Bora TDI 96kW nemá výkon

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

nogis
Aktivista
Odpovědi: 0
Bora TDI 96kW nemá výkon

Příspěvek od nogis »

Koupil jsem Boru s 96kW TDI (ASZ) a zatím jsem těžce zklamanej. Nejde cítit ani žádný razantní nástup turba, přes 3tis. otáček to prakticky nemá cenu točit, protože tam přestane táhnout úplně. Síly má tak málo, že ať dělám co dělám, tak kola nehrábnou a maximálka je cca 170km/h. Jinak starty v pohodě, v žádném režimu nekouří, najeto cca 140tkm, v paměti ŘJ motoru žádná chyba, spotřebou se nejde dostat pod 7litrů (ale to je asi daň za PD). Nahrál jsem logy, ale víc s nimi neumím, tak na to prosím mrkněte, kde mám začít hledat, příp. které hodnoty ještě omrknout. Předtím jsem měl Golfa (AHF) s čipem a ve všech ohledech byl lepší - jak silou, charakteristikou, tak max. rychlostí, nemluvě o spotřebě... ;) Díky moc. Obrázek
Naposledy upravil(a) nogis dne 27 bře 2009, 11:01, celkem upraveno 3 x.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

máš nějaký mrtvý turbo, možná přituhlý lopatky, ještě bych zkusil nalogovat váhu vzduchu
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Sorry, nějak mi sem vlezly dva stejný obrázky. Jinak na turbu jsem zkoušel hejbat tím ovládáním lopatek a zdálo se mi, že se to hejbe dost, ale mrknu na to. Ještě ta váha...Obrázek
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

váha vypadá dobře, ale jestli chodí i ovládání turba, zkusil bych, povolit nebo odpojit výfuk za turbem a projet, jestli není přicpanej KAT, když píšeš jak je to mrtvý
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Jasný, zkusím. Teď mě ještě napadá, když jsem pod to lezl, bylo všechno od oleje, na trubce k IC i po něm se valily proudy oleje, ale zatím nebyl čas zkoumat odkud to jde. O víkendu se do toho pustím. Zatím díky moc.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

to by vypadalo na nějakej značnej únik, asi by to chtělo celý nějak trochu víc prohlídnout, komplet
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

jj... jen jestli ten olej nevalí z toho turba... nemizí Ti olej + namodralý dým?
GIV Variant TDi ???kW
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Mám s tím najeto cca 3tkm, takže nevím, každopádně to nekouří. Dneska jsem umyl celý motor, byla to jedna velká vrstva špíny a oleje, tak uvidíme, kde vyleze znova. Taky jsem koukal ve VAGu na kolonku krouticí moment, nevím, jestli jí jde věřit, ale maximum ukáže 352, což je hrozně moc na to, jak se to auto chová. Nemůže to být třeba blbě upravený soft? Je to celý nějaký divný...
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Nevím proč, ale v tom grafu turba byla chyba. Po vyzkoušení všech aut co máme doma jsem zjistil, že ani jedna naše Bora nepíše jednotky u skutečného tlaku z turba. Proto šla křivka jinudy. V texťáku jsem to opravil a myslím, že graf už je celkem obstojný. Problém je v tom, že auto pořád nejede. Únik oleje jsem odstranil. Teklo to kolem hrdla na víku ventilů. V ŘJ žádná chyba, auto startuje, nekouří, skoro to vypadá, že si to auto myslí, že mu nic není, ale prostě netahá. Ať dělám co dělám víc jak 175km/h to nejede. Nenapadá vás ještě něco? Já už jsem v koncích. DíkyObrázek
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Odkud přesně jseš?
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

CL ;)
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Tak po téměř půl roce hledání a měnění mi pomalu dochází nápady, co ještě zkusit. Postupně jsem všechno odstranil, ale problém je v tom, že se s autem dost špatně rozjíždí. V nižších otáčkách nejde přes váhu dost vzduchu, jako by motor nesál. Jak začne tlačit turbo, je klid, krom toho, že to nemá výkon. Nedávno jsem měl co dělat abych ujel 66kW Octavii :x Běžná max. rychlost je do 190km/h, na dálnici z kopce to postupně vylezlo až na 210km/h. Průměrná spotřeba 7-10l podle stylu jízdy. Nenapadá vás ještě něco?
Zkusil jsem:

Kontrola VAGem - žádná chyba, měřené hodnoty v mezích
Kontrola hodnot všech čidel multimetrem
Komplet přetěsněné sání - nové těsnicí O-kroužky
Natlakované trubky, hadice, IC
Volně se pohybující regulace turba
Nový ventil N75
Nová váha vzduchu
Kontrola podtlakových hadiček, baňky, zpětných ventilků
Čůro na vývěvě drží pevně
Kontrola tandemového čerpadla (6 bar při 1200ot./min)
Výměna prvního dílu výfuku s katem – bohužel opět za jetý
Kontrola turba - bez znatelné vůle
Výměna naftového, vzduchového filtru
Kontrola průchodnosti a vyčištění celého sání
Zaslepení EGR
Kontrola typu vstřiků – AL
Výměna rozvodů u VW
Kontrola softu v ŘJ – originál

Ještě zkusím vyměnit těsnění mezi sáním a hlavou a seřídit, případně vyměnit vstřikovače. Nic víc už mě nenapadá...Obrázek
Obrázek
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

tak abys na tom nebyl jak passak, ten řešil jakoby něco podobnýho a byl v řiti hydroštel, i když se to nijak zvukově neprojevovalo, asi hůř otevíral ventil, válec se blbě plnil, čudilo to a hlavně to nejelo, turbo blbě nabíhalo, no hrůza, tipuju na podobnej problém i u tebe ;)
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Neudělal jsi mi radost, po druhý už ale rozvody dělám sám. Ve VW jsou hrozný odborníci... (LOL) :-D Problém je v tom, že tohle nezakouří.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

Hydra kdyžtak mám. ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“