Octavia 3 nejde teplý vzduch vlevo vpředu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Octavia 3 nejde teplý vzduch vlevo vpředu

Příspěvek od OťasTDi »

Ahoj. O3 kombi Scout 2,0TDi 110kw rv 2018 dvouzónová clima. U spolujezdce jde teplý vzduch, u řidiče studený. Dle VCDS 24st a 47st. Trubky do a z radiátoru teplé. V závadách nic, klapku nad plynovým pedálem jsem vyzkoušel v akčních členech. Chodí, jak má. Vycvaknul jsem ozubený půlměsíc s hřídelkou o kousek (mimo zuby motorku) a pohyboval klapkou. Pocitově chodí od dorazu k dorazu (samozřejmě vizuálně jí nevidím). Udělal jsem základní nastavení klapek. A nevím co dál. Za mě motorek chodí, klapka seknutá není (při změně voličem teploty slyším i změnu proudění vzduchu), základko udělané. Poradí někdo?
motorek2.jpg
motorek2.jpg (472.95 KiB) Zobrazeno 362 x
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
slovacek.milos
Aktivista

Re: Octavia 3 nejde teplý vzduch vlevo vpředu

Příspěvek od slovacek.milos »

asi neměněná chladící kapalina má se dávat evo!!!, auto má Chladič recirkulace spalin, ten degraduje G12 a samrdá radiátor topení,

situaci může trochu zlepšit čistič chladící soustavy, dát ho tam, modlit se u auta nebo sloužit mši svatou, lépe ti poradí jirka z prahy
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Ale proč by půlka auta foukala teplý? Já tedy nevím, jak přesně je to vedení vzduchu, ale myslel jsem že centrálně odchází teplo a pak je právě na těch bočních klapkách, aby to regulovaly. Nebo je to jinak a může se nějak ucpat jen jedna půlka radiátoru a tím ovlivnit konkrétní stranu?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
slovacek.milos
Aktivista

tady je ten chladič ve výfuku a kdo tomu dává tak ta kapalina trpí přehřívá se, určitě je tam od nova, musí se dávat EVO nejlépe tak co dva roky s brzdovkou četl jsem že dávali 12++ a taky to nepomohlo, z výfuku to de hned do radiátoru a ten prostě trpí hlavně když netopíš, zkus ten sajrat z kelly na čistění chladící soustavy když se situace zlepší budeš vědět kde je problém
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Ok. A není tam už nic, krom těch klapek co omezuje teplo na jednu stranu? Nějaká centrální klapka, nebo nějaké ventily na průtok vody atd? Jinak ten čistič koupím, to je to nejmenší
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

To nebude radiátor, to by netopilo u spolujezdce.
slovacek.milos
Aktivista

otas zkus ještě nastavení klapek na panelu současně klapku a AC šipka na tebe, najdi si to na netu, já měl letos pasata a vcds a ok netopil u spolujezdce, pak tu mám dalšího pasata nastavím klapky teplotu a když do toho nejebou tak to topí celou zimu taky spolujezdec, opravit vyměnit motorek nechce

jak to fachčí nevím ale asi řj počítá otáčky motorku a tím nastaví to určitě ví tady ninja
slovacek.milos
Aktivista

ještě jsem si vzpoměl na jednoho mechoše přes bagry asi 14 dnů začalo mrznout tak si stěžoval na topení tak jsem mu poslal https://youtu.be/_RtKttXZQHk , vag má, jeho otec tu nedávno byl a že děkuje koktávka topí jak má, tak nevím, otas zkus i ten druhý způsob bez vcds
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Miloši ale tohle právě já dělal. Základko úplně přesně jak je ve videu 2x. Navíc ta klapka prokazatelně funguje...na povel otočného voliče teploty řidiče reaguje správně (vylučuji problém s boční klapkou). Navíc když jsem klapkou hýbal pomocí povysunuté hřídelky s půlměsícem, tak se taky teplota vzduchu neměnila (majitel byl u toho a sahal k výdechu). Ono naštěstí na ten motorek klapky je vcelku dobrý přístup. Prostě mě přijde, že už k té klapce proudí studený vzduch, což nechápu. Protože po odmontování spodního plastu tunelu (u plynového pedálu se dá krásně sáhnout na trubky do a z radiátoru...obě byly stejně teplé). Já bych potřeboval, jestli někdo nemá třeba z etky nějaký výkres toho, jak to tam je v tom samotném tělese topení. Jestli tam není třeba nějaká centrální klapka vlevo, vpravo, nebo zda ten radiátor je jen jako jeden okruh, nebo dva (půlka a půlka)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Odpojit radiátor v motorovém prostoru, vyvést si nahoru hadice,vyfouknout nemrzku,trychtýř, v rychlovarce uvařím pytlík kyseliny citronové spolu s čističem praček, zaleju tím horkým roztokem a nechám třeba půl hodiny,profouknu tlakem vzduchu, tak několikrát po sobě a vždycky to zatím pomohlo, sundávat palubku to dělat nebudu,to bytostně nesnáším...
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Koukal jsem že u Octavie 3 výrazně zúžili průtokové kanálky radiátoru vůči O2....asi to fakt bude zanesené.....objednal jsem ten proplach co psal Miloš.....ale od pro-tec. Zkusím a uvidím. Pak asi tohle.... už jsem o tom slyšel. Buď kyselina citronová, nebo ocet. A pak odvzdušním pomocí VCDS, ale to už umím.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Proplach nemá smysl, to pomůže jen trochu a na chvilku. Ten radiátor jde vyměnit celkem slušně a za půl hodiny je tam nový. Ale jak říkám tohle není to ucpaný radiátor, to by netopilo vpravo. Přívod je zleva a bordel se ukládá dozadu kde není takový průtok. Leda by třeba praskl pytlík se silikáty a nalítalo to jen do kraje. Ještě možná nějaký utěsnovač na chladiče nalitý do okruhu že by to zabetonoval na začátku radiátoru, ale tvl divil bych se tomu to je dle mě píčovina, těch radiátorů dělám každý podzim tak stovku a nikdy se nestalo že by to s přicpaným radiátorem topilo takhle opačně.
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Utěsnovač tam určitě nebyl. Je to firemní auto. Nikdo z lidí by si netroufl tam něco takového lít. Jirko a nemohl bys mi trochu nastřelit postup výměny? Klidně do sz.... já myslel palubka ven. To se tady nemusí?
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Nemusí. Nevím jak je to u topení s climatronikem, předpokládám stejně, dostaneš se na něj od řidiče, když sundáš bok středového tunelu. Ten drží tuším snad jeden šroubek, to uvidíš. A pak už jen dvě sponky které drží trubky k němu a jde vytáhnout. Nebyl to žádný opruz. Akorát nějakou nízkou vaničku, páč ti z tama poteče fridex.
Teoreticky by možná šlo vytáhnout ptc a zkusit jestli je horký po celé šířce. Možná tam bylo vidět i na tu klapku tuším, ale já to dělal na jednozónové manuální klimě, může to být trochu jinak.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Ten plast jsem měl dole. Ano to ten elektrický příhřev tam byl vidět a i dráty k němu. Takže fakt se to tam dá jen takhle jednoduše vysunout? A ty trubky se odpojují pomocí čeho? Jsou na to nějaké spešl kleště, nebo je to na drátové spinky, co se vysunou a tím odjistí. Trubky jsem tam viděl, právě na ty jsem sahal
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“