Spotřeba PD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

rendys
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Spotřeba PD

Příspěvek od rendys »

Je možné, že se může změnit spotřeba po výměně rozvodů? Jezdil jsem s 1,9 TdiPD běžně 5,5-5,7 teď 6,2-6,8, pod šest se nedostanu ani při 100km po okreskách při dodrž.rychlostí. Jel jsem před měs. z Phy do HK jako prase za 6,3, v pátek už po výměně z Phy do DvoraKrál. podstatně umírněněji a 7,1! Prostě to nechápu.
mvolesko
Aktivista

Příspěvek od mvolesko »

jo je to možný když se to nenastaví uplně přesně jak se má
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp
Obrázek
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

tak tak. asi to nenastavily jak měli a pohl se předvstřik.
Koumi
Přispěvovatel

Příspěvek od Koumi »

go.vojta, pokial viem tak na PD sa nenastavuje predvstrek...
Mercedes e 270cdi
rendys
Přispěvovatel

Příspěvek od rendys »

aha, tak nastavuje či ne. Pozná se to Vagem zda je to gut?
jakub
Sběrač informací

Re: Spotřeba PD

Příspěvek od jakub »

rendys píše:Je možné, že se může změnit spotřeba po výměně rozvodů? Jezdil jsem s 1,9 TdiPD běžně 5,5-5,7 teď 6,2-6,8, pod šest se nedostanu ani při 100km po okreskách při dodrž.rychlostí. Jel jsem před měs. z Phy do HK jako prase za 6,3, v pátek už po výměně z Phy do DvoraKrál. podstatně umírněněji a 7,1! Prostě to nechápu.
...tak to je jeste krasny, s Octavkou jsem byl zvykly jezdit za 6 litu, ted mam passika 96 kW a pc ukazuje dlouhodobou spotrebu 7,4l/100km. Na kratkodoby prumery se radeji nedivam....proste jezdim. Jak jsem zjistil, da se s tim jet i za 5,9, ale to spis nejedes nez jedes. Ale zase na druhou stranu, plne vyuzivam potencial mototru, takze i tech 7,4 mi prijde docela slusny na Prahu a dalnici na plnej kotlik.
j
Antonin
Sběrač informací

Příspěvek od Antonin »

Jak to dopadlo se spotrebou? Mam podobne obavy. mam vetsi spotrebu a potrebuji zjistit proc, bylo to spatne nastaveni s vymenou rozvodu, nebo neco jineho. Diky za odpoved
maros4341
Aktivista

Příspěvek od maros4341 »

vsetko je to v rozvodoch - tento typ vstrekovania je velmi chulostivy na dlzku rozvodoveho remena a tak sa musi zakazdym spravne nastavit - jednoduche prehodenie remena vecsinou sposobi zvysenie spotreby. Nikde v sevisnej literature od VW som sa nedocital o ziadnom sposobe ako dynamicky skontrolovat rozvod podobne ako u starsich TDI-ciek - mam taky isty problem vo svojom aute - po prvej vymene rozvodoveho remena to bolo este vsetko v poriadku - po druhej vymene sa vsak uz zdvihla dlhodoba spotreba z 6,5 na 7,0 - a teraz PARADOX : rozvod je skontrolovany a nastaveny presne podla pripravkov a ELSY
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
rendys
Přispěvovatel

Příspěvek od rendys »

zatím se to nevyresilo, jedu do servisu v utery, k tomu jsem to pichl na VAG a zjistil hodnoty egru mimo toleranci +dalsi podivne data, tak se obavam co vse nakonec bude v hajzlu.
koudy
Přispěvovatel

Příspěvek od koudy »

Jen tak pro porovnání spotřeby, s pasatem 1.9 PD 96kw jezdím dlouhodobej průměr za 6.8l, kámoš má octu 81kw a jezdí přesně o litr mín. V podstatě jezdíme podobný trasy . U toho PDčka je to normální že bere o litr víc, zas je to živější.
DANO PANCI
Přispěvovatel

Příspěvek od DANO PANCI »

maros4341 píše:vsetko je to v rozvodoch - tento typ vstrekovania je velmi chulostivy na dlzku rozvodoveho remena a tak sa musi zakazdym spravne nastavit - jednoduche prehodenie remena vecsinou sposobi zvysenie spotreby. Nikde v sevisnej literature od VW som sa nedocital o ziadnom sposobe ako dynamicky skontrolovat rozvod podobne ako u starsich TDI-ciek - mam taky isty problem vo svojom aute - po prvej vymene rozvodoveho remena to bolo este vsetko v poriadku - po druhej vymene sa vsak uz zdvihla dlhodoba spotreba z 6,5 na 7,0 - a teraz PARADOX : rozvod je skontrolovany a nastaveny presne podla pripravkov a ELSY
Maroš, akej značky montuješ rozvodové remeňe? Ja mám Boru PD a budem potrebovať meniť. Aké máš skúsenosti a akú značku preferuješ a odporúčaš ?? Nemáš náhodou čierny Passat?
VW Bora Variant (ZLATÚŠIK) power by BH MOTOR
rendys
Přispěvovatel

Příspěvek od rendys »

tak to mam za sebou, rozvody dle mechanika nebyly presne nastavene, egr zasrany, ze dle nej nemohl vubec fungovat, nastaveno, vycisteno, cestou do servisu(22km) spotr. 6,6 ze servisu 5,6. Takze to vypada na navrat starych dobrych casu.
Antonin
Sběrač informací

Příspěvek od Antonin »

kolik stala ta legrace?
rendys
Přispěvovatel

Příspěvek od rendys »

2hodky prace, cili cca 1000kc, menili mi jeste cep ramene, ten jsem mel svuj a prace tak stala celkem 1600,-
Mára_VR6
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára_VR6 »

rendys píše:2hodky prace, cili cca 1000kc, menili mi jeste cep ramene, ten jsem mel svuj a prace tak stala celkem 1600,-
čauky, kde ti to dělali, zrovna to taky řeším a tak zjišťuju a sbírám informace...
Díky
VW forevwer.........
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“