OPELTECH2

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

OPELTECH2

Příspěvek od kaad »

Čau kluci vím, že už se to tu omýlalo několikrát, ale mám takový problém s programem OpelTech2. Normálně jsem ho nainstalovalaktivace proběhla v pohodě, ale když jsem chtěl načíst u Vectry 1,6 1998 motor naběhla mi vždycky jen nějaká tabulka s německým nápisem a když jsem kliknul na o.k. tak se to zas vrátilo na výběr jednotek. Kabel používám KKL-COM. ŘJ motoru by se přece měla načíst i bez přehození pinu, ne? Protože je na pinu 7 a ten je standatrně v tom kablu zapojen. Zloušel jsem i přehazovat K-line na jiný pin a tím jsem si ten kabel posral, protože mi upadly i ostatní spoje. Napájel jsem je sice zpátky, ale nesvítí mi ta žlutá dioda ikdyž kabel na Passatu fachčí. Neexistuje nějaký kabel, aby se u těch blbejch Oplů nemusel ten pin neustále přehazovat?!
dodi911
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od dodi911 »

Kabel sa kupit da a ma v sebe multiplexer, ktory piny prehadzuje automaticky, cena cca 2000Sk. Mam ho tiez a funguje pekne. Tazko povedat, ze preco to nefunguje, ked neviem ze co ti napisalo v tabulke. Ja som mal podobny problem na w98, tak som to nainstaloval na xp avsetko v poho. S kkl som ho neskusal, mozno preto, ale neverim. Ja som pouzival k com, pin je na 7 takze prehadzovat nemusis pokial ti staci diag. motor. Neviem, ktoru verziu mas, ale je aj cz a ta mi funguje pekne.
Mireck
Přispěvovatel

Příspěvek od Mireck »

Ja som skusal pod WXP s KKL kablom Astru G r.v.98 a fungovalo to. Aj ked neslo mi spustit merane hodnoty. Proste som klikol na tlacitko a nic. Slo iba nacitat chyby z RJ motora. V AB-COM fungovalo vsetko.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

dodi911 píše:Kabel sa kupit da a ma v sebe multiplexer, ktory piny prehadzuje automaticky, cena cca 2000Sk. Mam ho tiez a funguje pekne. Tazko povedat, ze preco to nefunguje, ked neviem ze co ti napisalo v tabulke. Ja som mal podobny problem na w98, tak som to nainstaloval na xp avsetko v poho. S kkl som ho neskusal, mozno preto, ale neverim. Ja som pouzival k com, pin je na 7 takze prehadzovat nemusis pokial ti staci diag. motor. Neviem, ktoru verziu mas, ale je aj cz a ta mi funguje pekne.
Kliknu na nabídku r.v. např. 1998, pak vyberu VectraB, v nabídce motorů kliknu na požadovaný typ např. X16SZR, naskočí okno KW82 DIAGNOSTIKA, ale zároveň se objeví podokno s odkazem v němčině a to i přesto, že mám navolenou češtinu: Kommunikationsfehler!!!! (Kein echo) a když kliknu na OK, tal jsem zase v nabídce motorů. Verzi mám českou od Romka. Jaký přesný název má ten kabel a kde bych ho sehnal?
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Vypisovalo mi to tiez, je to chyba komunikacie. Su 2 typy tech2. 1 sa instaluje a na druhom sa vybera exe subor podla toho, ze pre ktory com ho chces otvorit, pozri ci otvaras spravny com port. Ked hej tak skus xp, mne toto vypisovalo, tiez ak xp mas tak netusim. Kabel sa vola opel tech2 s multiplexerom.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

dodi911 píše:Vypisovalo mi to tiez, je to chyba komunikacie. Su 2 typy tech2. 1 sa instaluje a na druhom sa vybera exe subor podla toho, ze pre ktory com ho chces otvorit, pozri ci otvaras spravny com port. Ked hej tak skus xp, mne toto vypisovalo, tiez ak xp mas tak netusim. Kabel sa vola opel tech2 s multiplexerom.
Na notebooku mám jen jeden COMport, ale máš pravdu, že v tom programu jsou na výběr comport1 - 4. Takže to zkusíma ozvu se. Jinak mám taky XP na notebooku i na pevném počítači. Ten kabel si v každém případě objednám.
Hansmoto
Přispěvovatel

Příspěvek od Hansmoto »

kdyztak kdyz by se nekdo chtel o ten opel tech 2 podělit tak hansmoto@seznam.cz poslete link ja ho mam jen v madarstine :-D
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Nazdar BORCI. Mám stále přetrvávající problém s OpelTech2. Už ho mám asi 2 měsíce a ještě jsem sním neudělal jedinýho Opela, protože mi to stále píše ,,Kommunikationsfehler!!!! (Kein echo)" a to stále dokola jak u blbých. Zkoušel jsem to na com1,2,3 i 4 a nic. Kabel mám KKL COM od Motordiag, takže žádný klon a napojený přímo na Comport přes žádný převodník. Nemůže to být tím, že když mi ho Romek poslal rozbalil jsem to na pevném počítači a na notebook jsem to pak jen zkopíroval? Díky moc za každou radu.
yary1
Aktivista

Příspěvek od yary1 »

podivej se jestli mas ten com port potvrzeny v nastaveni ja takhle odskousel com1 az4 a nic potom sme zjistily ze neni potvrzeny vyber com 1 v nastaveni

http://rapidshare.com/files/111682295/Opel_Tech2_CZ.zip
Nepanikarim,v tichosti prihlizim.
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“