Spatny vykon 2.5 TDI BNZ
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Spatny vykon 2.5 TDI BNZ
Zdravim vsechny.
Koupil jsem Multivana T5 4x4 po repasu hlavy.
Chyta na brnk, chod motoru pekny, nehlasi vubec zadne zavady, ale nema vykon a ma vysokou spotrebu a smrdi z vyfuku.
V servisu uz to bylo nekolikrat, ale nikdo si nevi rady...
Rozvodova kola se pomoci aretacnich pripravku nastavila/zkontrolovala.
Turbo jine
Snimace kliky a vacky vymeneny
Chladic spalin vymenen
Hadice od turba, intercooleru vymeneny
N75 vymeneny, podtlaky premereny
DPF 40%
Zkouseli jsme zaslepit EGR
Vahu vzduchu odpojit, klapku v sani vyradit
Ruzne zkusmo odpojovat snimace
A jede to potad stejne.
Auto melo chip uz od zakoupeni v DE a jelo moc krasne, ted jede jak armosfera, zacina nejak jet az od 2000 ot. ale jak Transit 66KW... Mam nejaky foto z VCDS a i log...
Nenapada nekoho neco prosim?
Koupil jsem Multivana T5 4x4 po repasu hlavy.
Chyta na brnk, chod motoru pekny, nehlasi vubec zadne zavady, ale nema vykon a ma vysokou spotrebu a smrdi z vyfuku.
V servisu uz to bylo nekolikrat, ale nikdo si nevi rady...
Rozvodova kola se pomoci aretacnich pripravku nastavila/zkontrolovala.
Turbo jine
Snimace kliky a vacky vymeneny
Chladic spalin vymenen
Hadice od turba, intercooleru vymeneny
N75 vymeneny, podtlaky premereny
DPF 40%
Zkouseli jsme zaslepit EGR
Vahu vzduchu odpojit, klapku v sani vyradit
Ruzne zkusmo odpojovat snimace
A jede to potad stejne.
Auto melo chip uz od zakoupeni v DE a jelo moc krasne, ted jede jak armosfera, zacina nejak jet az od 2000 ot. ale jak Transit 66KW... Mam nejaky foto z VCDS a i log...
Nenapada nekoho neco prosim?
- Přílohy
-
- IMG_20251209_225405.jpg (4.75 MiB) Zobrazeno 646 x
-
- IMG_20251209_201051.jpg (6.52 MiB) Zobrazeno 651 x
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: Spatny vykon 2.5 TDI BNZ
chybí ti váha kolik dává při tlaku 2,240
Nevim ted.
V jaky group sledovat?
Jeden mechanik mi porad tvrdi, ze je to spatne nastaveny vackovy kolo, ze BTDC nemuze byt tak vysoko???...uz jsme kontrolovali a vse je na ryskach...
V jaky group sledovat?
Jeden mechanik mi porad tvrdi, ze je to spatne nastaveny vackovy kolo, ze BTDC nemuze byt tak vysoko???...uz jsme kontrolovali a vse je na ryskach...
Co konkrétně je na ryskách ??
Tady se dá pěkně seknout, sám jsem to zažil a to si dovolím tvrdit že "pár" těchto motorů jsem udělal
Kdo dělal repas hlavy - co je tam za vačku ?? Zdaleka ne všechny tu fungují
Mrkni na tohle video, mě to tehdy pomohlo, minuta 13 - poloha toho vačkového kola resp. poloha toho plechového pulzního kola
https://www.youtube.com/watch?v=vT4JQQVhaMs
Tady se dá pěkně seknout, sám jsem to zažil a to si dovolím tvrdit že "pár" těchto motorů jsem udělal
Mrkni na tohle video, mě to tehdy pomohlo, minuta 13 - poloha toho vačkového kola resp. poloha toho plechového pulzního kola
-
slovacek.milos
- Aktivista
píšeš tam že jsi odpojil váhu a je to to samé, když opdpojíš váhu si na hodnotách 450 - 500 pokud ti váha jede zaturbem a má 2244 tak by mělo výt na váze 800 .- 1250
pokud bych neměl toto hodnotu vyloučenou jako OK tak bych nic dál nedělal
pokud bych neměl toto hodnotu vyloučenou jako OK tak bych nic dál nedělal
Roman má pravdu, každá vačka není funkční. Zrovna to že to do 2tis netahá, jak když se to nemůže rozběhnout.roman1648 píše: ↑10 pro 2025, 11:04 Co konkrétně je na ryskách ??
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Díky, projedu večer zase i s váhou vzduchu a udělám foto...
co tam je za vačku nevím...
co tam je za vačku nevím...
Tak i s vahou vzduchu
- Přílohy
-
- IMG_20251210_181703.jpg (3.68 MiB) Zobrazeno 538 x
-
slovacek.milos
- Aktivista
to by mělo jet jak raketa
No, ja nejsem ani automechanik, proste me trapi, ze to nejede, ale predtim jelo, je tam chip od ABTu, tak to porad resim, bylo plno ruznych nazoru, ale dost jsem jich nyni eliminoval...
Laicky premyslim, zda to nemuze proste vstřikovat ve spatnou dobu, ze treba neni vacka a klika synchronizovana...elektronicky? Nebo se ten vzduch nedostane do valce, ikdyz ukazuje, ze tlaci? Nebo naftovy cerpadlo-spatny tlak paliva?
Ta spotreba 14l/100km je taky divna a z vyfuku to kouri bile a smrdi.
Neda se s tim jezdit, musis radit az kolem 2700-3000 ot. abys prerazenim nemel nizky otacky, pak to proste nerozjedes...
Ty foto z VCDS jsou na ctyrku, rychlost nekde mezi 80-90 kmh a auto temer nezrychluje.
Mam jeste jednu T5 2.5l AXD a ten ma taky chip, nema kompresi, tlakuje do oleje, spatne startuje, tece vstrik, zere olej, turbo si skripne, ale to jede jak raketa oproti tomuhle
Laicky premyslim, zda to nemuze proste vstřikovat ve spatnou dobu, ze treba neni vacka a klika synchronizovana...elektronicky? Nebo se ten vzduch nedostane do valce, ikdyz ukazuje, ze tlaci? Nebo naftovy cerpadlo-spatny tlak paliva?
Ta spotreba 14l/100km je taky divna a z vyfuku to kouri bile a smrdi.
Neda se s tim jezdit, musis radit az kolem 2700-3000 ot. abys prerazenim nemel nizky otacky, pak to proste nerozjedes...
Ty foto z VCDS jsou na ctyrku, rychlost nekde mezi 80-90 kmh a auto temer nezrychluje.
Mam jeste jednu T5 2.5l AXD a ten ma taky chip, nema kompresi, tlakuje do oleje, spatne startuje, tece vstrik, zere olej, turbo si skripne, ale to jede jak raketa oproti tomuhle
-
slovacek.milos
- Aktivista
a po tom repasu hlavy to jelo? nrno to jelo jak z praku a před repasem to tratilo výkon?
Já to pochopil tak že po repasu no, tak to vypadá když se v tom hrabe kde kdo...může tam být špatně kde co, moc silný těsnění pod hlavou,nesprávná vačka,špatně nastavený....nejhorší je na té T5 že se musí rozházet celej předek aby člověk mohl něco dělat na motoru,to mě vždycky sere
Torsion Value máš okolo nuly, časovanie bude podľa mňa OK. Skôr máš problém s vytváraním tlaku v PD vstrekovačoch a preto jednotka posúva nábeh vstrekovania do nezmyselných hodnôt aby dosiahla lepšie množstvo a preto to zle horí a nepsálená nafta ide v podobe bieleho štipľavého dymu preč výfukom. Niečo s vačkou - zlý alebo malý zdvih pre PD vstrekovač, alebo naftou na prívode na PD jednotky (strihnuté gumičky) alebo strieľam úplne vedľa.
-
slovacek.milos
- Aktivista
kde co včetně silného těsnění jak ucítí nulu spravidla nestartuje nadrba, v tomto případě se ještě nejelo auto bez výfuku, před pár lety jsem řešil medvídka celou zimu jezdil jak raketa ale jak se oteplilo ztrácel výkon jako bez turba, sevisy v okolí nic, jen povyměnovaly věcí na 50 litrů, moje kladivo a majzl navstívilo kat a
No každopádně je potřeba to rozházet, sundat víko a omrknout to, tady už pan internet nepomůže...
Jednou jsem viděl i ty štelovací šrouby na PD vstřiky zatočený tak o 5mm méně než měly být,nevím kdo a proč to tak udělal,auto startovalo normálně ale jelo jak Fiat Tipo 1.7D
Jednou jsem viděl i ty štelovací šrouby na PD vstřiky zatočený tak o 5mm méně než měly být,nevím kdo a proč to tak udělal,auto startovalo normálně ale jelo jak Fiat Tipo 1.7D