rozvody š-octavia 1.9 tdi 81kw r.v. 2004
Moderátoři: šulda, Moderátoři
rozvody š-octavia 1.9 tdi 81kw r.v. 2004
Zdravim vsetkych na tomto type motora som este nemenil rozvody a kamosovy ich treba menit, je nutne k tejto praci nejake specialne naradie pripadne nejaky pripravok na co si dat pozor a podobne, za kazdy prispevok vopred dakujem.

Š-Octavia 1.8 20 V
						U modelu 2004 se mění rozvody po 150.000 km.
Mění se řemen (je použit zesílený!!!), kladky (jsou celkem tři vodicí a jedna napínací) a vodní čerpadlo. Cena materiálu (podle výrobce) 6000 - 10000 Kč.
Pokud chceš být důsledný, potřebuješ aretační kolík pro čerpadlo a pravítko na vačkový hřídel. Místo pravítka na vačku můžeš použít plech o síle 5 mm, místo aretačního kolíku čerpadla poslouží šestka vrták.

Mění se řemen (je použit zesílený!!!), kladky (jsou celkem tři vodicí a jedna napínací) a vodní čerpadlo. Cena materiálu (podle výrobce) 6000 - 10000 Kč.
Pokud chceš být důsledný, potřebuješ aretační kolík pro čerpadlo a pravítko na vačkový hřídel. Místo pravítka na vačku můžeš použít plech o síle 5 mm, místo aretačního kolíku čerpadla poslouží šestka vrták.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
						ten plech na vacku je treba nejako si ho prisposobit do predu? ide mi o to aby ma pri samotnej praci nic neprekvapilo, aj ked viem ze vzdy sa to nedaMarek77 píše:U modelu 2004 se mění rozvody po 150.000 km.

Š-Octavia 1.8 20 V
						- automacher
- Aktivista
- automacher
- Aktivista
- 
				slovacek.milos
- Aktivista
wauslovacek.milos píše:nedávno tu měl někdo pěkný příspěvek s postupem a fotkama, ten mě zdokonalil, mám jen problémy s jednou objímkou vpravo u chladičové stěny, tu vyhodím a nahradím šroubovací, jinak jsem ztrácel nervy a zuřil miloš
 já teda nevím ale co z auta vyndáš to tam máš vrátit...
 já teda nevím ale co z auta vyndáš to tam máš vrátit...Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
						klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
- 
				slovacek.milos
- Aktivista
vojín ladas čo si predstavujetě pod pojmom wau mjr.terazkyLadas píše:wauslovacek.milos píše:nedávno tu měl někdo pěkný příspěvek s postupem a fotkama, ten mě zdokonalil, mám jen problémy s jednou objímkou vpravo u chladičové stěny, tu vyhodím a nahradím šroubovací, jinak jsem ztrácel nervy a zuřil milošjá teda nevím ale co z auta vyndáš to tam máš vrátit...
Jako že čumím vyndat něco a dát tam obyčejnou sponkuslovacek.milos píše:vojín ladas čo si predstavujetě pod pojmom wau mjr.terazkyLadas píše:wauslovacek.milos píše:nedávno tu měl někdo pěkný příspěvek s postupem a fotkama, ten mě zdokonalil, mám jen problémy s jednou objímkou vpravo u chladičové stěny, tu vyhodím a nahradím šroubovací, jinak jsem ztrácel nervy a zuřil milošjá teda nevím ale co z auta vyndáš to tam máš vrátit...
 si kup na to kleště nebo vyndej světlo když ti to nejde.....
  si kup na to kleště nebo vyndej světlo když ti to nejde.....Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
- 
				slovacek.milos
- Aktivista
bohužel 1800,- jsem je kupoval taky a ještě asi patery bez lana ale ušetří spoustu nervů.... 

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower