Prosba o radu, vypínanie turba 66kw-Seat alhambra- opakovaný

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

firefighter1
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Prosba o radu, vypínanie turba 66kw-Seat alhambra- opakovaný

Příspěvek od firefighter1 »

Opätovne prosím o radu s problémom, ktorý som už načrtol dňa 4.1.2008.

Mám SEAT Alhambru 1.9TDi 66 kW (AHU) r.v. 2000- turbo s obtokom. Prosim o radu pri probléme s vypínaním turba za jazdy, pri 3 prevodovom stupni a pokuse o max. zrýchlenie z cca 1500 ot/min dochádza k vypnutiu turba do pohotovostného stavu pri otáčkach cca 3200ot/min. Stále sa to objavuje pri zaťaženom vozidle a len pri jazde do kopca. Na rovinke žiadny problém ani pri max. rýchlosti. Po znovunaštartovaní funguje OK až kým mu znovu nepritlačím na 3-jke do kopca.
Pri diagnostike mi vypisovalo sporadická porucha riadiacej jednotky a medzná hodnota hmotnosti vzduchu (asi power box). Našiel som trochu načatú hadičku k turbu tak mi ju pre istotu skrátili v mieste poškodenia a nadpojili novú, ktorá vedie k membráne pod palubnú dosku. Po výmene je auto pružnejšie.
Mal som namontovaný chip POWER BOX, ale na základe odporúčania že "klame" riadiacu jednotku som ho vyhodil a je to rovnaké.
Vymenil som už snímač hmotnosti vzduchu, a na základe odporúčania HUML-a aj N75 .
Diagnostika je (bez chipu) po výmene horeuvedených komponentov OK bez závad (test urobený za jazdy, tlaky sú OK). Skúšal som rovnaký kopec 3x z toho iba raz mi motor stratil ťah, myslím si že mi turbo vyplo.
Vyzerá to tak, že to robí len pri maximálnom ťahu turba v určitom momente...
Pozn. Pri diagnostike a grafe je veľká diferencia v grafe a v určitom momente, pri veľkej odchýlke mi stratí ťah-asi vyhodnotí veľkú diferenciu (ale turbo je počuť hvízdať).

Môže to robiť riadiaca jednotka? Môže to robiť samotná tyčka na tlakovej banke-iba niekedy?

Som vážne v koncoch, poradte prosím... Vopred ďakujem za názory...
[/b]
Radšej vládnuť v pekle, ako slúžiť v nebi.
slovacek.milos
Aktivista

Re: Prosba o radu, vypínanie turba 66kw-Seat alhambra- opako

Příspěvek od slovacek.milos »

firefighter1 píše:Opätovne prosím o radu s problémom, ktorý som už načrtol dňa 4.1.2008.

Mám SEAT Alhambru 1.9TDi 66 kW (AHU) r.v. 2000- turbo s obtokom. Prosim o radu pri probléme s vypínaním turba za jazdy, pri 3 prevodovom stupni a pokuse o max. zrýchlenie z cca 1500 ot/min dochádza k vypnutiu turba do pohotovostného stavu pri otáčkach cca 3200ot/min. Stále sa to objavuje pri zaťaženom vozidle a len pri jazde do kopca. Na rovinke žiadny problém ani pri max. rýchlosti. Po znovunaštartovaní funguje OK až kým mu znovu nepritlačím na 3-jke do kopca.
Pri diagnostike mi vypisovalo sporadická porucha riadiacej jednotky a medzná hodnota hmotnosti vzduchu (asi power box). Našiel som trochu načatú hadičku k turbu tak mi ju pre istotu skrátili v mieste poškodenia a nadpojili novú, ktorá vedie k membráne pod palubnú dosku. Po výmene je auto pružnejšie.
Mal som namontovaný chip POWER BOX, ale na základe odporúčania že "klame" riadiacu jednotku som ho vyhodil a je to rovnaké.
Vymenil som už snímač hmotnosti vzduchu, a na základe odporúčania HUML-a aj N75 .
Diagnostika je (bez chipu) po výmene horeuvedených komponentov OK bez závad (test urobený za jazdy, tlaky sú OK). Skúšal som rovnaký kopec 3x z toho iba raz mi motor stratil ťah, myslím si že mi turbo vyplo.
Vyzerá to tak, že to robí len pri maximálnom ťahu turba v určitom momente...
Pozn. Pri diagnostike a grafe je veľká diferencia v grafe a v určitom momente, pri veľkej odchýlke mi stratí ťah-asi vyhodnotí veľkú diferenciu (ale turbo je počuť hvízdať).

Môže to robiť riadiaca jednotka? Môže to robiť samotná tyčka na tlakovej banke-iba niekedy?

Som vážne v koncoch, poradte prosím... Vopred ďakujem za názory...
[/b]
ty hadičky bych lépe probádlal ten podtlak máš propojený i s přepouštěčem spalin, takži i tam prasklá hadička má vliv na turbo a ještě ty hadičky máš v jednom místě jakoby zdvojená a že jsou prasklé tam to není vidět, jde to i za provozu okuřovat cigaretou a hýbat snimi a nebo to nich foukat miloš
firefighter1
Přispěvovatel

ďakujem za názor, skúsim ju vymeniť celú.

Existuje možnosť, že pri max. výkone nestíha odvod spalín cez časť výfuku s katalizátorom pre problém s jeho zanesením a riadiaca jednotka vypne turbo (kamarát mal podobný problém a až po nejakej dobe na to prišli v servise)? Len rozmýšľam o možných ďalších príčinách...
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

šup pod auto a zkontrolovat funkci přetlakové bandasky turba, s citem do ni fouknout, bude ale asi Ok, ventil N75 máš novy jak píšeš, tak vyměň kompletně!!!!všechny hadičky co jdou k N75 a turbu,ještě zkontroluj i tu co jde k ř. jednotce, a zaslep EGR, ta hláška o tom že je ř. jednotka mot.vadná, tak toho si nevšímej, to je klasika, potřebuješ asi tak 2,5 m hadiček, to by mělo pomoci ;)
firefighter1
Přispěvovatel

Kiež by si mal pravdu, hadičky nie sú investícia ako nové turbo- ako mi povedali v značkovom servise....

ďakujem
Toledo1,9TDI
Nováček

Příspěvek od Toledo1,9TDI »

No mal som presne to iste a nakoniec som musel na turbe vymenit neaku podtlakovu membranu a to sa samotne neda zohnat tak som musel menit cele turbo a je to OK.
TOLEDO 1,9 TDi
66KW
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Toledo1,9TDI píše:No mal som presne to iste a nakoniec som musel na turbe vymenit neaku podtlakovu membranu a to sa samotne neda zohnat tak som musel menit cele turbo a je to OK.
(hm) (wallbash)

To jsi ještě neznal toto fórum, že?
GIV Variant TDi ???kW
Toledo1,9TDI
Nováček

No presne tak

Příspěvek od Toledo1,9TDI »

No presne tak (LOL)
TOLEDO 1,9 TDi
66KW
firefighter1
Přispěvovatel

Ešte dve otázky.
1.Na diagnostike mi v nejakom grafe ukazuje, ze nastavenie vstrekov je pod minimálnou hodnotou. Je tam jeden graf kde je horna, priemerná a dolná medza a ja mám počas chodu motora krivku tesne pod minimom. Môže to robiť stratu výkonu motora pri 3-jke a 3200 ot/min?
2. Dá sa vymeniť tlaková banka turba-AHU os btokom separátne alebo je potrebné vymeniť celé turbo?
:?
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

1 , to je nastavení předvstřiku, dej to lehounce nad prostřední, na ztrátu výkonu, (jestli myslíš padání do nouzáku)to vliv nemá
2,dá se vyměnit separátně, nemusíš měnit celé turbo
firefighter1
Přispěvovatel

Môže to robiť upchatý katalyzátor? Niekto mi povedal, že pri maximálnom tlaku turba ide prebytok do výfuku a aby nedošlo k poškodeniu motora, môže RJ hodiť motor do núdzového stavu. Pýtam sa na to preto, lebo auto fungovalo s chipom POWER BOX a bola vyššia dymivosť. Mohlo to upchať katalyzátor, prípadne i turbo?
Má niekto s tým skúsenosti?

Vopred ďakujem. :(
firefighter1
Přispěvovatel

Teraz som si všimol, že hadička, ktorá ide od telesa vzduchového filtra do nejakého regulátora, ktorý je tesne vedľa N75, je na začiatku a na konci (cca 10 cm) gumená s vláknovým prepletením na povrchu ale v celej dĺžke je nadpojená nejakou tenšou tvrdšou hadičkou s menším prierezom (ten priemer sa nevojde na prípojky vzduchového telesa a regulátora) . Môže to byť príčinou padnutia do núdzaku pri plnom výkone - 3stupeň a 3200 ot/min? :?
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

firefighter1 píše:Teraz som si všimol, že hadička, ktorá ide od telesa vzduchového filtra do nejakého regulátora, ktorý je tesne vedľa N75, je na začiatku a na konci (cca 10 cm) gumená s vláknovým prepletením na povrchu ale v celej dĺžke je nadpojená nejakou tenšou tvrdšou hadičkou s menším prierezom (ten priemer sa nevojde na prípojky vzduchového telesa a regulátora) . Môže to byť príčinou padnutia do núdzaku pri plnom výkone - 3stupeň a 3200 ot/min? :?
tím to není, vyměň všechny hadičky co souvisejí s turbem a N75, hlavně je zapoj správně a uvidíš jestli to bude dobrý , nebo ne
Budos
Přispěvovatel

Příspěvek od Budos »

tím to není, vyměň všechny hadičky co souvisejí s turbem a N75, hlavně je zapoj správně a uvidíš jestli to bude dobrý , nebo ne[/quote]

Aké hadičky je treba kúpiť?
SEAT ALHAMBRA,1,9TDi , 85 Kw PD,AUY,r. v. 2002
VW PASSAT VARIANT B3,1,8i, 79Kw, PF
HYUNDAI (MITSUBISHI) GALLOPER, 2,5TD 73kw,D4BH, r. v. 98
firefighter1
Přispěvovatel

Mali by vraj byť originál, nejaké zosilené, lebo ak tam dáš nejakú náhradu, pri podtlaku hrozí ich zmrštenie a nebude ti turbo fungovať OK. Ja už týždeň čakám na originál, ale vraj sú dosť drahé cca 200 Sk za meter. Dúfam, že môj problém je v hadičkách... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“