Spotřeba PD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Spotřeba PD
Je možné, že se může změnit spotřeba po výměně rozvodů? Jezdil jsem s 1,9 TdiPD běžně 5,5-5,7 teď 6,2-6,8, pod šest se nedostanu ani při 100km po okreskách při dodrž.rychlostí. Jel jsem před měs. z Phy do HK jako prase za 6,3, v pátek už po výměně z Phy do DvoraKrál. podstatně umírněněji a 7,1! Prostě to nechápu.
Re: Spotřeba PD
...tak to je jeste krasny, s Octavkou jsem byl zvykly jezdit za 6 litu, ted mam passika 96 kW a pc ukazuje dlouhodobou spotrebu 7,4l/100km. Na kratkodoby prumery se radeji nedivam....proste jezdim. Jak jsem zjistil, da se s tim jet i za 5,9, ale to spis nejedes nez jedes. Ale zase na druhou stranu, plne vyuzivam potencial mototru, takze i tech 7,4 mi prijde docela slusny na Prahu a dalnici na plnej kotlik.rendys píše:Je možné, že se může změnit spotřeba po výměně rozvodů? Jezdil jsem s 1,9 TdiPD běžně 5,5-5,7 teď 6,2-6,8, pod šest se nedostanu ani při 100km po okreskách při dodrž.rychlostí. Jel jsem před měs. z Phy do HK jako prase za 6,3, v pátek už po výměně z Phy do DvoraKrál. podstatně umírněněji a 7,1! Prostě to nechápu.
j
vsetko je to v rozvodoch - tento typ vstrekovania je velmi chulostivy na dlzku rozvodoveho remena a tak sa musi zakazdym spravne nastavit - jednoduche prehodenie remena vecsinou sposobi zvysenie spotreby. Nikde v sevisnej literature od VW som sa nedocital o ziadnom sposobe ako dynamicky skontrolovat rozvod podobne ako u starsich TDI-ciek - mam taky isty problem vo svojom aute - po prvej vymene rozvodoveho remena to bolo este vsetko v poriadku - po druhej vymene sa vsak uz zdvihla dlhodoba spotreba z 6,5 na 7,0 - a teraz PARADOX : rozvod je skontrolovany a nastaveny presne podla pripravkov a ELSY
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
-
DANO PANCI
- Přispěvovatel
Maroš, akej značky montuješ rozvodové remeňe? Ja mám Boru PD a budem potrebovať meniť. Aké máš skúsenosti a akú značku preferuješ a odporúčaš ?? Nemáš náhodou čierny Passat?maros4341 píše:vsetko je to v rozvodoch - tento typ vstrekovania je velmi chulostivy na dlzku rozvodoveho remena a tak sa musi zakazdym spravne nastavit - jednoduche prehodenie remena vecsinou sposobi zvysenie spotreby. Nikde v sevisnej literature od VW som sa nedocital o ziadnom sposobe ako dynamicky skontrolovat rozvod podobne ako u starsich TDI-ciek - mam taky isty problem vo svojom aute - po prvej vymene rozvodoveho remena to bolo este vsetko v poriadku - po druhej vymene sa vsak uz zdvihla dlhodoba spotreba z 6,5 na 7,0 - a teraz PARADOX : rozvod je skontrolovany a nastaveny presne podla pripravkov a ELSY
VW Bora Variant (ZLATÚŠIK) power by BH MOTOR