od 5 stupnu nežhaví

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Looza
Nováček
Odpovědi: 0

od 5 stupnu nežhaví

Příspěvek od Looza »

ahoj omlouvám se za obehraný téma, ale nikde na foru jsem nenašel řešení.Mám problémy se starty. Mam oktu 97 1.9 Tdi 66 kw 180t. špatně startuje a kouří (nespalena nafta), ale jen při 5 stupních a víc. když je pod mrazem žhaví a startuje normálně, i teplý starty ok. od 5 stupnů nahoru nežhaví. čidlo chl vody nové, žhaviče nové, pal. filtr nový, čerpadlo, accu ok. jediný co jsem nekontroloval je startér, ale na poslech točí dobře, ale v tom stejně nevidim souvislost. V hadicích nepatrny bubliny-v normálu. Poradte nekdo prosím
re5pekt
Přispěvovatel

Re: od 5 stupnu nežhaví

Příspěvek od re5pekt »

Looza píše:ahoj omlouvám se za obehraný téma, ale nikde na foru jsem nenašel řešení.Mám problémy se starty. Mam oktu 97 1.9 Tdi 66 kw 180t. špatně startuje a kouří (nespalena nafta), ale jen při 5 stupních a víc. když je pod mrazem žhaví a startuje normálně, i teplý starty ok. od 5 stupnů nahoru nežhaví. čidlo chl vody nové, žhaviče nové, pal. filtr nový, čerpadlo, accu ok. jediný co jsem nekontroloval je startér, ale na poslech točí dobře, ale v tom stejně nevidim souvislost. V hadicích nepatrny bubliny-v normálu. Poradte nekdo prosím
to mam taky (wallbash) (wallbash)
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

ja myslím že nad 5 stupnu to nežhaví nikomu
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
bobyd
Přispěvovatel

Příspěvek od bobyd »

Jestli se nepletu je tak nastavena ridici jednotka ale i bez zhaveni by mel startovat bez problemu takze nejaky hacek tam nejspis bude.
Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
Tomasvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Tomasvw »

presne tak, zhavit nema, ale startovat musi bez problemov...
Golf 4 TDI, Golf 2 TDI, Daihatsu Charade 1,3 16V 4WD
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

tak si to VAGem posuň a máš to, mě to žhaví do kolika stupňů to nastavím, mám tam 32690, mám pocit, že ješte při 8°C to chvilku žhaví
vlagik
Přispěvovatel

Příspěvek od vlagik »

Huml píše:tak si to VAGem posuň a máš to, mě to žhaví do kolika stupňů to nastavím, mám tam 32690, mám pocit, že ješte při 8°C to chvilku žhaví
Jasně. Standard od 5° nežhaví. Jinak lze nastavit.
Po pár zkouškách jsem zůstal u sériového nastavení i když jsem chtěl spíše nežhavit (tzn. do ca 8°nežhavit).
Když srovnám zimu CZE, AUT a D, tak AUT žhaví nejvíc, D trochu a CZE prakticky vůbec. PRoto jsem chtěl nastavit pro podmínky v CZE a D bez žhavení.
Pokud jde vše OK nevidím důvod žhavit.
Looza
Nováček

Příspěvek od Looza »

Zkusím to dát kámošovi na VAG, at mi to posune nahoru a jestli je normální, že to od 5 nežhaví, tak pak to vidím na startér. Uvidím co pomůže.
Breeoom
Přispěvovatel

Příspěvek od Breeoom »

Mame traktor zetor super50 a zhaveni ma projistotu uplne vyndany-pokud ho nekdy mel. Chapu ze to je neco jinyho nez okta ale pokud nezmrzne nafta, tak chytne po 5min toceni i pri -20stC :D ale je pravda ze huli jak krava. Ani amici zatim nevymysleli dymovnici podobnych parametru :lebka: Jen sem chtel rict jestli to neni spis necim jinym. Pokud to ma kompresi, dobrou naftu a starter toci tak to musi chytit vzdycky ne??
4l/100km tomu rikam prima spotreba...
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

tím posunem žhavení se nic nepokazí a startéru a baterce to spíš ulehčí, když to pak chytne na drc
tak chytne po 5min toceni i pri -20stC
tak dlouho ti nemůže vydržet ani baterka (LOL)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Breeoom píše:Mame traktor zetor super50 a zhaveni ma projistotu uplne vyndany-pokud ho nekdy mel. Chapu ze to je neco jinyho nez okta ale pokud nezmrzne nafta, tak chytne po 5min toceni i pri -20stC :D ale je pravda ze huli jak krava. Ani amici zatim nevymysleli dymovnici podobnych parametru :lebka: Jen sem chtel rict jestli to neni spis necim jinym. Pokud to ma kompresi, dobrou naftu a starter toci tak to musi chytit vzdycky ne??
Letos jsem zažil na slovensku -17 zkusil jsem oktávku bez žhavení a na otočení chytla ale pak to kuckalo cca 10 vteřin než se to srovnalo přes žhavičky ;) žádný žhavení posunutý nemám a taky to funguje :D
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

já to měl kvůli tomu, že jsem měl race 520 na 10mm hlavě a ten studenej start nebyl nic moc, teď mám sice 12mm, ale nechal jsem to tak, ten studenej start je opravdu o dost lepší, navíc na modelech do roku 2000, jsou ty starty všelijaký, jak za tepla tak za studena, tak proto ;)
maros261177
Přispěvovatel

Příspěvek od maros261177 »

Breeoom píše:Mame traktor zetor super50 a zhaveni ma projistotu uplne vyndany-pokud ho nekdy mel. Chapu ze to je neco jinyho nez okta ale pokud nezmrzne nafta, tak chytne po 5min toceni i pri -20stC :D ale je pravda ze huli jak krava. Ani amici zatim nevymysleli dymovnici podobnych parametru :lebka: Jen sem chtel rict jestli to neni spis necim jinym. Pokud to ma kompresi, dobrou naftu a starter toci tak to musi chytit vzdycky ne??
Zda sa mi ze Zetor super 50 zhavenie vobec nemal je tam system predzapalu
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

maros261177 píše:
Taky se mi zdá že četl hořící rudý právo a nebo etherovou injekci :D :D :D
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Ladas píše:
maros261177 píše:
Taky se mi zdá že četl hořící rudý právo a nebo etherovou injekci :D :D :D
Když je 220V tak je nejlepší horkovzduška nasměrovaná do sání a chytne všechno. :) Rudé právo se dnes už dost špatně shání. (noteeth)

Mám též zatím 10mm hlavu a Race520. Před posunutím žhavení okolo 5° starty nic moc.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“