tloušťka spojkové lamely
Moderátoři: šulda, Moderátoři
tloušťka spojkové lamely
nevíte , jaká je tloušťka obložení spojkové lamely u normální spojky 240mm (6kv.)?
Začíná mi u sharana trochu klouzat, ale má najeto 270 tis, tak má nárok. A mám tady jednu použitou spojku, vypadá jako nová a síla lamely 8mm, tak jestli má cenu jí tam dát. Díky
Začíná mi u sharana trochu klouzat, ale má najeto 270 tis, tak má nárok. A mám tady jednu použitou spojku, vypadá jako nová a síla lamely 8mm, tak jestli má cenu jí tam dát. Díky
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

- patrik.kloucek
- Aktivista
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Ludia, preboha vysvetlite mi preco skudlit prachy za kazdu cenu... Nova lamela stoji sice par tisic, ale pri rozumnej jazde vydrzi mozno do konca zivotnosti motora. Ked tam das jazdenu lamelu, sice hrubka moze vyzerat ze je ok, ale moze odist po par tis.km. Neviem, ale mne osobne pride zasah do spojky dost zavazna oprava (poloosy dole, prevodovka von, ...) na to aby sa v tom clovek vrtal pomaly kazdy rok, len aby usetril par Kc. 

Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
ne že bych neměl na novou, ale koupil jsem kdysi celý motor i s 6kv. převodovkou a ta spojka vypadá fakt pěkně, jak kdyby to někdo měnil těsně před tím, než se to rozmlátilo a já to koupil, tak mi přijde blbost to zahodit, no. Uvidím co vyndám z toho mýho. Dík za rady 

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

Ahojte, hádam nevadí že píšem do tejto témy, jedná sa o volvo 850 s motorom od audi 2,5 TDI. Mením dvojhmotný zotrvačník za nový lebo ten rachot sa už nedal zniesť
. Bývalí majitel tvrdil že spojka bola menená, čo asi aj bola, lebo ložisko vyzerá naozaj zánovné.Lenže z auta bola pred tým ako som sa ho ujal odťahovka takže spojka asi dostala zabrať. Čo si myslíte o tejto lamele? Nemal som v pláne ju meniť ale chcel by som radu od niekoho kto videl viac lamiel ako ja. Koľko jej ešte typujete životnosť?
Viem že je ideálne ju vymeniť keď už je to rozobraté, ale keby som mal financie na zvyš tak sem nepíšem.Ďakujem sa rady

Viem že je ideálne ju vymeniť keď už je to rozobraté, ale keby som mal financie na zvyš tak sem nepíšem.Ďakujem sa rady

táto spojka fungovala perfektne, ložisko bolo ticho. Každopádne uvažujem že sa uskromním a kúpim novú sadu.
Tie trhlinky ma znepokojujú, trocha sa do tam drolí. O tom preobložení som nepočul moc dobrého, neodvážim sa to dať urobiť.
Nevieš prosím, akú cca má hrúbku nová lamela, a pri akej hrúbke začína spojka prekĺzavať ?
Tie trhlinky ma znepokojujú, trocha sa do tam drolí. O tom preobložení som nepočul moc dobrého, neodvážim sa to dať urobiť.
Nevieš prosím, akú cca má hrúbku nová lamela, a pri akej hrúbke začína spojka prekĺzavať ?
no dobre teda, dám novú. Predsa ten motor vyťahovať za rok znova sa mi moc nechce. Aj tak vďaka za odpovede páni.
Nemáte pre mňa pár rád ako postupovať správne pri montáži novej spojky?
Nebudem sa tajiť tým že to robím poprvé
Nemáte pre mňa pár rád ako postupovať správne pri montáži novej spojky?
Nebudem sa tajiť tým že to robím poprvé

Naposledy upravil(a) 0ndro dne 11 dub 2019, 18:22, celkem upraveno 1 x.
- martinsidlo
- Aktivista