rozdil v pohonu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- patrik.kloucek
- Aktivista
rozdil v pohonu
prosim chlapi muze mi nekdo polopaticky vysvetlit jakej je rozdil v pohonu zadni napravy u audi a4 quatro,rv 97 a passat B5 4motion(torsen) rv 00.Maji obe stalej pohon nebo ne?Jak to funguje?Precetl jsem neco o torsenu a haldexu ale porad to nepobiram.diky moc 

4motion ma haldex spojku, zadnu napravu ti pripaja az ked ti zacne predok preklzovat a pripaja ti ju plynule s postupnym narastom rozdelenia vykonu podla potreby.
staly pohon mali stare passaty tusim do roku 2000 pod nazvom SYNCHRO. tie mali staly pohon 4x4 mam pocit.
ak sa hovorim bludy tak ma opravte
staly pohon mali stare passaty tusim do roku 2000 pod nazvom SYNCHRO. tie mali staly pohon 4x4 mam pocit.
ak sa hovorim bludy tak ma opravte
Re: rozdil v pohonu
Torsen permanentni pohon 4x4 50:50, ale fakticky tech 62:38 - je to mechanický diferákpatrik.kloucek píše:prosim chlapi muze mi nekdo polopaticky vysvetlit jakej je rozdil v pohonu zadni napravy u audi a4 quatro,rv 97 a passat B5 4motion(torsen) rv 00.Maji obe stalej pohon nebo ne?Jak to funguje?Precetl jsem neco o torsenu a haldexu ale porad to nepobiram.diky moc
B05 ma tiez medzinapravovy diferencial TORSEN aj ked je to 4motion. Ten isty ako A4. a to by mal byt v tych rokoch T1.
Haldex a syncro ako uz bolo zmienene pripajaju zadnu napravu pri preklznuti , haldex je riadeny elektronicky co by malo zmensovat preklz oproti syncro -vizkozna medzinapravova spojka
GIV var asz 4mot upraveny
- patrik.kloucek
- Aktivista
sakrys uplne jsem se ztratil....TAKZE...quatro,syncro,4MOTION s torsenem= staly pohon vsech kol..JO?jordee_23 píše:Torsen permanentni pohon 4x4 50:50, ale fakticky tech 62:38 - je to mechanický diferákpatrik.kloucek píše:prosim chlapi muze mi nekdo polopaticky vysvetlit jakej je rozdil v pohonu zadni napravy u audi a4 quatro,rv 97 a passat B5 4motion(torsen) rv 00.Maji obe stalej pohon nebo ne?Jak to funguje?Precetl jsem neco o torsenu a haldexu ale porad to nepobiram.diky moc
B05 ma tiez medzinapravovy diferencial TORSEN aj ked je to 4motion. Ten isty ako A4. a to by mal byt v tych rokoch T1.
Haldex a syncro ako uz bolo zmienene pripajaju zadnu napravu pri preklznuti , haldex je riadeny elektronicky co by malo zmensovat preklz oproti syncro -vizkozna medzinapravova spojka
Tam kde je haldex tak to pripojuje jen pri proklouznutí a jinak je to obyc.predohrab kterymu se toci kardan jo?

jo jo :O)patrik.kloucek píše:sakrys uplne jsem se ztratil....TAKZE...quatro,syncro,4MOTION s torsenem= staly pohon vsech kol..JO?jordee_23 píše:Torsen permanentni pohon 4x4 50:50, ale fakticky tech 62:38 - je to mechanický diferákpatrik.kloucek píše:prosim chlapi muze mi nekdo polopaticky vysvetlit jakej je rozdil v pohonu zadni napravy u audi a4 quatro,rv 97 a passat B5 4motion(torsen) rv 00.Maji obe stalej pohon nebo ne?Jak to funguje?Precetl jsem neco o torsenu a haldexu ale porad to nepobiram.diky moc
Tam kde je haldex tak to pripojuje jen pri proklouznutí a jinak je to obyc.predohrab kterymu se toci kardan jo?
to andre ono je to zrejme myslene za normalnych podmienok ked nepreklzuje ziadne koleso tak torsen toci vsetky 4 a haldex len a len predne :O) to ako to uz reaguje pri preklze je ine
GIV var asz 4mot upraveny