Převodovka-opravit nebo vyměnit
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Převodovka-opravit nebo vyměnit
Ahoj všem.
Potřeboval bych radu odborníků.Když stojím na neutral tak se ozývá taková šelest nebo hučení asi z převodovky,protože když zmačknu spojku tak to přestane,úplně to ztichne.Z kabiny to slyšet není,jenom když otevřu okno.Mám to nechat dozrát,nebo se to někde vysype?Vyplatí se nechat měnit ložiska v přev. nebo sehnat jinou jetou? Díky.
O1,Tdi 66kw.
Potřeboval bych radu odborníků.Když stojím na neutral tak se ozývá taková šelest nebo hučení asi z převodovky,protože když zmačknu spojku tak to přestane,úplně to ztichne.Z kabiny to slyšet není,jenom když otevřu okno.Mám to nechat dozrát,nebo se to někde vysype?Vyplatí se nechat měnit ložiska v přev. nebo sehnat jinou jetou? Díky.
O1,Tdi 66kw.
--octavia SLX 1.9Tdi --
při těch cenách bych dal jinou starší ložiska a těsnění+práce vyjdou dráž 

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Taky jsem si myslel,že počkám až se tu něco solidního objeví.Snad to ta rychlostka ještě vydrží,možná už hučí celou zimu jen jsem to neslyšel při zavřených oknech a hukotu topení.To jsem ani neřekl,že jsem před 14ti dny dělal spojku a přev. byla na ponku.Ale čék do ní holt nevidí,no.
--octavia SLX 1.9Tdi --
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
tuho hučení na volnoběh se neboj. nic to neudělá.. dělaj to všechny převodovky co už mají něco najeto. takhle to bude ještě hučet dlouho a nic se nestane.. takže můžeš v klidu schánět.. a nemáš horší dvouhmoták?? když je zatuhlý nebo taky třeba od někoho zavařený tak převodovka víc hučí na volnoběh..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi
BMW R1150GS
BMW R1150GS
-
- Aktivista
Souhlasím. Když si lehneš pod auto a slyšíš zvuk jako kdyby ti v převodovce cosi lítalo ( takový slabý šelest ) tak mě to dělá taky, už jsem to slyšel u spousty Tdi. Taky mi někdo říkal, že je to bežná věc. Známému to dělá na G IV 200 tis.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
No já si ani nemusím lehat pod auto,stačí stáhnout okno a zastavit někde u zdi a je slyšet znatelný rozdíl zvuku se zmačklou nebo puštěnou spojkou.Ale jednu věc jsem dnes vypozoroval-když vyjíždím z garáže se studeným,tak to vůbec nedělá, až když se to ohřeje tak to začne šustit.Olej jsem měnil vloni.Snad to ještě něco vydrží,než seženu jinou.
--octavia SLX 1.9Tdi --
-
- Aktivista
Připomínáš mi toho známého z GIV, taky chtěl kvůli tomu měnit hned spojku a převodovku. Jednou mu škytl motor a už sháněl jiný
.

Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.