vag a UPA usb programator

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

sono11
Nováček
Odpovědi: 0

vag a UPA usb programator

Příspěvek od sono11 »

Potreboval by som radu. Programoval uz niekto z vas AT megu 162 cez UPA usb programator? mam otazky na pouzitie lock a fuse bits
Okura
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura »

podařilo se ti to rozjed?
zajímalo by mě jak na attiny2313, nějak mi to UPA nebere
sono11
Nováček

Příspěvek od sono11 »

nepodarilo, asi nesedi oznacenie log a sec bitov jedneho programatora voci druhemu. Inak si to neviem vysvetlit. Ale program mi upa napaluje do At megy bez problemov a verifikacia tiez funguje. Ak by niekto vedel poradit, tak napiste.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

sono11 píše:nepodarilo, asi nesedi oznacenie log a sec bitov jedneho programatora voci druhemu. Inak si to neviem vysvetlit. Ale program mi upa napaluje do At megy bez problemov a verifikacia tiez funguje. Ak by niekto vedel poradit, tak napiste.
Zdar, je tam u tohoto MCU BUG. Používáš poslední verzi UPA-USB Device Programmer v1.1.0.11 24-Feb-07 ??

Dle release : ATMEL ATtiny 2313 fuse/lock bits bug fixed
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
sono11
Nováček

Příspěvek od sono11 »

ano pouzivam tuto najnovsiu verziu UPA usb, ale bity mam z ponyprogu, i ked ich odfajknem s rovnakym oznacenim, aj tak to nefunguje.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

sono11 píše:ano pouzivam tuto najnovsiu verziu UPA usb, ale bity mam z ponyprogu, i ked ich odfajknem s rovnakym oznacenim, aj tak to nefunguje.
A při zpětném načtení jsou správně?? Nedávno jsem řešil BUG jak prase u Atmega16. Pokud jsem jej o 2 verze zpět zamknul programátorem Elnec, chovala se aplikace nestabilně (chybně) a samozřejmně nebylo možné přes debug ověřit, kde je chyba...
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
sono11
Nováček

Příspěvek od sono11 »

naspet to nacitat ide ale len pred zadanim a naprogramovanim log a sec bitov, potom uz nie, lebo to zamknem po naprogramovani, inak by nefungoval hardver, ktory mi aj tak nefunguje. vycitat z at megy ide ale subor je potom uz necitetelny
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

sono11 píše:naspet to nacitat ide ale len pred zadanim a naprogramovanim log a sec bitov, potom uz nie, lebo to zamknem po naprogramovani, inak by nefungoval hardver, ktory mi aj tak nefunguje. vycitat z at megy ide ale subor je potom uz necitetelny
Ježiši kryste, co jsem psal před chvílí?? Nedávat LOCK a normálně napálit všechny ostatní pojistky!! Pa by to mělo jít normálně zpětně přečíst...pokud bude dump i FUSE OK, pak to vyzkoušet a popřípadě LOCK...
sono11
Nováček

Příspěvek od sono11 »

ano, tak ako pises to ide precitat, ale hardver nefunguje, preto predpokladam, ze bude rozdiel medzi jednotlivymi bitmi jedneho a druheho programatora
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

sono11 píše:ano, tak ako pises to ide precitat, ale hardver nefunguje, preto predpokladam, ze bude rozdiel medzi jednotlivymi bitmi jedneho a druheho programatora
Mno a když už to přečteš, souhlasí to??
sono11
Nováček

Příspěvek od sono11 »

ano ide to zverifikovata je to v poriadkuale hardver aj potom nefunguje
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

sono11 píše:ano ide to zverifikovata je to v poriadkuale hardver aj potom nefunguje
A aplikace již někdy fungovala, máš to ověřené? HW je v pořádku? Pokud proběh správný zápis a zpětné přečtení je OK včetně pojistek, je chyba buď v aplikaci pro MCU, nebo v zapojení MCU.
sono11
Nováček

Příspěvek od sono11 »

Ako som uz napisal, hardver po naprogramovani cez ISP programator s tym istym binkom funguje perfektne, cize binko aj hardver su v poriadku, ale po naprogramovani s UPA usb to nefunguje, programujem tam to iste bin, tie iste log a fuse bity a je to ten isty hardver, ibaze cez UPU to jednoducho neide. A teraz som este aj zablokoval At megu, co neviem ako sa mi podarilo ako som experimentoval s fuse bitmi a neviem ich nijako vytriet. Da sa At mega nejako vyskratovat a znova dostat do suroveho stavu ako pred programovanim?
jaroSK
Přispěvovatel

Příspěvek od jaroSK »

ja som programoval ATmegy do HEX-CAN USB kablov s UPA-USB programatorom a idu v pohode tie kable (ver.704) tak neviem kde mas problem a fuse a lock bity som myslim nenastavoval ale po napaleni flashu do atmegy a precitani boli nastavene ako v ponyprogu
Fabia Combi 2001 1.4MPi 55kW (chip od cimbu)+tempomat+maxidot
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Asi takto: Do továrního nastavení ji už nedostaneš. Pokud použiješ erase, vymaže se flash a lock bity. Ostatní nastavení OSC atd zůstane.

Pokud ti to nefunguje, důkladně prověř nastavení konfigurace pojistek. Pokud je totiž po verifikaci flash správně zapsaná, cožs říkal že je, tak jsou 100% blbě pojistky, nebo je chyba mezi židlí a klávesnicí.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“