klepanie Polo 1,4
Moderátoři: šulda, Moderátoři
klepanie Polo 1,4
cafte, na Pole 1,4 44KW mi zacalo v motore nieco klepat, je to pravidelny klepot bez vibracii, s otackami sa zintenzivnuje,po zahriati stichne o polovicu, pravdepodobne preto, ze sa motor teplotou "roztiahne". Kladky su vymenene. Nabehanych netusim kolko, asi je to uz opotrebovanie motora, jeden mechanik hovori, ze skratene piesty, druhy vacka... Teraz pojde na vymenu oleja, myslite, ze by pomohlo nejake aditivum? dik
-
- Aktivista
Re: klepanie Polo 1,4
predpokladam ze je to ten medzimodel 2000, motor AKK?ticcos píše:cafte, na Pole 1,4 44KW mi zacalo v motore nieco klepat, je to pravidelny klepot bez vibracii, s otackami sa zintenzivnuje,po zahriati stichne o polovicu, pravdepodobne preto, ze sa motor teplotou "roztiahne". Kladky su vymenene. Nabehanych netusim kolko, asi je to uz opotrebovanie motora, jeden mechanik hovori, ze skratene piesty, druhy vacka... Teraz pojde na vymenu oleja, myslite, ze by pomohlo nejake aditivum? dik
-
- Aktivista
Skus iba olej, bez aditiva. Jedno kvalitne zdvihatko stoji cca 800sk, da sa kupit aj za 300sk. Netreba menit vsetky, da sa zistit, ktore to robi.ticcos píše:ok a s aditivom ci bez? a ked nie, da sa nejako zistit ktore zdvihatko to je, ci je lepsie vymenit hned vsetky? netusim kolko to moze stat, vela do toho auta nechcem dat vzhladom na jeho vek a trhovu cenu. dik
-
- Aktivista
Skusaj to az vtedy, ked to bude robit pri teplom motore po vymene oleja!ticcos píše:vies mi este povedat ako na to viem prist? treba ist na VAG ci sa to daj aj nejako mechanicky? aby som si potvrdil, ze to je naozaj zdvihatko predtym ako ho kupim.
Treba poriadne zohriat motor (min.10km). Na horucom motore odmontujes viko ventilov a pri zatvorenych ventiloch (vačky smeruju hore) zdvihatko pritlacis najlepsie tyckou s tvrdeho dreva. Nesmie mat vacsiu volu ako 0,1mm.