Napínák

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Dozbec
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Napínák

Příspěvek od Dozbec »

Mam klasickej problem na drnčí mě tlumič napínáku drážkovýho řemene nevíte někdo jestli ho mužu oddělat nebo jestli se da někde sehnat jenom ten tlumič bez napínáku?????
miš
Přispěvovatel

Re: Napínák

Příspěvek od miš »

Dozbec píše:Mam klasickej problem na drnčí mě tlumič napínáku drážkovýho řemene nevíte někdo jestli ho mužu oddělat nebo jestli se da někde sehnat jenom ten tlumič bez napínáku?????
No asi by to mělo vydržet, ale radši jsem dal celý nový (R) je to cca 1100, včetně kladky apod...
RIP _ O1 - L&K- 159PS/388Nm by Reesha
Sharan II AUY - stand by
VW T2 Doka "wally" - 1,6/34kW - 1976 -- to 120 kW
Dozbec
Přispěvovatel

Příspěvek od Dozbec »

no prave ze ne cena s tim tlumicem je asi 2500 plus minus
Arny
Sběrač informací

Příspěvek od Arny »

Dozbec píše:no prave ze ne cena s tim tlumicem je asi 2500 plus minus
Nevím jak to myslíš (drnčí). Jestli ti ráno kvičí řemen tak to málo tlumí právě ty kmity a musíš měnit jen tlumič (napínák). Jestli ti rachtá ta kladka která běhá po řemenu a v ní je ložisko tak ta se dá koupit samostatně za cca 600kč, mě už nebavilo neustále kupovat nové kladky protože se časem uvolní to ložisko v plastovém kolečku, tak jsem si z hliníku vytočil na soustruhu stejné kolečko a dal do něj ložisko( mimo jiné je stejné co se dává do alternátoru cena asi 50kč) a měním jen ložisko, minimální náklad.Předpokládám, že máš stejný systém napínání jako já protože jsi nenapsal jaký auto máš.
Seat Alhambra TDi motor AHU-12/96 trysky ze 110PS
Dozbec
Přispěvovatel

Příspěvek od Dozbec »

no jako ložisko je dobrý ale ten tlumič vybrací na tom napínáku drnčí jak se třepe kvuli těm vybracím řemene a je to docela dost hnus jako hlasitější než motor sám
audi A3 r.v.1999 1.9TDI 81kW kod motoru AHF
woodman007
Přispěvovatel

Příspěvek od woodman007 »

Nemas nahodou zakouslou volnobezku na alternatoru? Ta ti takhle dokaze rozvibrovat remen s napinakem
Zetor 3011
Čmoud
Přispěvovatel

Příspěvek od Čmoud »

taky bych to tipoval na volnoběžku na altíku
VW Multivan 245ps už není, nyní A4 quattro
Dozbec
Přispěvovatel

Příspěvek od Dozbec »

mrknu na to to ale spis si myslim za to bude asi jen tim tlumicem jelikoz kdyz ho podrzim rukou tak to prestane jak ho pustim tak zacne znovu o vikendu to rozdelam a podivam se
brasel
Přispěvovatel

kladka

Příspěvek od brasel »

zdravim mam take stejny problem ale nevim jak to rozdelat a zjistit zda to je napinak nebo volnobezka ,nemate nejaky navod jak to udelat ,nebo foto ,i te prestavby toho loziska ,to by bylo super dik moc vsem
Rencek
Nováček

Příspěvek od Rencek »

Dělá mi to také a mechanik říkal,že je to tou volnoběžkou.Zkoušel protočit altíkem za chladící vrtulku a prý by se měl do jedné strany protočit.Tak uvidíme.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“