Olej okolo turba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
rroobboo
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Olej okolo turba

Příspěvek od rroobboo »

zdravim pani

viem ze tato tema sa tu preberala uz mnohokrat a taktiez som si prezrel aj historiu pomocou magickeho slovicka "hladat" ale aj tak by som uvital keby mi niekto mohol objasnit este par veci ktore som sa tam nedocital...

Takze auto je Passat 1.9 TDI B5, kod AFN, 81kw. Problem je v tom ze asi pred nejakym casom mi zacalo z pod tej ciernej trubky co ide do turba (privadza olej) unikat olej a dost. Pani v servise mi povedali ze neostava nic ine len vymenti a kupit novu trobku tak som im naletel isiel do VW predajne a objednal novu a na cas osm aml pokoj. Ani nie po odjazdeni 10 000 km sa mi tento problem (unik oleja opatovne z toho isteho miesta) zopakoval takze teraz mam novu trubku a olej mi unika stale a stale :( Dnes uz je to v takom stadiu ze vecer to turbo aj s tou trubkou vystriekam utrem a rano ked dodjem do prace je tam tolko oleja ze az ...... som uz zufaly...

Poradte je mozne ze by sa ta trubka (podotykam NOVA) zase takto znicila alebo fesaci v servise nieco zmrvili... Pytal osm sa ich ci sa tam nema menit aj nejaka medena podlozka alebo nieco podobne a oni na to ze tam neni nic tam sa len na ten konus co je na turbu (alebo co tam je) da ta trubka s tou maticou a ta sa dobre zatiahne a musi to tesnit... tak neviem ..... Naozaj tam neni ziadne tesnenie podlozka??? Je mozne ze ta trubka odisla? Nechce sa mi zase kupit novu ktora zas nevydrzi.... Vie mi niekto poradit co by to mohlo byt??? DAKUJEM vopred Za akukolvke radu...
kasec
Přispěvovatel

Příspěvek od kasec »

Co reklamace v servisu (hm)

Neměl jsem to rozebraný, ale prostý rozum mi říká, že by tam přece jen nějaký těsnění být mělo, když je tam olej :o
Škoda Octavia 1,9TDi 81 kW r.v.1998 najeto 170 tis. km
Curda
Přispěvovatel

Příspěvek od Curda »

A nemáš v prdeli ten mezikus co je našroubovanej v turbu?
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

A co držák tý trubky nad převodovkou drží vněm trubka dobře ? Jestli ne může se uklepat.
rroobboo
Sběrač informací

Příspěvek od rroobboo »

Curda píše:A nemáš v prdeli ten mezikus co je našroubovanej v turbu?
tak to ani neviem ako by som to mohol zistit?

v pripade z ehej tak oprava = vyjmena turba alebo je to mozne opravut aj inak?

skusim este pozret aj ten drziak nad prevodovkou ako spomenul pavel1 ci problem neni aj tam ide weekend tak skusim hladat....
ja len pre uzrejmenie NENI tam ziadna podlozka alebo co aby tomu pomahala tesnit ze??
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“