toleranci dané výrobcem. To že je volný náboj v ložisku to nikdo neřešil. Čekám na druhé vyjádření. Pokud to nedopadne, obchoďák se třepe že od nich utečeme. Tuším že to bude chtít případně zaplatit ze svého.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je to hrozný no, souhlas, dneska vidíš 20 výrobců ložisek, 30 výrobců kotoučů atd ale málo co funguje
To s těma levnýma věcma je klasika, u nás na vesnici denní téma (noteeth) , každej chce něco levného ale pak pičuje že to nic nevydrželo,to samo pneumatiky, já to nikomu platit nebudu a pokud se ti to nelíbí,běž si jinam, já montuju "značkový" věci ve víře že to něco vydrží, když ne, smůla no (noteeth)
Kolega se tuhle nechal ukecat na montáž parkováků P+Z,co si dědek koupil někde sám za 1200,- asi čína, nadával tam u toho celej den, pak se mu to nějak povedlo zprovoznit ale nadšenej z toho nebyl, dědek už tam byl minimálně třikrát "řešit" že to dělá toto nebo tamto tak už to nevydržel a seřval ho že co by kurva za 1200 chtěl za zázrak :doh: , no měl ho vyhodit rovnou a o starost méně...
slovacek.milos
Aktivista

roman1648 píše: 02 dub 2025, 06:13 Je to hrozný no, souhlas, dneska vidíš 20 výrobců ložisek, 30 výrobců kotoučů atd ale málo co funguje
já beru z kel a ložiska do kol dávám starline, fag a skf, kotouče jsem dával všechny možné jurid, brembo, všechny co jsou v kelly a v kombinaci s remsa ze zlína, zimerman z břeclavi a z kel RH a předchůdce RH ted nevím, tak jsem neměl nikdy problém, ted jsem zkusil i starline desky na kktu kombi a no problém, už tam není asi žádný kov jen briketa, jen na dodávkách se rychle sjely, na jedné jen 8000 km tamdávám boš a nikdy problém, s bošem u osobáků z kell taky nikdy problém,,

bavím se o kelly za posledních asi 7 let žádná reklamace brzdy a ložika
tomxass
Přispěvovatel

Příspěvek od tomxass »

Elring je hnoj, staci pozriet na neho ked pride novy a uz je niekedy totalne krivy. Corteco je OK, je to aj prvovyroba VW.
Volkswagen Passat B8 2018 2.0 TDI DFGA 110kW 7DSG Highline Sedan
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“