OctaviaII 1,9TDI PD 4x4 katalizator

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Scania V8 480
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

OctaviaII 1,9TDI PD 4x4 katalizator

Příspěvek od Scania V8 480 »

zdravim, mam problem s octou. r.v. 2005, najeto 90000km. sviti kontrolka katalizatoru, diagnostika hlasi nesmyslny zavady, po smazani nakej cas ok. nekdo mi rikal ze to ma filtr pevnych castic a ze jde vyprat vapkou a bude to ok. tady ta zavada se opakuje uz tak dva roky, ale jen obcas. jde mi o to, jestli je hlidana nejak cinnost kontrolky na pristrojovce, a kdyz odpojim kontrolku co na to bude rikat rj motoru (jestli padne do nouzaku, nebo nebude mit motor vykon a podobne). diky za info
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Tak je zde podle me par duvodu co tu kontrolku rozsvecuji.Treba obsah siry v palivu,nebo tankovani bionafty,nebo mas malou netesnost v systemu plniciho tlaku vmotoru a ŘJ ti tam dava vic paliva a pak se ti to rozsviti-uplně běžná zavada na tahačich,ale zase tahače maj různé způsoby odzkoušení těsnosti sání motoru,dá se to natlakovat.POdivej se jak ti to moc žere olej a zda to kouři....
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: OctaviaII 1,9TDI PD 4x4 katalizator

Příspěvek od Martin.R »

Scania V8 480 píše:jde mi o to, jestli je hlidana nejak cinnost kontrolky na pristrojovce, a kdyz odpojim kontrolku co na to bude rikat rj motoru (jestli padne do nouzaku, nebo nebude mit motor vykon a podobne). diky za info
No nevim jestli odpojení kontrolky je vyřešení problému. (hm)
Scania V8 480
Přispěvovatel

Příspěvek od Scania V8 480 »

no jasny ze neni ale to neni muj napad, ale tatkuv. rekl jsem mu co si o tom myslim, ale.....
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

no kontrolku ale jen tak neodpojíš.. jsou to takové malé led diody a jsou pškně schované takže musíš rozebrat celé budíky..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“