Zadní stěrač Passat Variant 1.9TDI 81KW r.v. 1999
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zadní stěrač Passat Variant 1.9TDI 81KW r.v. 1999
Ahoj mám tu problém s tímto pašíkem. Nefunguje zadní stěrač, pojistka je OK. Na co se mám první zaměřit?
Janny
Janny
Podle mě ti zarezla tyčka stěrače..Protože je dutá a je v ní voda na ostřikovač...Taky jsem to takhle měl!!Takže rozebrat tapecír 5tých dveří,sundat ramínko stěrače. a zevnitř vyšroubovat motorek střerače..Rozebrat..Opatrně!! Je to z plastu..Jak to vytáhneš tak Šmirlglem vyčistit tu tyčinku a i tu díru a pořádně namazat vazelínou a máš po problému...Motorek se nespálí..Jeto držák!!! Na VWclubu je to bežná závada a měl jsem jí na autí i já§!Mnoho zdaru!! 

-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Na GIV totéž... akorát mě už zařvala ta mosazná trubička ostřikovače... existuje opravárenská sada (cca 900,- koncováRebelista píše:Podle mě ti zarezla tyčka stěrače..Protože je dutá a je v ní voda na ostřikovač...Taky jsem to takhle měl!!Takže rozebrat tapecír 5tých dveří,sundat ramínko stěrače. a zevnitř vyšroubovat motorek střerače..Rozebrat..Opatrně!! Je to z plastu..Jak to vytáhneš tak Šmirlglem vyčistit tu tyčinku a i tu díru a pořádně namazat vazelínou a máš po problému...Motorek se nespálí..Jeto držák!!! Na VWclubu je to bežná závada a měl jsem jí na autí i já§!Mnoho zdaru!!

Jinak to otestuj tak, že motorku dáš napájení natvrdo na konektory a uvidíš, pokud nepůjde, tak je zatuhlý, pokud pojede, tak kabeláž - pant nebo spojka ve sloupku
GIV Variant TDi ???kW
- mirek
- Přispěvovatel
zadní sterač
Aj podle mně je to zarezivělé a zasekle stavá se to na vozéch od VW group
Passat B7 2.0TDI 103 CFFB, Highline
-
- Aktivista
... tak to začíná, původně jsem si myslel, že to je problém vodivé dráhy kontaktů a ono to je přidřená ta osička, rozebrat, vyčistit, pořádně namazat a dát nový ten gumový kroužekpapirex píše:ahoj. a co když se zasekává? však to znáte. setře do půlky, poskočí dál a dál a tak dál ...

GIV Variant TDi ???kW