Superb 2 názor na auto?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Vojta91
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Superb 2 názor na auto?

Příspěvek od Vojta91 »

Ahoj, už asi půl roku vybíráme novej rodinnej kočár po dosluhující O1, od Supa 2 FL po O2 FL až po Tourana, rozpočet ideálně kolem 230-270t. Podmínka byla DSG a trochu lepší výbava a ideálně nafta, ročně kolem 20.000 km.

Objevili jsme S2FL, 125kW, DSG 4x4, výroba 12/2013 s nájezdem 240, první majitel, bez DG softu odzačátku, pouze servis Škoda (olej podle intervalu LL, DSG a 4x4 po 50-60.000km, rozvody hotový, brzdy nový..), bohužel ťupky od kamínků kolem předního oka, a nahnilej kufr u levého osvětlení SPZ. Ve výfuku lehký nános trochu mastných sazí-po setření čisto, žádný uhlí, protokoly z emisí naměřená kouřivost 0, zaplnění filtru dle autorizáku 0.16l (nevím zda je to vypovídající hodnota..) na filtr a vstřiky se nesahalo. Dle mechoše časem bude chtít tlumiče a přední ramena, cenovka je 249. Odkaz nevím zda je možné vložit z důvodů pravidel.

Co na to říkáte ? Upřímně vybírat v týhle cenový relaci je vyloženě za trest (wallbash) pokoukat dál po něčem jiném ? Vždycky sem chtěl vybírat raději trochu dražší auto v lepším stavu..
Supy jsem viděl 3 a všechny byly v celku nedobrém stavu.. od koroze až po špatnej filtr
dracekvo
Přispěvovatel

Re: Superb 2 názor na auto ? :(

Příspěvek od dracekvo »

Si myslíš, že při takovém nájezdu stojí za to mít případné problémy s naftou?
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: Superb 2 názor na auto?

Příspěvek od hansdob »

Ja bych tolik nedal ani za S trojku 😂😂😂😂

No ja měl štěstí a S3 koupil jsem si je z firmy kde s tim jezdil kamarad …..

No k tomuto. 240 jestli to auto ma opravdu 240 tiskm tak musí byt nádherné jelikož dvojky i trojky supy vydrží moooc a když se člověk stará tak jeste při pul milionu vypadá jako ovce jedna po 300

Už se lidi naučte řešit auto ne kilometry. Kilometry jsou jen číslo. Když je majitel debil pohřbí nový poctivý auto za 150tis km a je na GO skoro vše pokud je majitel slušný člověk tak při 250 muže byt auto ještě jak nový …..

Takže posuď stav neřeš kolik má najeto.

Mame v rodině dva ( jednoho doma) S3 4x4 jeden už má přes 500 na motoru vše původní jen startér a alternátor se měnil ( jinde nějaký defekty byli ale co už) . Ale servisoval se do 440 ve škodovce a pak vždy perfektně a kvalitním materiálem a nemam obavu že ještě něco nenajede.

Pak mame jednu S2 v rodině no ta ma na budiku 180 vypadá úplně nová ale DPF už je asi KO ( výfuk černý) no a KM …. Typuju 450 …….
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Vojta91
Přispěvovatel

Příspěvek od Vojta91 »

No, snažím se km neřešit ale pěkných dvojek už neni mnoho, spíš mi šlo o názor, v žádným případě jako flame nebo tak, spíš tak názory zkušenějších :D .. k tomuto autu jsem dal dokupy plusy/mínusy..
+ první majitel a pěkná výbava, servis všeho dle intervalů, motor, DSG, 4x4 dle kontroly VIN v autorizáku
+ co bylo špatné se hned měnilo/lakovalo (P kapota od kamenů, P okno, svazek 5 dveří, motorek stěračů, zámky, plasty v podběhu..)
+ jízdně v pohodě, nebouchá nic, nehučí ani pazvuky

- lehce černý výfuk, DPF zaplněn 0.16l. Údajně což nemám ověřeno může být 0.175 ale emise na výbornou, chyby neváží ani auto nesmrdí..v poznámkách o servisu není o DPF zmíňka
- hnijící 5 dveře u jednoho světla SPZ
- občas si povrzne přední náprava když se jede přes retardéry, při jízdě bylo mokro tak to znát moc nebylo..
- původní tlumiče/péra ale na jízdě to není znát
- slabší baterie, škoda doporučila výměnu

Prý vyjela sporadická chyba v diag (čínská přes Bluetooth..) ohledně haldexu, bohužel kód nevím ale auto má slabší baterii, nedivil bych se kdyby to bylo tím.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Já ted koupil tourana ten poslední model má to 417t a krom častých regenerací je to auto skoro jak nový, s výměnou DPF počítám, ale auto stálo 120t (noteeth)
SII je skvělý auto a 240t bych se u toho fakt nebál, spíš je to už starý no, aby třeba časem nezakázali vjezd do centra města, nebo něco takovýho, mám B6 to je tomu supu podobný a to stáří je na tom prostě znát, rádio nabíhá jak za krále klacka takže když nastaruju vzadu v ulici a potřebuju couvat tak mi kamera začne fungovat až před barákem (LOL) u supa ještě manuální ručka to je taky opruz v dnešní době, počítej že ramena zadní nápravy budou zahnilý, takže bez vyřezání neuděláš geometrii, často těmhle motorům umírá egr, což je nápravnice dolu a když je to 4X4 tak to nikdo nechce dělat, v autorizáku cenovka 30tkč. To vrzání přední nápravy jsou silentbloky. Koukni hlavně do nádobky s chladící kapalinou, jestli tam není svinčík, pokud ano, tak bych do toho nešel, toho se pak nedá zbavit, v extrému tu ucpává radiátor topení. Jinak tyhle motory jsou prakticky nesmrtelný, mám tu několik taxikářů co mají najeto kolem 700t a pořád jim to šlape.
Vojta91
Přispěvovatel

Příspěvek od Vojta91 »

Touran ta 120 co by za to člověk dal :o
Jo stáří je další věc, vezmi si že bych přesedl z O1 z 2003, to je teprve generační skok :D s kamerou neni problém, ta ve výbavě není.. a asi bych ji ani nepotřeboval, se senzory bych si vystačil. Rád bych šel do S3 nebo Pasata B8 leč finance nedovolují..

Nádobku s kapalinou jsem studoval, byla jako nová, ani šlem na víku zespod, ani smítka/částečky uvnitř, kapalina průzračná, olej to samý, na měrce čistý a je 2 měsíce před intervalem LL, na měrce lehce pod plným, na víčku nic ani v hrdle nic extra viditelného (pár smítek karbonu bylo, kolega má Tourana a tam toho bylo 10x víc a auto jezdi v cajku..)

Pouze se obávám DPF, vzhledem k naplnění 0,16L a černých koncovek vevnitř..

Vzpomněl sem si ještě na chybku co se objevila v haldexu ještě před testovací jízdou, číslo 00448 bohužel více nevím.. možná to souvisí se slabou baterkou anebo s tím že autorizáky prý nečistí haldex sítko/čerpadlo (wallbash) ale auto se chovala dobře, nic nevypovídalo o problému.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

SII nemá sítko, to má ještě normálně filtr z boku, ale máš pravdu, autorizáky ho nemění, není na to předpis, mění jen olej a ten filtr bývá pěkně zacpaný. Já parkuju do vjezdu na pár cm takže kamera je více méně nutnost. Člověk si na tyhle vychytávky hrozně zvykne, ale chápu že z O1 to bude obrovský pokrok i kdyby to byla holota v základu (noteeth) Černý koncovky pokud to je jen malinko tak to může být od krátký trasy, manželka to má na oktávce taky, asi bych to neřešil, i s tím prasklým to normálně projde ofiko emise. Kdyby to hulilo a byl i černej nárazník tak to už by byl průser.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Vojta91
Přispěvovatel

Příspěvek od Vojta91 »

Děkuju za tip na filtr, už by do autorizáku nejezdilo tak se to bude určitě hodit :) no podle mě to nikdo neměnil, když to neni v tabulkách pro autorizák, tak se to přece nedělá to je ,,logický,, :D abych to doplnil tak manual ručka mi nedělá problém, mě osobně vyhovuje víc jak elektrická, navíc HHC tam je. Z O1 je to jak sednout ze žebřiňáku do vzducholodě toť pravda :D

No takhle, očuzený nárazník není, ani podnárazník, koncovky jsou špinavé uvnitř zvenku defakto nic, jen povlak jak to nikdo nikdy nemyl.. je to těžké definovat špínu, ale nános na prstech mám, tak půl napůl mastný/nemastný a černo/šedivý :) emise rok a pul zpět bez problémů..
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ono s tím kupování aut je to složitý, každej pořád benzín benzín když jezdíš málo,ale to jedině koupit nový, klučina synovec od kámoše sháněl benzínovou Octu,Golfa,Toledo,no něco takovýho, katastrofa,na pár aut jsem se nechal ukecat a jel tam s ním,ty motory vesměs po smrti, na svíčkách škvarky jak prase,výfuky mastný,žere vám to olej? Neeeeeeeee... :doh:
Nakonec sehnal pěknou 1.6tdi a bylo to...
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Romane proč? Třeba o3 1.4tsi, moc povedený motor. Mám jich tu několik s nájezdem přes 300-350 tis a dělal jsem snad jen 2. A že těch aut tu jezdí (firemní flotila ). Ale jinak bych asi radši nějakého Japonce s benzínem. Nevím o vyloženě nějaké pasti. Samozřejmě že lidi chcou auto aby mělo co nejmíň najeto, aby stálo co nejmíň peněz a pak se nechají odrbat páč koupí třikrát stočený krám. A z toho vznikají ty fámy jak ten nebo onen motor je na nic, páč to nenajelo ani 200 tis. A ve skutečnosti to má 400-500..... Zářný případ je ta moje sup 3.6. najeto 509 tis. Stáhnout to o 300tis, nikdo nic nepozná. Motor sice žere olej po litrech, ale jede, převodovka cuká, ale jede. Zbytek auta vypadá líp jak některé auta v bazarech s nájezdem pod 200. Přitom s tím jezdil zedník s titulem. Prase s rukama. Po vyčištění krásné auto. A takové koupí nějaký vyčuránek v rajchu za pár drobných, cestou mu dopřeje kůru na tacháči, tady kůru zbytku auta a pak se to objeví v bazaru za 300tis. A novému majiteli z radosti ze zánovního auta zbyde bolavá hlava, páč vyvoněná mrdka. Neříkám že nejsou pasti, ale asi je furt lepší řešit nějakého benzína, ikdyž bys ho měl kruhovat, než stále dokola dpf, vstřiky, turbo... Ono to na nějaký čas funguje, ale pokud někdo courá 5km tam a 4 zpátky, dlouhodobě to udržitelné není. Možná tak nějaká stará rotačka nebo pd.
Vidím jak soused furt dokola řeší na J astře. Dpf ucpané snad co 20tis, ředí se olej, už to kvůli tomu jednou hvízdl, nijak se do toho nepletu, nechcu s tím mít cokoliv společného. No když jsem mu tehdá říkal kup benzín, to ne, prej to o dva litry víc žere. To se mu rozhodně vyplatilo
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jojo, já vím,ale je to jak píšeš no, on by nejraději měl auto najeto "do kila" za "kilo" což je nereálý že.. :D
Švagrovka má OII 1.6tdi CAYC,už třetí EGR, DPF čištěný už dvakrát,vstřiky se měnily,pořád to nějak blbne starty a tak,najeto necelých 150tis,prostě ucouraný...lidi jsou nepoučitelní
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“