Turbodiera
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Turbodiera
Cao,cao.Chcem sa opytat.Od stlacenia plneho plynu po nabehnutie turba mam asi 1.5-2 sekundovu turbodieru.Je to v pohode?Neda sa ten cas nejako skratit?Turbo mam nove. 

Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
Re: Turbodiera
Myslím,že je to ok,něco ho musí víc roztočit a to něco jsou výfukové plyny a motoru to chvíli trvá,je to vpohodě.
Fiat Marea Weekend 1,9 JTD ELX
Je to normalne. to nieje turbo benzin! Na diesela nesmies pridat plyn naraz, lebo ho iba zaleje s naftou. Jednym slovom tam da plno nafty, ale ma malo vzduchu lebo turbo este nevivyja dostatocny plniaci tlak. U diesela musis ist na plyn pomaly potroske a scitom, vtedy zacne tlacit do sedadla ako divi, lebo dava dostatocne mnozstvo nafty do dostatku vzduchu v spalovacej komore
Do prdele,nefungovali tak stare Skodovky.Ze kolko pridas plynu tolko si to vstrekne?A nic to nejde,len to stale vstrekuje?Ved nove auta uz riadi jednotka.Podla preteceneho vzduchu vstrekuje palivo,nie.Respektive,kolko stiha palit tolko ho tam dava???jojo píše:Je to normalne. to nieje turbo benzin! Na diesela nesmies pridat plyn naraz, lebo ho iba zaleje s naftou. Jednym slovom tam da plno nafty, ale ma malo vzduchu lebo turbo este nevivyja dostatocny plniaci tlak. U diesela musis ist na plyn pomaly potroske a scitom, vtedy zacne tlacit do sedadla ako divi, lebo dava dostatocne mnozstvo nafty do dostatku vzduchu v spalovacej komore
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
ty máš variabilní turbo 1,5-2 s je moc ale takhle se to blbě odhaduje jinak co říká výše že se to nacpe naftou to je nesmysl to udělá tak starej komůrkáč ani řízená rotačka viz tdi to nedělá proto tam máš váhu vzduchu . zkus se mrknout jestli nemáš zatuhlí lopatky na turbu nebo ti už nejde do kelu váha obě častý věci. jinak já měl 1,9 85kw a každej diesel má díru ale co říkáš mi přijde dost
Alfa Romeo 159 1,9JTD 16V
Husqvarna SM 610
Husqvarna SM 610
Turbo je nove.Ale este som nebol dat skontrolovat plniaci tlak.Akosi nemam cas.Mam podozrenie na tu vahu,ked ju odpojim,tak bez rozdielu...Mára.a4 píše:ty máš variabilní turbo 1,5-2 s je moc ale takhle se to blbě odhaduje jinak co říká výše že se to nacpe naftou to je nesmysl to udělá tak starej komůrkáč ani řízená rotačka viz tdi to nedělá proto tam máš váhu vzduchu . zkus se mrknout jestli nemáš zatuhlí lopatky na turbu nebo ti už nejde do kelu váha obě častý věci. jinak já měl 1,9 85kw a každej diesel má díru ale co říkáš mi přijde dost

Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
Ahoj.Tak,vaha je nova a o dost sa to zlepsilo.Este idem zaslepit EGR....Neviem ako to presne je.Tou hadickou,(ktora ide z toho elektroventilu),ho zatvara pri zvysenych otackach?A na volnobeh ma byt otvoreny?Inak piestik na EGR beha v pohode....
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU