Passat B7 CFFB zdechl na silnici
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Passat B7 CFFB zdechl na silnici
Kluci taková zvláštní závada, normálně za jízdy auto prý zacukalo a zdechlo, startovali až ustartovali baterku,no budiž,byla neděle večer,zoufalství,malé děti a pes v autě..
Tak to dotáhli,v paměti závad nic,ani vynechání zapalování,tlak paliva,nic,OK,auto dám na kabely,chytne vcelku normálně, vteřinu dvě klape motor normálně,pak se začne třepat,jde na tři,na dva až zdechne,jak kdyby neměl naftu, odpojím hadici u filtru,dám do petky,při startování z hadice valí nafta pěkně,tlak teda neměřen zatím, podávačka zdá se má zvuk normální, nízkotlaké čerpadlo takový ten válec u rozvodů to nemá
Rozvody vypadají cajk,řemen napnutý,paliváč sice tmavý ale ucpaný tak že by to nejelo určitě není
Uříznul jsem plochý řemen kdyby byl seklý altík a brzdil motor, tomu nic není,altík,kompresor,kladka se krásně točí
V měřených hodnotách mi tlak paliva při tom projevu vyletí vysoko nad požadovanou hodnotu a vzápětí spadne takže něco s naftou to bude, zkušenosti ?
Auto jezdí teda bohužel couráky ( ženská ) napadnul mě i ucpané DPF ale to by přece něco hlásilo nebo bylo uložené v závadách
Díky
Tak to dotáhli,v paměti závad nic,ani vynechání zapalování,tlak paliva,nic,OK,auto dám na kabely,chytne vcelku normálně, vteřinu dvě klape motor normálně,pak se začne třepat,jde na tři,na dva až zdechne,jak kdyby neměl naftu, odpojím hadici u filtru,dám do petky,při startování z hadice valí nafta pěkně,tlak teda neměřen zatím, podávačka zdá se má zvuk normální, nízkotlaké čerpadlo takový ten válec u rozvodů to nemá
Rozvody vypadají cajk,řemen napnutý,paliváč sice tmavý ale ucpaný tak že by to nejelo určitě není
Uříznul jsem plochý řemen kdyby byl seklý altík a brzdil motor, tomu nic není,altík,kompresor,kladka se krásně točí
V měřených hodnotách mi tlak paliva při tom projevu vyletí vysoko nad požadovanou hodnotu a vzápětí spadne takže něco s naftou to bude, zkušenosti ?
Auto jezdí teda bohužel couráky ( ženská ) napadnul mě i ucpané DPF ale to by přece něco hlásilo nebo bylo uložené v závadách
Díky
Re: Passat B7 CFFB zdechl na silnici
Koukal jsem na parametry podávačky a uvádí tam tlak 4bar, tak to tahle určitě nedává, sice to z hadice teče pěkně ale vlažně, že by to stříkalo 4bary to určitě ne 
a do ty petky co si natáhl byla nafta? nenatankovali benzín?
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI Škoda Superb 2,0TDI
Nene ani předtím netankovali to jsem se ptal hned a je to nafta, čichal jsem 
Tak jsem dal novou baterku tu starou ustartovali tak že nejde ani nabít,nic, novou podávačku Continental, nic, povolil jsem trubku EGR co jde z hlavy do sání a motor běží, jde z ní plnej tlak spalin(kouře) i když studený motor a EGR by měl být zavřený takže EGR KO ale proč to nic nenapsalo ve VCDS ? Ten EGR se pokaždé práskne, tady v závadách nic, žhavení nebliká,kontrolka motoru taky ne tak nechápu trochu..
-
slovacek.milos
- Aktivista
musíš mít budík na hadici nafty u filtru a v době chcípen musíš mít 4 atm at se pohnem dál
Mal som presne to isté. Občas sa to sťažovalo na váhu. Na EGR vôbec. Aj som to chcel tipnúť, ale nechcel som vyzerať ako pako - píšem to tu dokola s tým EGR v týchto ročníkoch 1.6 a 2.0. Hlavne tam daj origo, alebo wahler (teraz sa to zas nejak inak volá). Všetko ostatné je zbytočná robota na krátke obdobie.
-
slovacek.milos
- Aktivista
Jojo dávám Wahler ( BorgWarner) ty mi celkem fungují, origo pořád stojí nesmysl...
Ně je jen divné že to prostě nevyhodilo žádnou chybu,ani sporadickou
Nikdy bych nevěřil že jak to tlačí pod tlakem výfukové plyny do sání tak jak to zdechlo,starter ani nechce otočit motorem,jak kdyby byla vybitá baterka, jednu chvíli jsem myslel že je to snad hvízdnutý na klice...
Nikdy bych nevěřil že jak to tlačí pod tlakem výfukové plyny do sání tak jak to zdechlo,starter ani nechce otočit motorem,jak kdyby byla vybitá baterka, jednu chvíli jsem myslel že je to snad hvízdnutý na klice...

U EGR VW je nčastejší problém vypadnutá rolnička v tom excentri na serve. Fotky nájdeš aj tu na fóre. To si potom ten ventil robí čo chce. Preto to raz ako tak ide, a potom to pridusí, alebo aj úplne zadusí. Riadiačka chybu EGR nevyhodí, pretože jej hodnoty požadovaného a skutočného otvorenia EGR sedia na chlp. Pretože spätná väzba sa berie zo serva, nie samotnej skutočnej polohy ventilu. Akurát vďaka otvoronému EGR v nesprávnom čase občas nesedí vypočítaný vzduch zo skutočným, preto to hodí chybu na váhe. No a mne sa k tomu časom pridal ešte aj úplne odpadnutý klobúk z direku ventilu. Potom EGR ostal naplno priechozí a už to nešlo vôbec.
OK díky za vysvětlení, tak nějak jsem to tušil že je to mechanicky vysypané ale elektricky se to tváří v pořádku,proto to nehlásí chyby
Už jsem to tady taky měl a přišli jsme na to uplnou nahodou
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Audi Q5 2021 140kw-manuál
-
the_miracle
- Přispěvovatel
K tomuto tématu si dovolím, jaký je rozdíl mezi tímto (tedy kromě cca 1.500,-
)?

VW Passat Variant B7, 2.0 TDI 130 kW, DSG, r. v. 2014